Безіменний Герой

В серпні цього року ми з побратимами приїхали в розташування 8-го полку спецназу на Побєду (Луганська область, трохи далі за Новоайдар, в полях. Табір, який на початку вересня був повністю спалений російськими окупантами, які ще тоді зрозуміли, що з укропами в ближній бій вступати – це собі могила, тож з безпечної відстані накрили наших «Смерчами»).
Так от, пройшли блок-пости, знайшли «8-ку», розвантажили цілий бус добра (харч, ліки, засоби особистої гігієни, коліматорні приціли, тепловізор). З-посеред всіх пакунків ми мали ще й такий важливий вантаж, як Прапори України! Привезли їх десь з півтора десятка. 
Хлопці розібрали прапори, потім хтось з них підійшов і попросив розписатись на полотні. Знаю, що на державні символіці то не пасує, але в таких випадках не відмовляють. Знайшлась картонка, на якій можна було розстелити прапор, і чорний маркер. Схилився. Писав від душі. Дякував бійцям за спокійний сон наших з Вами дітей. Розписався, підняв голову – за тим бійцем, якому я розписувався, вже стояли інші хлопці з прапорами. Почав писати і для них. Хлопці дякували. Один казав, що вчіпить на БТРі, Назарчик з Тернополя пообіцяв, що як вернеться з війни, то почіпить в себе на балконі… було весело і геть не бентежно.
Аж тут підійшов хлопчина. Середнього росту, засмаглий, коротка стрижка, зашкарублі руки і дуже сором’язливий. У нього теж в руках був прапор. Але він був не такий, як я привіз – новенький, попрасований, блискучий, а якийсь такий… пошарпаний, вицвілий, подертий… Коротше такий, що спровокував мене на найдурніше питання, яке я ставив у своєму житті, через що потім горів червоними щоками всю дорогу до Києва: « Ти що його десь вкрав?». Ідіот!!!!
В наступні кілька хвилин всі бійці 8-ки, які були присутні, синхронно і захлинаючись від гордості за хлопця, оповіли історію про те, як «сєпари» їх атакували… про те, що їх було кратно більше… про те, що тримались до останнього… про те, що підмога так і не прийшла… про те, що почали відступати. Але, відступаючи, побачили, що на блок-пості залишився Прапор України! Той скромний хлопачка, який якраз стояв коло мене і тримав ЦЕЙ ПРАПОР, взяв 2 «калаша», повернувся на блок-пост, і, відстрілюючись, зняв прапор і приніс його в розташування полку! 
Я вже не пам*ятаю, що писав на тому прапорі. Сльози заливали. Я думав таке буває тільки у фільмах про війну. Я був настільки ошелешений, що навіть не перепитав, як звати Героя. Потім ми довго фотографувались з хлопцями. Потім я ще кілька разів приїжджав до хмельничан, але так і не зміг ідентифікувати того бійця з-посеред сотень облич. Сподіваюсь у грудні ми побачимось, я виправлю свою помилку і зможу назвати Вам Його ім*я!
Я буду розказувати цю історію на кожній зустрічі з школярами та студентами, допоки житиму. Тому що це – яскравий приклад того, як кується дух нової України! Герої посеред нас! Слава Їм і Слава Україні!

Допомогти нашим захисникам дуже легко. Просто знайдіть у своєму місті волонтерів, котрі займаються забезпеченням бійців у зоні АТО. І поділіться тим, чим можете.
Про всяк випадок залишу ще раз власні реквізити. Буду вдячний за будь-яку посильну допомогу.
Гривні
ПриватБанк
Номер картки 5168 7420 6353 7207

№ рахунку 29244825509100
МФО 305299
ЄДРПОУ 14360570
Притула Сергій Дмитрович
ІПН 2975800618

USD
Beneficiary Prytula Serhiy
Account 5168742060489527
Bank of beneficiary PRIVATBANK DNEPROPETROVSK,UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank JP MJRGAN CHASE BANK NEW YOURK, USA
SWIFT CODE: CHASUS33
Correspondent account 0011000080

EUR
Beneficiary Prytula Serhiy
Account 5168742060489444
Bank of beneficiary PRIVATBANK DNEPROPETROVSK,UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany
SWIFT CODE: COBADEFF
Correspondent account acc № 400 8867004 01

Коментарі (0)

Нещодавно розмовляв зі своїм малим, щодо того, чого б йому хотілось в житті для повного щастя. Бо, ніби, дитина нічим не...

2 роки тому в цю пору люди давали волонтерам стільки

2 роки тому в цю пору люди давали волонтерам стільки коштів, що особисто я не встигав їх освоювати, і, для того, щоб не...

Все забуваю сказати... Хлопці-далекобійники, дай вам Боже здоров'ячка! Хороші ви люди - сидите високо, бачите далеко... Отако,...

Тепер таково... Дружно видихнули і заспокоїлись! Айріші обіграли нас і на полі і на трибунах

Нас було багато і підтримували добре, але переспівати "зелених" сьогодні було нереально! Щодо Збірної, то біс його знає,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді 13:10 На Тернопільщині виявили масштабну незаконну вирубку дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up