У квартирі багато меблів – купуйте хлорофітум

У квартирі багато меблів – купуйте хлорофітум
Хлорофітум здатний поглинати шкідливі речовини, насамперед формальдегіди, які виділяються з синтетичних матеріалів, передовсім з ДСП, з яких зроблені меблі. Ця рослина має бактерицидну дію.
Кімнатними рослинами можна очистити повітря від шкідливих речовин, позбутися електромагнітного випромінювання і навіть привернути гроші в оселю.

- Недарма хлорофітум є чи не в кожному класі школи і садочках, - зазначає науковий співробітник інституту лісового господарства Теодозій Кухарський. – Він здатний поглинати шкідливі речовини, насамперед формальдегіди, які виділяються з синтетичних матеріалів, передовсім з ДСП, з яких зроблені меблі. Ця рослина має бактерицидну дію. Вважають, що за добу ця квітка здатна повністю очистити повітря від шкідливих мікробів у кімнаті середніх розмірів.

Герань виробляє речовини, які сприяють заспокоєнню, допомагають заснути при безсонні, продовжує співрозмовник. Тому вона є незамінною у спальні. Також ця рослина активізує імунну систему людини і тим самим посилює захисні функції організму.

- Аби створити вдома затишок, варто поселити у себе фікус, - каже пан Кухарський. - Ця рослина є, мабуть, найбільш популярною і невибагливою у вирощуванні. Вважають, що фікус здатен гасити агресію і сприяти заспокоєнню нервової системи.

Відео дня

Крім того, фікус є незамінним у квартирах, де вікна кімнат виходять на вулицю з інтенсивним рухом чи помешкання - у промисловій зоні. Тоді вдома варто мати рослини, які поглинають токсичні речовини.

- Щоправда, щодо фікуса є застереження, - наголошує науковець. - Його не можна розміщувати в спальні і необхідно берегти від дітей. Молочний сік фікуса викликає подразнення шкіри та ротової порожнини.

Кактус – невибаглива рослина, і всім відомо, що її місце - біля монітора комп’ютера та телевізора. Він поглинає шкідливе електромагнітне випромінювання.

Важливе значення має відновлення енергетичного поля людини. Позитивний вплив мають герань, пеларгонія, каланхое, золотий вус, фуксія, примула та інші.

- Популярну рослину – красулу, або товстянку, більш відому, як грошове дерево, люди наділили властивістю примножувати матеріальні блага в домі, - продовжує співрозмовник. – Кажуть, що її треба розташовувати у східній частині квартири. Щодо догляду, то це „дерево” любить багато сонячного світла, добре переносить сухе повітря. А щоб крона не стала однобокою, рослину час від часу потрібно повертати.

Добре очистить повітря в оселі і бамбукова пальма. Вона невибаглива в догляді. Ідеально очищує повітря і нейтралізує електромагнітне  випромінювання від електроприладів. Не потребує частого поливу і підживлення, дуже витривала і майже не хворіє.

- Поза всіляким сумнівом, можна вирощувати в домі цитрусові, - зауважує пан Кухарський. – Насамперед лимон, а ще мандарин, апельсин, гранат. Але ці рослини потребують спеціальних знань та певних кліматичних умов. Хіба що лимон Мейєра можна вирощувати всюди.

А підвищити вологість повітря у кімнаті допоможуть антуріум, циперус, амарант, монстера.

Інформацію про шкідливі і корисні для дому рослини часто вважають перебільшеною, зазначає біолог фірми „Ігор” Надія Смолій.

  • Більше шкоди можуть заподіяти меблі, фарби, хімія, ніж рослини, - зазначає співрозмовниця. - Але зрештою це досить індивідуально. Це як з гороскопами. Хтось вірить, хтось ні. Перевірити це не можливо. Людина сама вирішує, у що вірити, яку рослину вважати бажаною вдома, а яку ні. Ми дотримуємося тієї думки, що причини якихось негараздів варто шукати в собі, а не в рослинах.

Щодо кількості вазонів вдома, то фахівці радять враховувати розмір помешкання. Варто пам’ятати, що надмір вазонів шкідливий в першу чергу самим вазонам.

Вазони не мають бути затисненими по кутам, чи менші вазони не повинні бути пригнічені великими, не варто сприймати рослини лише як частину інтер’єру, - каже пані Надія. - Люди мають забезпечити належні умови кожній рослині, а домашня оранжерея потребує великої площі і можливостей для догляду. Не варто їх приносити в дім, якщо ви не можете забезпечити для усіх рослин відповідної площі, освітлення, температури, догляду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up