Українці Австралії: країна skilled migrants

Українці Австралії: країна skilled migrants
Святкування Великодня у колі друзів. Блакитні гори у Новому Південному Вельсі

Високими стандартами та можливістю реалізувати свій потенціал вабить українців Австралія. І все ж на п'ятий континент легше доїхати, аніж залишитися там на постійно. Українська громада Австралії дуже згуртована.

Від 35 до 50 тисяч українців живуть наразі в Австралії. Більшість осіла у Мельбурні та Сіднеї.

Про життя української громади на п'ятому континенті розмовляємо із Ольгою Олейніковою – доктором політичних та соціальних наук і засновником Української демократичної ініціативи (Ukraine Democracy Initiative) – дослідницького та аналітичного центру Університету Сіднею в Австралії, основною діяльністю якого є вивчення політичних та соціально-економічних трансформацій в Україні, розвиток демократії, а також створення глобальної мережі для  науковців, громадських активістів, державних та політичних діячів, яким не байдуже майбутнє демократії в Україні.

Як каже вона, українців в Австралії дуже мало порівняно з масштабними міграціями з Китаю, Індії, Ірландії, Італії та Нової Зеландії. За спостереженнями нашої співрозмовниці, починаючи з 1990-х років, українська міграція до Австралії пожвавилася. Приблизно 75,3% від загальної кількості всіх українських мігрантів в Австралії прибули туди до 2001 р. Cеред усього населення п’ятого континенту, народженого в Україні, майже 22% приїхали туди між 1991 та 1995 роками. Детально про це можна почитати в дисертації, написаній за результатами трирічного дослідження української міграції до Австралії часів незалежності (1991-2013 рр.). Лінк на дисертацію тут: https://ses.library.usyd.edu.au/handle/2123/14460.

Відео дня

– Чи існує організоване культурне життя українців?

– Культурне життя українців в Австраліі є надзвичайно активним, переважно в Мельбурні та Сіднеї. Окрім регулярних церковних заходів та заходів в Українських суботніх школах, жвавим є громадське та академічне життя. Українські активісти виступають з акціями протесту, регулярно фінансово підтримують воїнів АТО та мають надзвичайні успіхи у лобіюванні інтересів української держави в Австралії на політичному рівні. Тут необхідно відзначити згуртованість молодої та старшої міграції, пов’язаної з Революцією гідності.

Будучи академіком та лектором Сіднейського університету, я не можу не прокоментувати академічні успіхи українців в Австралії та стан досліджень з української тематики. Є два наукові центри. Перший – з вивчення української культури, мови, ідентичності (Mykola Zerov Center for Ukrainian Studies) в Університеті Монашу (University of Monash), під керівництвом відомого професора Марка Павлишина. Другий – Українська демократична ініціатива (Ukraine Democracy Initiative) – дослідницький та аналітичний центр Університету Сіднею в Австралії (University of Sydney) під моїм керівництвом. Основними цілями центру є вивчення політичних та соціально-економічних трансформацій в Україні, розвиток демократії тут. Діяльність центру активно підтримують Віктор та Марія Рудевичі і Фундація українознавчих студій Австралії. Якщо у вас є зацікавленість дізнатися більше (www.ukrainedemocracy.org) або долучитися до Ukraine Democracy Initiative, будь ласка, пишіть мені на [email protected] або на [email protected].

– Чому і коли більшість українців виїхали в Австралію?

Причини міграції українців до Австралії різняться, залежно від періоду та історичних подій. Українська міграція до Австралії має довгу історію та може бути умовно розділена на три хвилі: Перша міграція - після Першої світової війни та Громадянської революції, Друга - після Другої світової війни (кінець 1940-початок 1950 рр.). Пік міграції припав на 1945-1953 рр., коли хвиля біженців та переселенців із Західної Європи не захотіла повертатися до Радянського Союзу та обрала для себе Австралію в ролі нового дому. Третя - пострадянська українська міграція. Українці, які мігрували в першу та другу хвилю, були політичними мігрантами, які через погляди і культуру були змушені не повертатися в Україну. Ця когорта створила перші організовані поселення та розпочала розбудову українського культурного життя та діаспори в Австралії, заснувала школи, церкви та об'єднання. Ті українці, які почали приїжджати у 1990-х, є економічними мігрантами. Група пострадянських мігрантів є дуже цікавою та різнорідною. У своєму докторському дослідженні, присвяченому вивченню життєвих стратегій українських мігрантів в Австралії часів незалежності, я детально описала причини, мотивації, цінності, стратегії адаптації та плани на майбутнє професійних мігрантів, біженців та нелегальних мігрантів, а також українських наречених в Австралії. Цікавим виявився той факт, що причини та шляхи/канали міграції українців до Австралії кардинально змінилася після 2004-го. Тоді вперше в історії української міграції кількість професійних українських мігрантів перевищила міграцію за каналом возз'єднання з родичами та біженців. Це говорить про те, що відбулася зміна в причинах міграції, викликаних соціо-економічними змінами в Україні у 2000-х та зміною міграційної політики Австралії. До Австралії почали приїжджати «інші» українці – з добрим знанням англійської, переважно вихідці з класу професіоналів, яких привабила Австралія високооплачуваними роботами, високим рівнем життя та наявністю перспектив.

