Коли епіляцію робити не можна?

Коли епіляцію робити не можна?
Доволі ефективним і доступним протизапальним засобом є цинкова мазь, яка добре усуває почервоніння. Не можна одразу вдягати тісний одяг, щоб не викликати зайве механічне подразнення шкіри
Нині складно знайти жінку, яка ніколи в житті не боролася із зайвим волоссям на своєму тілі. Позбуватися надмірної волосистості все частіше прагнуть і чоловіки.

Індустрія краси постійно розвивається. Нині у тернопільських косметичних салонах пропонують різні методи видалення небажаного волосся. Жінка чи чоловік обирають той варіант, який, на їхню думку, є більш безпечним та ефективним.

- Я пробувала робити депіляцію гарячим воском та цукровою пастою, - розповідає двадцятирічна Юлія Литовченко. - Волосся і справді почало рости повільніше, але ефект не був приголомшливим. Нині думаю над тим, щоб зробити лазерну епіляцію. Моя близька подруга недавно пройшла таку процедуру й дуже задоволена. На відміну від депіляції, лазер видаляє волосся разом із коренем, а тому воно більше не росте. Цікаво, чи є якась шкода від такої процедури?

Перш ніж звертатися за тим чи іншим видом послуг у косметичні салони, потрібно врахувати протипокази до видалення небажаного  волосся на певних частинах тіла, наголошує лікар-дерматовенеролог вищої кваліфікаційної категорії Оксана Глушок. Тому перед тим, як обирати певний вид епіляції, потрібно порадитися із дерматокосметологом. Фахівець допоможе зробити правильний вибір, залежно від типу шкіри, віку пацієнтки, локалізації волосся тощо.

Відео дня

- Доволі часто процедури у салонах проводять медсестри, косметологи з відповідною підготовкою,  - каже лікар. - На жаль, вони не можуть з'ясувати причину надмірного росту волосся.

Може свідчити про хвороби

Деколи відхилення від норми свідчить про певні патологічні стани, на які необхідно звернути увагу.

- Гірсутизм - це надмірне оволосіння за чоловічим типом: велика кількість волосся на верхній губі, обличчі, животі, - пояснює спеціаліст. - Ці явища можуть бути викликані певною патологією, найчастіше - синдромом полікістозних яєчників. Рідше причиною гірсутизму є ендокринологічні захворювання: гіперплазія наднирників, пухлини, які секретують чоловічі статеві гормони. Якщо людина помітила ріст волосся у незвичній локалізації, потрібно обов'язково зробити аналіз, щоб виявити кількість статевих гормонів.

Інший стан, пов'язаний із надмірним ростом волосся, називається гіпертрихозом. Часто недуга обумовлена генетично або є ознакою вродженої хвороби.

- Гіпертрихоз може також виникати внаслідок дії певних медикаментів, зокрема гормональних препаратів та імуносупресорів, - продовжує пані Глушок. - Такий стан ще може бути ознакою прогресуючої нервової анорексії (відсутність апетиту і можливості приймати їжу через попередні дієти для схуднення - прим. ред.).

Коли волосся “прокидається”    

Оцінити безпечність того чи іншого виду епіляції складно, наголошує пані Глушок. Мова йде скоріше про ефективність певного методу.

- Якими б гучними не були рекламні лозунги про повне видалення небажаного волосся, фактично досягнути цього нереально, - каже вона. - Адже неможливо до кінця зруйнувати кожну волосяну цибулину. Трихологи, які займаються проблемами волосся, довели, що частина волосків помітна, вона росте, і ми її бачимо. Інша - перебуває у стані сну. З часом вони пробуджуються і відбувається заміна одного волосся іншим.

Що стосується небезпеки новітніх методів епіляції, то їх фактично немає. Навіть такий вид, як лазерна епіляція, щодо якого є багато міфів, не є небезпечним, якщо робити процедуру не надто часто. Загалом протипоказами до проведення  різних косметологічних маніпуляцій з видалення волосся є хвороби та захворювання шкіри. При проведенні епіляції чи депіляції потрібно враховувати чутливість та вразливість шкіри, говорить лікар. Приміром, у пацієнтів, які мають варикозне розширення вен, навіть мікротравма може бути початком формування трофічних виразок та появи серйозних захворювань шкіри.

Найчастіше жінки прагнуть позбутися зайвих волосків у зоні бікіні, на ногах, в аксілярних (пахвових - прим. ред.) впадинах та обличчі, де ріст волосся нормальний, але вкрай небажаний сам факт його наявності там.

- При частому голінні в зоні бікіні є велика ймовірність інфікування та появи вростаючих волосків, - каже Оксана Глушок. - Ця інтимна ділянка тіла подразнюється ще й одягом. Тож якщо часто голити її, можуть виникати різні ускладнення - запалення фолікулів шкіри, поява алергічних дерматитів тощо. Тому робити депіляцію чи епіляцію слід обережно, дотримуючись усіх правил гігієни.

Проводячи механічне видалення волосся у домашніх умовах за допомогою бритви, електричних епіляторів чи з використанням воску, обов'язково необхідно дезінфікувати шкіру, а після проведення маніпуляції - забезпечити її гігієну. Після процедури ділянку шкіри можна орошувати термальною водою та зволожувати дезінфікуючими кремами. Доволі ефективним і доступним протизапальним засобом є цинкова мазь, яка добре усуває почервоніння. Не можна одразу вдягати тісний одяг, щоб не викликати зайве механічне подразнення шкіри. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марина Лодинская

    Вот пару дней назад делала лазерную эпиляцию в клинике http://www.aura-clinic.com/. Не плохая клиника, цены хорошие, правда пришлось долго ждать своей очереди. Лучше заранее записываться на прийом. Короче говоря сделали всё качественно и быстро. Я довольна, думаю и в следующий раз пойду к ним.

  • Марина Лодинская

    Вот пару недельназад делала эпиляцию в клинике http://www.aura-clinic.com/. Не плохая клиника, цены хорошие, правда пришлось долго ждать своей очереди. Лучше заранее записываться на прийом. Короче говоря сделали всё качественно и быстро. Я довольна, думаю и в следующий раз пойду к ним.

  • Кучма

    Поскоріше б зробити епіляцію паяльною лампою Путіну, Гіркіну, Бородаю та всім кацапським виродкам!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up