Тернопільським мамусям допомагають у групі підтримки

Тернопільським мамусям допомагають у групі підтримки
Ефективність занять в групі досить висока, адже крім порад психолога є ще і зворотній зв’язок від всієї групи, зазначає перинатальний психолог Алла Тимчак
Група підтримки для жінок після пологів діє у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина».

- Якщо жінка, яка нещодавно народила, відчуває, що в неї щось негаразд, ніхто її не розуміє, постійно плаче, вона може записатися у групу психологічної підтримки, - каже перинатальний психолог Алла Тимчак. – На наших заняттях ми використовуємо піскову та арт-терапію, проговорюємо ситуації.

Проблеми, з якими звертаються молоді мами, можуть бути найрізноманітнішими, каже психолог.

  • Це можуть бути сімейні негаразди чи труднощі на роботі. Наприклад, жінка може бути стурбована, що не встигне зробити кар’єру, бо дитина забирає її час, -  зазначає Алла Тимчак. – У групі ми даємо можливість цю проблему зрозуміти і побачити, як можна і дитину виховувати, і професійно розвиватися. В групі це краще видно, адже крім порад психолога є ще і зворотній зв’язок від всієї групи.

Психолог працює з жінкою індивідуально, а потім включає її у групу, зазначає фахівець. Групова взаємодія, за словами психолога, – це дуже велика сила. За її допомогою породілля усвідомлює, що і як можна змінити у своєму житті, аби адаптуватися до змін. 

Відео дня

Записатися у групу підтримки можна в практичного психолога, яка працює щодня із 11 до 12 години у кабінеті №11 на першому поверсі обласного перинатального центру, що на Замковій, 10. Також жінки можуть звертатися за індивідуальними консультаціями.

Телефон для запису 0-97-572-98-77.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up