– Чи важко адаптуватися у цій країні?

– Австралія - це країна мігрантів. Тому всі, хто має бажання знайти тут друзів, роботу та мати повноцінне соціальне життя, дуже легко і швидко адаптується. Історія Австралії – це історія міграції, з сірими сторінками, про які часто не згадують, але які однозначно сформували культуру прийняття інших етнічних груп та рас. Це політика виключно «білої міграції» – до 1970-х до Австралії офіційно могли іммігрувати лише білі, переважно європейці, та «вкрадене покоління» кінця 1960-x, коли дітей австралійських аборигенів і жителів островів Торрес забрали з сімей австралійські держустанови з метою швидкої асиміляції та трансформації аборигенської культури до західних стандартів. З роками, усвідомивши неправильність такої політики, Австралія відкрила кордони для міграції з Азії та запровадила низку заходів зі збереження аборигенської культури. Ці події однозначно сформували відкритість австралійської культури. На жаль, Австралію ще досі часто в жартівливій формі називають країною, де расова дискримінація є поширеною. Про це можна сперечатися. Але як мені в інтерв'ю сказав український лікар та професор університету в Сіднеї: «Голубі очі нам в поміч», маючи на увазі, що європейська зовнішність допомагає українцям швидше влитися в австралійське суспільство. Крім того, важливо зазначити, що австралійці дуже пишаються, називаючи австралійське суспільство егалітарним, що означає відсутність жорсткої класової структури та рівність. Тож адаптуватися українцям в Австралії не важко!

– Як місцеві жителі ставляться до українців? Чи існують стереотипи?

– Стосунки з місцевими жителями добрі, до українців ставляться із зацікавленням, стереотипів не помічала. Питають про політичну ситуацію. Про те, хто такі українці і де саме розташована Україна, австралійці дізналися нещодавно – у часи Майдану та після збиття Малазійського „Боїнга” у липні 2014-го над територією України з багатьма австралійцями на борту. Починаючи з 2013-го, колишній прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебот виступав на підтримку України, за що й отримав декілька нагород та подяк від української діаспори Австралії. Також він був запрошений стати радником Порошенка після його відставки з австралійського уряду у 2015-му. Стосунки між Україною та Австралією на політичному та громадянському рівнях дуже теплі, теплішають з роками завдяки активній роботі української діаспори та лобіюванню інтересів України на держрівні.

– Ким працюють українці в Австралії?

– Варіантів багато, але найпоширенішими професіями є software developers, IT business analysts and systems administrators. Також працюють на будівництві – переважно ті, хто приїхав до Австралії за туристичною короткостроковою візою, але вирішив залишитися та податися на біженство чи через канал возз'єднання сімей.

– Які професії у цій країні престижні?

– Як і всюди: лікарі, юристи та IT-спеціалісти. Цікавим є той факт, що до робочих професій австралійці ставляться з надзвичайною повагою, адже всі розуміють, що на їхніх плечах лежить розбудова австралійської інфраструктури.

– Чи українці, які приїхали в Австралію нещодавно, планують там залишатися назавжди?

– Так, більшість українців приїжджає до Австралії вже з пермітами на постійне місце проживання. Також є значна кількість українців, які приїжджають до Австралії із тимчасовими візами, як туристи чи бізнесмени, а потім шукають шляхи, щоб залишитися напостийно. Найчастіше це біженство та сімейна міграція – возз'єднання з родичами чи шлюб. Австралія є дуже бажаною країною для життя серед громадян країн Західної та Східної Європи й Азії, тому конкурс на професійну еміграцію є дуже високим. Але багатьом українцям це вдається. У більшості випадків, коли не виходить залишитися в Австралії, українці їдуть до США або Канади.

