Під гелем нігті теж дихають?

Під гелем нігті теж дихають?
Майстер Тетяна Штаблава (28 р.) переконує: якщо виконувати процедуру нарощення нігтів правильно, то шкоди для здоров’я не буде. Жінка й сама має нарощені нігті
Кожна жінка прагне, аби її руки завжди виглядали бездоганно. Красиві та доглянуті нігті - це свідчення охайності.

Через брак часу або з інших причин представниці прекрасної статі не хочуть чекати, поки примхливі нігті відростуть до бажаної довжини. Тому багатьом на допомогу приходить нарощування нігтів. Наскільки шкідлива така процедура? Коли її можна робити, а коли краще утриматися? Відповіді на ці питання різносторонні. Адже є як прибічники нарощених нігтів, так і противники.

Анна Сребранець розповідає, що нарощені нігті носить уже кілька років. За цей час не помітила жодних недоліків.

- Руки завжди доглянуті, акуратний манікюр на цілий місяць, не потрібно витрачати час, нерви та зусилля, щоб постійно змивати та наносити лак, який за кілька днів лущиться та облазить, - говорить вона. - Краса вимагає жертв. Декілька годин на місяць, які жінка проводить у майстра, варті того, аби три-чотири тижні не думати недоглянуті руки. Адже багато жінок комплексують через негарний манікюр, зроблений нашвидкуруч.

Відео дня

Втім, співрозмовниця наголошує: аби бути впевненим у безпечності всіх маніпуляцій, потрібно свідомо обирати майстра, який правильно виконує всю процедуру, стежить за гігієною засобів та підручних матеріалів, які він використовує у своїй роботі.

На відміну від Анни, Ірина Кропець думає, що нарощені нігті негативно впливають на здоров’я людини.

- Вони перекривають доступ кисню до нігтя, - наголошує вона. - Після нарощення власні нігті стають ламкими та дуже тоненькими. І взагалі нарощені нігті нині не в моді. Вигляд у них надто штучний. Не знаю, кому це може подобатися.

Майстер з нарощення нігтів Тетяна Штаблава розповідає, що нарощення нігтів триває в середньому дві з половиною-три години. Якщо правильно підібрати матеріали, вибрати оптимальну довжину нігтів, зрештою, як слід доглядати за нігтями, вчасно проводити корекцію, то жінка може носити такі нігті досить довго, навіть роками.

- Штучне покриття з часом починає відростати разом із власним нігтем, - говорить вона. - Під час корекції майстер заповнює відрослу частину нігтя гелем, а також коригує довжину й форму. Корекцію потрібно робити кожні три-пять тижнів, хоча все залежить від швидкості росту власних нігтів.

Існує багато версій і припущень стосовно того, який матеріал для нарощення нігтів вибрати: гель чи акрил. Чи є різниця? Як пояснює Тетяна, акрил твердіший, ніж гель. З ним легше і швидше працювати. Якщо гелеві нігті треба сушити ультрафіолетовою лампою, то з акрилом цього робити не потрібно. Але є і певні недоліки. Акрил має різкий неприємний запах. Його не можна наносити на травмовані чи пошкоджені нігті. На відміну від гелю, акрил гірше пропускає повітря, тому такі нігті довго носити не бажано.

- Гель - достатньо в’язкий матеріал, часу на таке нарощення затрачається більше, - продовжує спеціаліст. - Гель сохне тільки в лампі. Але при цьому руки не засмагають. Є чимало досліджень, які свідчать про те, що влітку, під дією сонячних променів, ми отримуємо набагато більший відсоток опромінення.

Мабуть, як і більшість майстрів, Тетяна Штаблава переконує, що гелеве нарощення не шкодить нігтям. За її словами, нігтьова пластина, яку ми бачимо, - мертва, вона призначена для захисту кінчиків пальців від пошкодження. Єдине, що їй потрібно, - це повітря, бо під твердим шаром є «пушка» й капіляри, до яких має надходити кисень. Корінь нігтя міститься під кутикулою.

- Нарощення шкодить тільки в тому випадку, коли майстер неправильно виконує процедуру, наприклад, перепилює нігтьову пластину, - пояснює жінка. - Нині є багато майстрів-аматорів, які беруться нарощувати нігті, подивившись перед цим ролики в ютубі. Тому виникають різні проблеми. Якщо ж виконувати маніпуляції правильно, то навіть власний деформований ніготь із часом набуває правильної форми та напрямку росту.

Тетяна також зауважує, що звичайний лак для нігтів може бути більш шкідливим.

- Переваги лише в тому, що лак можна витерти у зручний час, але разом з тим потрібно більше уваги та часу на догляд за нігтями, - каже вона. - Крім того, ацетон, який жінки використовують для того, щоб витерти лак, напевне, дає набагато більшу шкоду, аніж нарощування.

 

Марія МИКОЛАЇШИН, дерматолог:

- Нарощення нігтів недобре тим, що воно руйнує структуру власних нігтів. Окрім того, якщо майстер неправильно виконує процедуру, то можливе приєднання грибкового ураження. Я часто чую від майстрів з нарощення, що ніготь під штучним покриттям дихає. Але яке може бути дихання, якщо його повністю залити твердим матеріалом? Жінкам, які прагнуть мати власні здорові, міцні нігті, раджу зміцнювати їх, вживаючи певний комплекс вітамінів - із вмістом цинку, селену, міді. Кутикула також потребує особливого догляду, її необхідно зволожувати спеціальним кремом.

Не тільки гелеве нарощення, а й лаки та ацетон, безперечно, також шкідливо впливають на нігтьове ложе. Хімічні складники часто бувають токсичними, викликають різні алергічні реакції. Перед тим, як купувати такі засоби, потрібно уважно читати їхній вміст. Окрім того, корисно зробити розслабляючі ванночки для рук з олією тим’яну, герані, лимону тощо. Це сприятиме швидшому відновленню нігтів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up