Партнер рубрики Здоров'я

Запрошуємо до участі у флеш-мобі з профілактики раку грудей (оновлюється

Запрошуємо до участі у флеш-мобі з профілактики раку грудей (оновлюється
Флеш-моб з профілактики захворювань на рак грудей організовує редакція «RIA плюс» і «20 хвилин» разом з обласним онкодиспансером та журналом "Амазонки". Нагадаємо, сьогодні, 4 лютого – Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями.

Проект «Здоров’я жінки» ми проводимо з метою профілактики раку молочних залоз. Ми готуємо ряд публікацій, у яких будемо описувати проблему. У рамках проекту також організовуємо своєрідний флеш-моб, під час якого закликаємо обстежитися у мамолога. Участь у флеш-мобі беруть журналістки з нашої редакції, працівниці відділу реклами Тернопільської філії Медіа Корпорації RIA. Також пройти обстеження ми запросили відомих жінок Тернополя. Таким чином ми закликаємо усіх жінок, незалежно від віку, виду занять та поглядів на життя, не бути байдужими до свого здоров’я. Так, у рамках флеш-мобу обстеження вже пройшли 12 жінок. Їхні фото можна побачити на сайті 20minut.ua, а також ми публікуватимемо їх у газеті «RIA плюс».  Огляд проводив онкохірург-мамолог Сергій Бутов. 

 Нагадуємо, що кожна жінка може пройти обстеження грудей самостійно у власного гінеколога, у разі потреби він дає направлення ще й до мамолога. Таке обстеження медики радять проходити раз у рік, а також раз у місяць не забувати про самообстеження.

Ми закликаємо тернополянок долучатися до участі у флеш-мобі. Для цього обстежтесь у свого гінеколога, завантажте файл із написом «Я вже обстежилася. А ти?», роздрукуйте його, сфотографуйтеся з цим написом і надішліть нам в редакцію за електронною адресою: [email protected]. Всі фото учасників флеш-мобу будуть розміщені на сайті 20minut.ua.

Відео дня
blockquote>

Зауважимо, що рак молочної залози займає перше місце серед онкозахворювань у жінок. Тільки виявлення недуги на ранніх стадіях допоможе її побороти. Тому профілактика і обстеження вкрай важливі. 
До слова, 20 жовтня відзначають Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. З нагоди цього дня у обласному онкодиспансері проводять дні відкритих дверей. 

- Для цього ми запрошуємо колег з жіночих консультацій. Наші спеціалісти консультують більш інтенсивно, щоб залучити якнайбільшу кількість жінок, - розповідає обласний позаштатний онколог, головний лікар Тернопільського обласного онкодиспансеру, доктор медичних наук Леонід Шкробот. - Насправді за цей період 12% тих пацієнтів, які приходять до нас упродовж всього року, ми ловимо саме у ці дні.

Читайте також: 

За рік на Тернопільщині – більше трьох тисяч онкохворих

Не бійтесь обстежитись у мамолога

Редакція «RIA плюс» і «20 хвилин» дякує за співпрацю фахівцям обласного онкодиспансеру. 

Довідка 


"Амазонки" - це міжнародна назва для організацій та видань, що займаються благодійною, інформаційною та соціальною діяльністю в ім'я запобігання та попередження раку молочної залози та підтримки людей, які побороли рак грудей. Журнал “Амазонки” та сайт http://amazonky.com.ua - один з проектів медіа-корпорації RIA, виходить щомісяця майже 2 роки. Видання присвячене саме здоров’ю грудей і раку грудей.

Учасниці флеш-мобу:

Людмила Рибіна, медіа-консультант:

- Я вперше обстежувалась у мамолога. Дуже сподобалось ставлення лікаря та його професіоналізм, а також робота лікаря УЗД. Дякую всім! Раджу ходити на обстеження до медиків не коли щось болить, а для профілактики. 

 

 


Євгенія Цебрій, журналіст:

- Вважаю, що такі обстеження повинна проходити кожна жінка. Не будьте байдужими до свого здоров’я. У обстеженні нема нічого страшного, тому не варто цього боятися. Не зволікайте, відвідайте лікаря. Бути впевненою, що ти здорова – це велике щастя!

 

 

 Діана Олійник, журналіст:

- Починаючи з 20 років, обстежуватися в мамолога радять щороку. Я таке обстеження пройшла вперше в житті. Знала, що нема чого боятися, бо деколи сама перевіряю, чи немає якихось ущільнень, але рада з того, що отримала професійний огляд лікаря і УЗД молочних залоз. Вважаю, що знати, що відбувається
у власному тілі, повинна кожна жінка!

Юлія Нікітіна, журналіст:

- Люди бояться не самих лікарів, а того, що можуть від них почути. Чимало жінок ігнорують обстеження в мамолога, але хвороб від того менше не стає. Сама вже й не пригадую, коли востаннє проходила таку процедуру. Проте, це не так страшно, як здавалося. Кожен повинен сам брати відповідальність за своє здоров’я.

Тетяна Шпікула, журналіст:

- Як тільки почула про ідею флеш-мобу, одразу погодилась, адже кожна жінка повинна хоча б 1 раз на рік проходити  обстеження  у мамолога, навіть якщо її нічого не турбує. Не нехтуйте своїм здоров"ям, адже попередити хворобу  значно легше, ніж її лікувати

 

 

Ірина Чубата, журналіст, коректор:

- Увага до свого здоров’я ніколи не є зайвою. А в розвинених країнах навіть є ознакою високого культурного рівня людини. Оскільки рак грудей — на першому місці за поширеністю, то ігнорувати проблему не варто. Краще пройти медобстеження і почуватися впевнено. Адже здоров’я, коли його уже нема, за жодні гроші не купиш. Тому не будьте байдужими до себе!