– Чим особлива кухня цієї країни?

– Австралійської кухні не існує: типовим є австралійське барбекю, смажені ребра. Туристам пропонують скуштувати стейк із кенгуру, але це не регулярна страва для австралійців. Пропонують і легкі салати, маракуйю, розмаїття різних фруктів та сидр – слабоалкогольний напій, який отримують бродінням яблучного, грушевого чи айвового соку.

– Чи достатньо тут продуктів, щоб зварити, приміром борщ, і скільки це коштує?

– Так, достатньо. Готую борщ дуже рідко. Це коштує приблизно 20 доларів. Справжні гурмани української кухні зауважили б, що інгредієнтів для справжнього українського борщу треба ще пошукати – їх важко знайти в Австралії. У 2013-му моя добра знайома Світлана Яковенко видала надзвичайно красиво ілюстровану, багату та детальну за змістом книгу українських рецептів в Австралії: «Taste of Ukraine: Rustic Cuisine from the heart of Ukraine». Раджу всім! Ось лінк: http://sovabooks.com.au/product/taste-of-ukraine/.

– Якими є соціальні стандарти зарплати в Австралії? Скільки можна зекономити щомісяця? Скільки коштує оренда житла?

– Мінімальний розмір платні за годину роботи $17,7 або $672,7 за 38 годинний робочий тиждень до сплати податків. Оренда житла дуже висока. Невелика студія в центрі Сіднея – $2400 на місяць. Трохи далі від центру маленьку однокімнатну квартиру можна винайняти за $1440 на місяць. Кімнати будуть дешевшими – все залежить від району та міста. Найдорожче житло в Сіднеї. В інших містах дешевше. Розімр зарплат коливається за секторами зайнятості. Усереднений заробіток в Австралії складає $75603 AUD на рік.

– Чим Австралія може бути цікавою українському бізнесу й українцям?

– У липні 2015-го спільними зусиллями активістів Української громади створена перша Австрало-Українська комерційна палата, що має на меті сприяти встановленню та посиленню економічних зв’язків між Україною та Австралією, залучення інвестицій до України (http://aucc.biz/). Наприкінці 2015 р. з великим успіхом ми провели перший Австралійсько-Український форум з розвитку двостороннього співробітництва «OzUke2015» у Мельбурні. Тоді були закладені підвалини для посилення розвитку партнерства між Австралією та Україною, а також зародження нових партнерств, бізнесових зв'язків та інтересів інвесторів між нашими двома країнами, багатими на природні ресурси та людський капітал. Основними статтями українського товарного експорту до Австралії у січні-лютому 2015 року були добрива, судна, ядерні реактори, котли, машини.

– Скільки коштує віза в Австралію і чи важко туди дістатися?

– У 2012 році я приїхала до Австраліїї як студентка докторантури. Тоді студентська віза коштувала близько $500AUD, також я повинна була мати страховку на весь період свого навчання – три роки. Коштувало це $3500 AUD. Через два роки я подала документи на візу постійного місця проживання як професійний мігрант за професією „лектор університету”. На весь процес – підтвердження спеціальності, переклад усіх довідок та дипломів, пересилка поштою деяких документів та плата за розгляд аплікації – витратила близько $8000.

Дістатися до Австраліі неважко - летіти 26 годин. Найшвидше – через Дубай із Києва. А от залишитися на постійно коштує чимало.

– Що знають в Австралії про теперішні події в Україні і як їх тлумачать?

– Пересічні австралійці знають небагато. Треба відзначити надзвичайно масштабну, продуктивну та регулярну роботу української діаспори в Австралії з поширення інформації про події в Україні та активне лобіювання інтересів нашої країни в Австралії. Спільними зусиллями, численними акціями протесту українці домоглися підтримки Австралії. Вона була однією з перших країн Заходу, яка ввела санкції проти Росії, колишній прем'єр-міністр навіть пообіцяв матеріальну підтримку Україні на відновлення Донбасу і часто згадував ситуацію в Україні у своїх виступах та промовах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Геннадий Кроча

    Krocha Gennadiy

    +380680255805

    Open letter to the Organization 'associations Nations Economic and Social Council of the Ob' United Nations, Department of Public Information of the Ob 'United Nations, Council of Europe, the Coordinating Committee of NGOs of the Council of Europe, the President, Parliament and Government, means of mass media, international organizations on Human Rights from the Chairman of the Public Reception of the International Human Rights Society -Ukrainian Section Gennady Krocha.

