Тернопільські сходи поїхали в Забойки

Тернопільські сходи поїхали в Забойки
Бетонні східці, які демонтували на вулиці Острозького, навпроти перехрестя з вулицею Коллонтая, опинилися на приватному подвір'ї в селі Забойки.

Мова йде про декілька десятків двох та трьохметрових бетонних сходин, які формували середні, по розташуванні, сходи до будинку № 39 (адреса згідно з маркуванням гугл мапс). Зараз сходів там не існує. Середні повністю демонтували, натомість засипали землю. Залишили лише бічні, які робітники підрехтували.

В редакцію звертались мешканці будинку. Просили з'ясувати, чому міська рада знищила середні сходи.

Відео дня

- Нас ніхто не запитував, - каже мешканець будинку Іван. - Просто почали знищувати ті сходи. Ми навіть збори робили. Сходи були неідеальні, але ж їх можна було відремонтувати, підліпити бетоном. Колись вони вели до центрального входу в будинок. Якби відновили і сходи, і парадний вхід, було б дуже гарно.

Після звернення людей, ми інформаційним запитом спитали в міської ради, яка вартість робіт, хто їх виконує, які ще зміни згідно з проектом, будуть на прибудинковій території. Також запитали куди вивезли демонтовані східці. Адже мова про кубометри матеріалу, який можна використати для будівництва. Зрештою ті ж сходи можна десь обладнати. Хоч запит і надіслали 18 березня, відповіді не отримали. В управлінні ЖКГ запевняють, що таки підготували відповідь. Чи то вона десь загубилась, чи то пошта листа втратила – з'ясовуємо.

Куди вивезли соди, в запиті ми дізнавалися не випадково.

- Ви знаєте, я бачив як ті сходи вантажили на автомобіль з маніпуляторм, - повідомив в редакцію чоловік. Який назвався Володимиром. За декілька годин, я по справах виїхав за місто і бачив ту ж машину, яка верталась з Почапинців...

Не вперше наші читачі висловлювали підозри, що комунальники, самовільно чи за сприяння міської влади, "списують" чи то бруківку чи то інші будматеріали міста.

Почали шукати. Як саме шукали сходи, розповідати не будемо бо ж, напевне, способом доведеться користуватися не раз.

Отож сходи знайшли в Забойках (село за Почапинцями – авт.). Вони тихо-мирно насипом лежали на приватному подвір'ї. Опікується обійстям, як з'ясували – чоловік з прізвищем Кульба. Його ми і застали поряд з подвір'ям та прямо запитали: "Як і чому демонтовані в місті сходи опинилися в нього".

- Не зрозумів. а чому ви цим цікавитесь, - трохи спантеличено сказав Віталій Кульба. Ми пояснили, розмова пішла далі. - Я не знаю чи їх списували чи ні, вони просто тут складуються. Коли треба буде, то відвезу до міста.

Перепитали, чому саме його подвір'я використовують для "складування".

- А де? - знов перепитав чоловік. - Я підрядник робіт на тих, тому і вирішив складати сходи на подвір'ї складувати, бо дійсно не було де. Я навіть не знаю чого ви тим так зацікавились.

В підтримку своїх слів чоловік дозволив зайти на подвір'я, переконатися в тому, що всі демонтовані східці на місці і навіть не заперечував проти фотозйомки.

Ми віримо, що ці сходи точно будуть використані для потреб міста. Коли ми отримаємо інформацію, щодо вартості всіх робіт та планів, ми опублікуємо дані.

Андрій ШКУЛА, Юрій ШТОПКО.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Цікаво, чому саме центральні сходи забрали, адже саме вони вели до пішохідного переходу. Та й в пресі тоді написали, що то за настійною вимогою мешканців будинку. Ремонт мурів та сходів, зрізання дерев біля 45-го будинку тривало це дійство більше місяця, за принципом один робить, а семеро наглядає)
  • Анонім

    Всі мешканці будинку, хто одобрив демонтаж центральних сходів (точніше кажучи ДОПУСТИВ це) - ТУПА РАГУЛЬНЯ, через таких як ви міста Тернополя як такого скоро взагалі не буде. Ви зруйнували цілий архітектурний ансамбль, це унікальний будинок, і сходи там мусять бути обов'язково. Ви навіть не достойні жити в цьому будинку раз таке допустили! Бічні-бічними, немає грошей на ремонт - нехай би були такі, як були (не перший рік!). Верніть сходи назад!
  • Roma Swetrov

    Є такий термін як архітектурна композиція і звичайно завершення пішохідного бульвару цими центральними сходами було акцентом бульвару (завершення композиції). Будинок на сходах має оригінальну архітектуру і був прикрасою міста. Знищення сходів це наслідок відсутності в місті професійного архітектора міста. Це видно на кожному кроці. Попередні архітектори були професіоналами тому ми з ностальгією дивимось у минулі роки на те що ми втратили і зовсім не бачимо здорових перспектив у майбутньому.
  • Anonymous

    Отак потроху  місто нищать....то будують то вивозять...

    бо воно падла хату будує...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up