Ні в якому разі не вживайте воду з осадом! - застерігає лікар

Ні в якому разі не вживайте воду з осадом! - застерігає лікар
Мінеральні солі у воді – справді корисні для людини. Однак осад, який залишається після кип'ятіння та відстоювання води – небезпечний для здоров'я, застерігають тернопільські лікарі.

Після звернення читача 20minut.ua про те, що у воді, яка тече в наших кранах, залишається багато осаду, в КП “Тернопільводоканалы” відповіли, що причина – в мінералах, які є у воді. Однак вони є корисними для здоров'я, пояснили в лабораторії структури, хоча сам осад варто видаляти.

Та стаття викликала жваву дискусію серед читачів, тож кореспондент 20minut.ua поцікавились у лікарів, чи можна пити воду з крана.

 - Справді, магній та кальцій – дуже необхідні організму для правильного функціонування. Їх споживання, зокрема, і з водою, є важливим для організму, - каже заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Центру первинної медико-санітарної допомоги Надія Боднар. - Ці мікроелементи тісно взаємопов'язані і за недостачі одного, починає погано засвоюватися інший.

Відео дня

Так, кальцію людині потібно 0,45-1,2 грами щоденно, розповідає пані Боднар. Цей мікроелемент є основою усіх життєво-важливих процесів у організмі.

Однак в усіх вітамінів та мікроелементів є одна особливість, - продовжує пані Боднар. - Їх потрібно рівно стільки, скільки потрібно. Надлишок їх в організмі є таким же шкідливим, як і недостача. Особливо кальцію, який починає відкладатися в організмі людини у вигляді солей, і не лише в нирках, а також і в жовчному міхурі.

Добова норма магнію менша – 300-500 міліграмів. Однак його недостача чи надлишок може спричинити погане засвоєння кальцію.

 - Невідповідна кількість магнію “відгукнеться” в організмі поганим функціонуванням нервової системи та захворюванням судин. Крім того, магній відповідає також за виведення з організму холестерину.

 - Але при всій користі самих мікроелементів, осад, який залишається після кип'ятіння та відстоювання води, все ж є небезпечним для організму і вживати його не треба ні в якому разі!

 - Особливо варто звертати увагу на цей осад сім'ям, де є маленькі діти, - каже пані Боднар. - Воду обов'язково треба кип'ятити та відстоювати. А той осад, який залишається на стінках чайників та посуду, потрібно періодично видаляти – прокип'ятивши з лимонною кислотою чи оцтом та ретельно після цього промити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up