Адвокат диявола

Коли трапляються якісь катаклізми, особливо спричинені людьми, приміром війна, чимало віруючих людей починають звинувачувати в цьому диявола. Як правило, він, цей диявол, ворожий командир, невидимий головнокомандувач, який частенько за описами пропагандистів вселяється в головнокомандувача видимого. Але хочу зауважити, що цей погляд я вважаю вкрай невірним, якщо сприймати диявола як впалого ангела.

Адже закликає до війни, стріляє зі зброї, поширює брехню ніякий не "вигнаний з неба" ангел, а вигнані з раю люди. Проте вигідно звинувачувати в цьому когось іншого, правда? Невже впалий ангел взяв у заручники політиків, журналістів та інших, і змушує їх розпалювати війни? Ні, звичайно. І ось, люди вбивають один одного, обмовляють один одного, роблять всякі нехороші справи один одному, а винен чомусь якийсь впалий ангел. Слухаючи все це починає здаватися, що гріхи світу поніс не Христос, а щодня несе на собі сатана. Адже він у всьому винен.

Напрошується висновок. Якщо ніякого упалого ангела - диявола, як винуватця всього, припустимо нема, людство його обов'язково вигадало б. Адже як інакше виправдати звірство щодо ворога, якщо не тим, що ворог насправді диявол, а не людина. Але ось, що цікаво, коли Біблія говорить про Божий суд, то справа диявола на ньому не розглядається, виключно люди судяться за свої вчинки або бездіяльність.

А от послухаєш релігійних людей, так у всьому винен сатана. А коли читаєш Біблію, то для Бога сатани як ніби немає. Відповідальність за всі свої справи несе виключно людина, і ніяких пом'якшувальних обставин, у вигляді слів "біс поплутав". Так можливо для того, щоб побачити справжнього сатану іноді потрібно подивитися в дзеркало і перестати вже валити все на, схоже вигаданого кимось давненько, упалого ангела.

Коментарі (2)
  • Олег

    Стаття буде вірною на 100% якщо виходити з точки зору атеїзму. Якщо немає вищих сил то тільки люди відповідальні за ситуацію. Якщо ж все таки вищі сили є то на те вони і є щоб керувати ситуацією. І не важно як їх називати: ангели, духи, боги.
  • Віктор Бабич

    Згідний з вами на 100% !!!!
Антикорупціонери ставлять Україну в небезпечний шпагат

Антикорупційний суд та НАБУ – це економічна Гаага для керівників-корупціонерів у країні третього світу. Не хочеш на...

Про причини і наслідки присутності «руки Кремля» в інформаційному просторі України

Ви чули казку про солом’яного бичка? А притчу про пастуха та вовка? Якщо не читали, то, мабуть, чули, як хлопчина-пастух...

Чи варто чекати на чужу корову?

Напевне не я один бачу, що існують паралелі поміж Євромайданом і сьогоднішньою ситуацією в країні, після зняття блокади окупованих...

Трамп передбачуваний

Вже дірку в папері протерли твердження експертів і журналістів про те, що Дональд Трамп непередбачуваний політик,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up