      I am bringing to your attention mass violations of human rights, violations of the United Nations Convention on Human Rights in Ukraine, namely: Articles 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 , 15, 17, 19, 21, 23, 25, 28, 29, .These violations take place with the support and participation of persons who work in the bodies of state administration, authorized and act as guarantors for the implementation of these documents , but unable to fulfill the obligations they have undertaken and to prevent police attacks on the International Human Rights Protection Organization, which is under the protection of the United Nations, human rights defenders, and socially active citizens in Ukraine ni.Hronolohiya events .:

      On October 14, 2018, a group of human rights activists and non-indifferent citizens aimed to establish a camping tent on Independence Square in Kyiv as a symbol of struggle against totalitarianism, for Human Rights, and in memory of people who perished on the Maidan in Kiev during the Revolution of Virtue 2013-2014. The unarmed people were subjected to an assault by the police without any warnings and comments in a brutal way by rough use of physical force. Police officers made a robbery and openly kidnapped my personal property-namely a tent (tent). Video: https://www.youtube.com/watch?v=teHH9tXBmyA https://www.youtube.com/watch?v=JDIJXOMJkUA

    https://www.youtube.com/watch?v=5CjAswxYNGQ https://www.youtube.com/watch?v=144DBVjLC3c https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459 https: / /www.facebook.com/gennadiy.krocha

         October 15, 2018 16-44 Square Nezalezhnosti.Rozpochynayemo campaign and collecting signatures for Social and Human Rights and Common Ukrainian Hromady- "Say NO criminal authorities" Police stole us two tents. Instead of tents on Independence we put a table and chairs and try to convey to the police that we do not violate Zakon.Video:https://www.youtube.com/watch?v=UoKZ-lPhWxg&feature=youtu.be https: //www.facebook .com / profile.php? id = 100008087521459 https://www.facebook.com/gennadiy.krocha?ref=br_tf

        On October 19, 2018, in police custody and unknown individuals, dressed in civilian clothing, an attack was carried out and attempted to kidnap a human rights defender, a member of the International Human Rights Society, an organization under the international protection of Evgeny Novikov. Police planned the abduction and killing of other human rights, is thus lured into pastku.Dokazy that it planned the kidnapping and murder of human rights will be provided by independent experts and investigators provided the security police, who are willing to testify. Video:https://www.youtube.com/watch?v=XCAWh2A-kHk&feature=youtu.be https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459 https://www.facebook.com/ gennadiy.krocha

        October 21, 2018 in kontservatoriyi 11-39 at the Independence Square in Kiev, police and unknown individuals in an amount of seven people committed robbery on me, beat me and stole personal property that has been declared for the campaign and collecting signatures and owns the right of private property of one of the activists, namely a table, a chair and a poster. Video:https://www.youtube.com/watch?v=cTH2XiegdLI&feature=youtu.be https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459 https://www.facebook.com/gennadiy. krocha

       On October 21 at 12-00, the Independence Square of Kyiv hosted a gathering of socially active citizens in the number of 30-50 people and unanimously supported the document "Declaration of Social and Universal Human Rights and the Ukrainian Community", based on the UN Convention on Human Rights and the Constitution of Ukraine, and establishes that the Ecumenical Community and the All-Ukrainian Ecumenical Community are the legitimate authority in accordance with Article 5 of the Constitution of Ukraine at the meeting it was decided to address activists on the ground for the Vichy to determine the candidate for the All-Ukrainian The Chamber is a community and turn to international organizations to monitor decision-making transparency the Chamber at the Independence Square every Sunday at 12-00. Selected Speaker-host Veche Yevgeny Novikov: Video: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459https://www.facebook.com/gennadiy.krocha

    On October 23, 2018, at 13-05, on Independence Square in Kyiv, I addressed journalists to the ZIK TV channel and told and showed video evidence of crimes committed by police and unknown with the support of the police. The journalists refused to distribute the information I provided to me and quickly disappeared in an unknown direction. Video: https://www.youtube.com/watch?v=cTH2XiegdLI&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=wCRB0aY7JsE https : //www.facebook.com/profile.php? id = 100008087521459https://www.facebook.com/gennadiy.krocha