 

Тетяна Семусь, адвокат:

 

- До різноманітних медичних оглядів охота безповоротно відбита ще з часів проходження квестів на отримання довідок для вступу в інститут. Звідси і постійне відкладання, "потім", "не на часі"... Коли сьогодні побачила десятки, якщо не сотні стривожених очей в онкодиспансері - зрозуміла, що жодні відмовки не варті втраченого здоров'я і ... втраченої надії на майбутнє. Просто знайдіть пів дня на своє здоров'я і на своє право потримати на руках власних правнуків. Обстежтесь вже завтра і продовжуйте жити спокійно.


Наталя Бобрик, медіа-консультант:

Жіноче здоров'я-делікатне питання. Але достатньо однієї години, щоб пройти обстеження та попередити ряд небажаних захворювань. Тому раджу раз в рік проходити огляд у спеціалістів, щоб запобігти хворобам. Адже найцінніше і найдорожче - це наше життя і здоров"я. Любіть себе, піклуйтесь про своє здоров'я!

 


Оксана Бачинська, дизайнер:

 

Для того, аби запобігти захворюванню, потрібно регулярно обстежуватися. Адже усунення раку на ранній стадії – набагато легше та дешевше. Не будьте байдужі до свого здоров'я ...Ваше здоров'я в ваших руках...

 

 

 


Люба Вовк, журналіст, волонтер, мама двох діточок: 

- Вперше у житті я побувала в кабінеті мамолога, тому хвилювалася. Проте, лікар - фахівець своєї справи! Він вміло заспокоїв, багато чого роз'яснив, порадив бодай раз у рік проходити профілактичне обстеження у гінеколога. Каже, в наш час це необхідно, бо кількість захворювань молочних залоз зростає. Огляд у мамолога не триває довго, проте треба дати відповідь на кілька уточнюючих запитань, наприклад про відчуття в період місячних, або про тривалість грудного годування дітей. Згодом, за потреби, вас  можуть направити на УЗД - для ретельної діагностики. Проте зауважте, що перевіряти груди на наявність запальних процесів чи ущільнень найкраще у 5-7 день після початку місячних. Сама я б, мабуть, ще не скоро потрапила на таке обстеження, адже мене нічого не турбувало. Проте дякую "RIA плюс" за запрошення, бо, як виявилося, пройти коротенький курс лікування мені все ж потрібно!

Світлана Малярська, менеджер по роботі з рекламними агентствами: 
 

- Закликаю усіх тернополянок залишити побутові справи, роботу та виділити дві години на обстеження у мамолога. Це дуже важливо! А також не забувати вести здоровий спосіб життя. Коли буде здоров’я, тоді буде все. 

 

 

 

Христина Феціца, волонтер:

- Дівчата, груди - одна з найважливіших частин нашого тіла і не тільки з точки зору естетики. Статистика - наука точна, невблаганна і позбавлена емоцій. Згідно зі статистикою, кожна десята мешканка розвинених країн ризикує захворіти на рак молочної залози. Однак, на щастя, наука не стоїть на місці, і сьогодні рак перестав бути смертельним невиліковним захворюванням. У деяких країнах контроль за онкологічними захворюваннями молочної залози зведений в ранг державно важливої проблеми. Так, кожна француженка, що досягла 45 років, отримує від лікуючого лікаря список медичних центрів, де вона може пройти безкоштовне мамологічне обстеження. А мешканки Швеції регулярно отримують поштою запрошення на обстеження молочної залози. Нам же, на жаль, необхідно брати ініціативу в свої руки. І пам'ятати: для того щоб захворювання молочної залози не стало вироком, важливо не тільки лікування, а й профілактика, а також регулярна і своєчасна діагностика. Тому кожній дівчині та жінці необхідно відвідувати мамолога - спеціаліста по здоров'ю молочної залози - або ж гінеколога раз на півроку чи рік. Крім цього потрібно робити УЗД раз на два роки. Не будьте байдужими до свого здоров'я!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleg Synovets

    Молодці! Дуже потрібна тема! Попри рівень нашої медицини потрібно все одно йти до лікарні і обстежуватися, але перед цим бажано дізнатися про професійність лікаря.
  • Анонім

    Гарна акція. Але не довіряю я лікарям з поліклініки. Ви були в тій онкополіклініці? Це жах!!!!!!! Повно людей, і лікарі як павичі ходять. Всім їм байдуже. А консультуватись в стаціонарі профілактично незручно. У хірургів і так є чим займатись.

    У нас медицина взагалі не розрахована на профілактику захворювань. Лікарі зразу питаються на що скаржитесь. А коли взнають, що хочеться попередити хворобу і обстежитись, то кажуть, не треба  собі бооячки шукати. І це все з сарказмом. Так бути не повинно.

    Лише стоматологи проводять профілактичні обстеження.

    Коли у нас вже будуть позитивні зміни?!

    Євгенія Цебрій reply Анонім

    так, погоджуюсь... людей в коридорах багато, це сумно і страшно... і звісно дуже незручно вистоювати в таких довгих чергах... на жаль, це проблема всієї нашої медичної сфери( дуже хочеться вірити, що ця система якось налагодиться, що люди зможуть приходити по записах і не будуть вистоювати в чергах по пів дня... бо багатьом ставлять невтішні діагнози і ці люди пригнічені, їм боляче і вони не заслуговують отак вистоювати в чергах((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up