Дальномір

  • Олександр Вільчинський
  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time

Так склалося, що весь тиждень присвятив його пошукам – армійського дальньоміра, на війні приладу дуже цінного. Після чергового дзвінка двоюрідного брата з-під Дебальцевого, який у складі Збройних сил воює гранатометником, це стало для мене першочерговим завданням. Брат каже, що і так колошкає там російських окупантів: і козачків у папахах, і кадирівців, але з дальньоміром було б іще краще. Бажано, щоб хоча б до трьох кілометрів тягнув.

            Бо ж наша влада хоч і намагається, та поки що не може забезпечити усім необхідним. Тож доводиться звертатися за допомогою до волонтерів, або родичів. Біноклем він уже розжився, але дальномір би також не завадив. Це така оптична штука, візуально дещо схожа на бінокль, за допомогою якої можна визначити відстань до об'єкта. В бою, особливо для артилеристів, та й для гранатометників також, а тим більше, коли в руках така зброя як 30-міліметровий автоматичний АГС, що поливає ворога градом із гранат, то була б неоціненна допомога. Каже, козачки бігають від його вогню, як зайці.

            От я і звертаюсь принагідно до охочих допомогти, у редакції є мій телефон. А також до політиків і кандидатів у депутати. І тих, що позують з передвиборчих плакатів у військових одностроях, потративши на рекламу стільки, що можна було б придбати не одну сотню дальньомірів, та й до всіх інших також. Бо ж дальньомір на передовій не менш важливий, ніж передвиборчі плакати у тилу. А “Нова пошта” обіцяє доставити прилад для брата у одне зі свої відділень в прифронтовій зоні швидко і надійно.

            

Коментарі (0)

                 Час від часу це бажання виникає, мабуть,...

      Українці спраглі українського кіно і добре, що нарешті крига скресла. Фільми почали з’являтися...

 Набирають обертів передвиборчі кампанії як президентська, так і парламентська, а я думаю про наших колишніх. І президентів...

    От і на осінь повернуло. Каштанова алея на вулиці Дружби вже вкрита падолистом. Втім, останніми роками ця друга...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up