      On October 14th-23, 2014, on Independence Square there were constant provocations of police officers, police officers in civil and police agencies to prevent the campaign and the collection of signatures for the Social and Universal Human Rights and the Ukrainian Community. Video: https://www.youtube.com/ edit? video_id = OfuxW_lLNOI & video_referrer = watchhttps://www.youtube.com/watch?v=Btg-OXDaLoQ&feature=youtu.be https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459

    https://www.facebook.com/gennadiy.krocha?ref=br_tf

         August 2 and August 6, 2018, with the use of physical force, without any document or a court decision, there were also attacks of the police and civilians on the office of an organization under the international protection of the "Public Reception of Human Rights-Ukrainian Section", which resulted in the receptionist's hospital being hospitalized. , and the office was robbed by the police and civilians and was particularly badly damaged. The police are unable to deal with this business, and its activities are negligible .. Video: https://www.facebook.com/gennadiy.krochahttps://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459

    I, Krocha Gennadiy, believe that the Ukrainian administration is incapable of fulfilling its obligations, including to foreign partners, and is insignificant.

    Photocopies of signatures of public activists and participants of the collection are sent by file.

    I ask you to help Ukrainian citizens defend Human Rights, send observers to Viche, spread information to help punish the perpetrators in violating the norms of the Civilized Society.

         

      Sincerely, Gennady Krocha, Head of the Public Reception of the International Human Rights-Ukrainian Section.

      Kyiv, Ukraine

       



                   +380680255805







        Відкритий лист до  Організації Об"єднаних Націй, Економічної та Соціальної Ради Організації Об"єднаних Націй, Департаменту Громадської інформації Організації Об"єднаних Націй, Ради  Європи, Координаційному Комітету недержавних організацій Ради Європи, Президентів ,Парламентів та урядів ,засобів массової інформації,Міжнародних організацій з Прав Людини  від Голови Громадської Приймальні Міжнародного Товариства Прав Людини -Українська Секція Геннадія Кроча .

      Доводжу до Вашого відома про масові порушення Прав Людини,порушення Конвенції ООН з Прав Людини, в Україні а саме:Ст.3.,5.,.6.,7.,8.,9.,10.,11.,13.,15.,17.,19.,21.,23.,25.,28.,29,  .Дані порушення відбуваються за підтримки та участю осіб,які працюють в  органах державної адміністрації , уповноважені та виступають гарантами виконання  саме цих документів,але  нездатні виконувати взяті на себе обов"язки та перешкодити нападам поліції на Міжнародну Правозахистну Організацію,яка перебуває під Міжнародним захистом, правозахистників,та соціально активних громадян в Україні.Хронологія подій.:

      14 жовтня 2018 року група правозахисників та небайдужих громадян мали за мету встановити туристичний намет(палатку) на Майдані Незалежності в місті Київ як символ боротьби з тоталітаризмом ,за Права Людини,та в память про людей,які загинули на Майдані в Києві під час Революції Гідності 2013-2014 роках.На беззбройних людей було здійснено напад поліції без жодних попереджень та зауважень в брутальній формі шляхом грубого застосування фізичної сили. Співробітники поліції зробили розбійний напад та відкрито викрали моє особисте майно-а саме намет (палатку).  Відео :    https://www.youtube.com/watch?v=teHH9tXBmyA     https://www.youtube.com/watch?v=JDIJXOMJkUA

    https://www.youtube.com/watch?v=5CjAswxYNGQ           https://www.youtube.com/watch?v=144DBVjLC3c        https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459       https://www.facebook.com/gennadiy.krocha

         15 жовтня 2018 16-44 Майдан Незалежності.Розпочинаємо акцію та збір підписів за Соціальні та Загальноприйняті Права Людини та Української Громади- "Скажи НІ злочинній владі" Поліцейські вкрали в нас два намети . Замість наметів ми на Майдані поставили стіл та стільці і пробуємо донести до поліцейських що ми не порушуємо Закон.Відео:     https://www.youtube.com/watch?v=UoKZ-lPhWxg&feature=youtu.be  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459    https://www.facebook.com/gennadiy.krocha?ref=br_tf  

