Вода допомагає поставити на ноги

Вода допомагає поставити на ноги
Завдяки гідрокінезотерапії скорочується тривалість лікування різноманітних ортопедичних і травматологічних захворювань. Чудодійний вплив води дозволяє ефективно відновлюватися після важких трам та складного хірургічного втручання
Гідрокінезотерапія (Заняття плаванням - не тільки чудовий метод релаксації організму, а й достатньо ефективний метод зміцнення здоров’я. Благосприятливі умови, які створює вода, позитивно позначаються на

гімнастика в басейні) - високоефективний метод лікування, який дозволяє суттєво покращити результати лікування пацієнтів, які відчувають дискомфорт від захворювань травматологічного й ортопедичного характеру. Завдяки ньому в декілька разів скорочується тривалість періоду непрацездатності  і стає можливим попередження розвитку процесу інвалідності після складних травм.

- Воднолікувальна терапія включає в себе і плавання, і механотерапію, тобто використання спеціальних механічних приборів для згинання/розгинання, - розповідає викладач Кременецького медичного училища імені А. Річинського, спеціаліст по ортопедичній реабілітації Дмитро Тугаров. – Вода – це таке середовище, де сила земного тяжіння – мінімальна, тому працювати з пацієнтами, які мають порушення опорно-рухового апарату, найефективніше саме у воді.

Лікар наголошує, що гідрокінезотерапія спраді чудотворно впливає на організм людини. За його словами, 40% успіху до повного одужання складає професійно проведене оперативне втручання, а 60% - процес відновлення. Людям, котрі мають порушення постави і для відновлення роботи опорно-рухового апарату, лікар повинен призначати програму індивідуально. Перш за все, мова йде про плавання, але це має бути спеціальний комплекс під наглядом спеціалістів; по-друге, ортопеди-реабілітологи призначають гімнастично-коригуючі вправи у воді. Гідрокінезотерапія може застосовуватися в комплексі з медикаментозним лікуванням певного захворювання. Зрештою, систематичні заняття у воді дають великі шанси для цілковитого одужання. Завдяки заняттям водною гімнастикою можна знизити больовий синдром, більше того гідрокінезотерапія допомагає знизити дозування фармакологічних препаратів без шкоди і дискомфорту для здоров’я.

Відео дня
  • Гідрокінезотерапія допомагає знизити тиск, покращити обмін речовин в організмі і рухливість, покращає кровобіг, допомагає позбутися набряків, - наголошує лікар. – Цей вид терапії потрібно поєднувати з тепловими процедурами (лазня, сауна), різними видами масажу. Кваліфікований персонал водолікувальних закладів повинен правильно розрахувати фізичне навантаження, щоб досягти максимального ефекту від кліматолікування.

Ще один важливий момент для занять у воді – це її температура. Загалом існує п’ять температурних режимів води. У залежності від нього водолікувальний чинник може впливати по-різному. Так, холодна вода – це коли її температура сягає від +4 до +20 градусів Цельсія, прохолодна – від +20 до +33 градусів Цельсія,  проміжна – від +33 до +36,7 градусів Цельсія, тепла – від +37 до +39 градусів Цельсія, гаряча - +39-41 градусів Цельсія.

  • Для відновлення ходьби та рухів у басейнах, як правило, температура води є прохолодною – +20-+33 градусів Цельсія, - продовжує фахівець. – Це ідеально підходить для відновлення, зміцнення імунітету, загартовування організму тощо. – Хоча, у принципі, температурний режим і тривалість занять реабілітологи визначають індивідуально для кожного пацієнта.

Кому категорично протипоказана гідрокінезотерапія? Якщо людина має підвищену температуру тіла; є кровотечі чи схильність до них; наявність гострих інфекційних захворювань; у випадку, коли людина має травми і порушення опорно-рухового апарту, які ще не загоїлися остаточно; важкі захворювання внутрішніх органів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    100%. Солнце, воздух и вода - неразлучные друзья.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up