В обласній лікарні відремонтували реанімацію для немовлят

В обласній лікарні відремонтували реанімацію для немовлят
Відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні урочисто відкрили 6 жовтня. Капітальний ремонт зробили коштом обласної ради.

Загалом з обласного бюджету виділили 3 млн 703 тисячі гривень. Крім того, залучено ще 500 тис. грн позабюджетних коштів. Тут зробили реконструкцію відділення, поповнили його новим обладнанням.

- Зокрема вивели за межі відділення апарати, що подають кисень і повітря, таким чином усунувши шум. Так краще виходжують глибоко недоношених дітей, адже для всіх дітей існує режим сну, відпочинку, а коли апарат постійно гудить – це погано, – говорить завідуюча цього відділення Надія Пасяка.

У цьому відділенні лежать малюки від народження до 27 днів, діти, яких прооперували, а також малюки з недостатньою вагою, яким потрібен контроль маси, вологості, температури, концентрації кисню.

Відео дня

– Одночасно апаратами тут можуть надавати допомогу дев’ятьом дітям, але, якщо є необхідність, то можуть розмістити і дванадцятьох, – зазначила куратор центру неонатології Галина Павлишин. – Щороку відділення надає допомогу 250-270 дітям. Уже кілька років ми можемо виходити дітей, які народжуються з масою 500-700 грамів. У Тернопільській області щороку народжується 70-80 таких діток. Їх виходжування є тривалим, потребує високої кваліфікації медиків і сучасного обладнання.

Реконструкція відділення тривала п'ять років, каже головний лікар обласної дитячої лікарні Григорій Корицький. Через брак коштів в 2011-2012 році ремонт призупинили. Два роки тому фінансування відновили і завершили ремонт цього року.

– Дане відділення відкрили у 1997 році у зв’язку з високими в цілому по Україні показниками малюкової смертності, – розповідає головний лікар обласної дитячої лікарні Григорій Корицький. – Спочатку відділення було розраховане для шістьох пацієнтів. У 2010 році виникла потреба в реконструкції цього відділення, бо воно не відповідало вимогам часу. Тож відділення розширили до дев'яти місць і провели реконструкцію. Тепер діти нашого краю можуть отримати висококваліфіковану допомогу на сучасному рівні за сучасними технологіями. У майбутньому плануємо дообладнати дане відділення апаратами для штучної вентиляції легень, а також завершити обладнання операційних.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up