        19 жовтня 2018 року в 20-53 переодягнуті в громадянський одяг поліцейські та невідомі особи зробили напад та пробували викрасти  правозахисника,члена Міжнародного Товариства Прав Людини,організації ,яка перебуває під Міжнародним захистом  Евгена Новікова. Поліцейські  планували викрадення та вбивство іншого правозахисника ,якого таким чином заманювали в пастку.Докази ,що планувалося саме викрадення і вбивство правозахисника будуть надані незалежним експертам та слідчим  при умові гарантування безпеки поліцейськими,які готові дати свідчення . Відео:    https://www.youtube.com/watch?v=XCAWh2A-kHk&feature=youtu.be       https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459         https://www.facebook.com/gennadiy.krocha

        21 жовтня 2018 року в 11-39 біля концерваторії на Майдані Незалежності в Києві поліцейські та невідомі особи в кількості сім чоловік здійснили розбійний напад на мене,побили мене та викрали особисте майно,яке було задекларовано для проведення акції та збору підписів та належить на праві приватної власності одному з активістів ,а  саме стіл,стілець та плакат. Відео:    https://www.youtube.com/watch?v=cTH2XiegdLI&feature=youtu.be           https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459               https://www.facebook.com/gennadiy.krocha    

       21 жовтня в 12-00  Майдан Незалежності Київ було проведено зібрання соціально активних громадян в  кількості 30-50 людей  та  одноголосно підтримано документ "Декларація Соціальних та Загальноприйнятих Прав Людини та Української Громади",який базується на Конвенції ООН з Прав Людини та Конституції України ,та встановлює,що Віче Громади та Всеукраїнське Віче Громади є легітимним органом влади згідно ст.5 Конституції України  на зібранні було прийнято звернутися до активістів на місцях для проведення Віче по визначенню кандидата  на Всеукраїнське Віче Громад  та звернутися в міжнародні організації для контролю прозорості прийняття рішень Віче на Майдані Незалежності  кожної неділі о 12-00. Вибраний спікер-ведучий Віче Евгеній Новіков  : Відео:     https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459      https://www.facebook.com/gennadiy.krocha

       23 жовтня 2018 року в 13-05 на Майдані Незалежності в Києві я звернувся до журналістів телеканалу "ЗІК" та розказав та показав відеодокази  злочинів,які вчинили поліцейські та невідомі при підтримці поліції. Журналісти відмовились розповсюджувати передану мною інформацію та швидко зникли в невідомому напрямку.Відео:  https://www.youtube.com/watch?v=cTH2XiegdLI&feature=youtu.be        https://www.youtube.com/watch?v=wCRB0aY7JsE              https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459                  https://www.facebook.com/gennadiy.krocha                

      з 14 по 23 жовтня 2014 року на Майдані Незалежності відбувалися постійні провокації поліцейських, поліцейських в цивільному та поліцейських агентів щоб завадити проведенню акції та збору підписів за Соціальні та Загальноприйняті  Права Людини та Української Громади .Відео:           https://www.youtube.com/edit?video_id=OfuxW_lLNOI&video_referrer=watch          https://www.youtube.com/watch?v=Btg-OXDaLoQ&feature=youtu.be                  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459    

    https://www.facebook.com/gennadiy.krocha?ref=br_tf        

         2 серпня  та 6 серпня 2018 року з застосуванням фізичної сили без жодного документу чи рішення суду також відбулися напади  поліції та людей в цивільному на офіс організації ,що перебуває під міжнародним захистом " Громадську Приймальню Прав Людини-Українська Секція"  в результаті чого Голова Приймальні був госпіталізований,а офіс пограбовано поліцією та людьми в цивільному і було  нанесено особливо велику шкоду. Поліція данною справою нездатна займатися,а її діяльність є нікчемною.. Відео:                  https://www.facebook.com/gennadiy.krocha        https://www.facebook.com/profile.php?id=100008087521459

    Я ,Кроча Геннадій вважаю що українська адміністрація нездатна виконувати  взяті зобовязання в тому числі і перед іноземними партнерами і є нікчемною.

    Фотокопії підписів громадських активістів та учасників зібрання надсилаю файлом.

    Прошу Вас допомогти громадянам України відстояти Права Людини , відправити спостерігачів на Віче ,розповсюдити інформацію посприяти в  покаранню винних в порушенні норм Цивілізованого Суспільства .

         

      З повагою  Геннадій Кроча  Голова Громадської Приймальні Міжнародного Товариства Прав Людини-Українська Секція.

                                                                         Київ, Україна

  • Василь Чигінь

    Шукаю прямий контакт з Вами. Доктор, професор Чигінь Василь зі Львова. [email protected]

    Skype - vchyhin

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up