Дольче віта Пороха

Наш президент виводить гроші у офшори. Шок, жах, розслідування століття, скандал. А ми хіба не здогадувались? Здогадувались, але викриття все одно викликало цілий сплеск. Хоча, визнаю, наші журналісти-розслідувачі зробили бурю в склянці води, зіграли на воєнних емоціях трагедії Іловайська, роздули те, де скандалу як такого не було.

Це порушення, але типу адміністративне. На ділі підстав для скандалу і “Уотергейту №2” немає. Почитайте економістів. Вони скажуть, що і ситуація типова, і податки він сплатив би, і що це платформа до продажу Рошенки.

І я розумію, що #зради у даному випадку ЩЕ не було. Але залишається репутаційно-психологічний аспект. На нашого Пороха і на Україну дивиться весь світ. Він поїхав до США — і повернувся наче з #перемогою. Пишаємось, сподіваємось, що не такий як Яник.

Скандал з Генпрокурором — і Шокін вже не Генпрокурор. Може,є надія, що таки не #зрада?

Аж ні — ось вам, офшори. І нехай кожен другий бізнес має офшори, але ми говоримо про Президента!!! Причому Президента країни, яка все намагається довести світу, що варта уваги, поваги, інвестицій, кредитів, партнерства. Але якщо сам Президент виводить гроші зі своєї країни — то чи варто ризикувати вкладати в неї іншим? Світ і так дивиться на наше нестабільне законодавство, квітучу буйним цвітом корупцію, непевне правове поле — і не ризикує інвестувати сюди. Адже Президент, який вмовляв інвестувати, вливати гроші, кредитувати — своїми коштами не ризикує. Чи то боїться, що можуть віджати, чи не певний в прибутковості, чи податки зависокі. Хтозна, але аргумент не на користь країни. Тож от він, сам гарант — промовистий приклад української ненадійності.

Та й на фоні останніх подій і ставлення громадськості до Пороха, то, може , він боїться повторити помилки попередника. Адже зручніше забрати офшорні кошти, ніж втікати на Ростов з двома Камазами грошей. Хоча народ України мав на увазі не повторювати зовсім інших помилок Януковича, але Петро Олексійович знову все невірно зрозумів.

- Минулий рік був непростим для світу і для кожного з нас. Сирія, Алеппо, Париж, Берлін... Україна не відстала надто від...

Майдан: три роки потому

Революція Гідності зробила маленьке чудо у нашій країні. На кілька місяців-тижнів- днів ми повірили, що все буде інакше....

Грандіозне спортивне свято завітає у наше місто 29 травня! Свято, яке зараз актуальне як ніколи, яке відображає світові тренди,...

Спадщина Чорнобиля

В страшні річниці ми схиляємо голови і згадуємо, як було. Вшановуємо пам'ять тих, в кого попереду було все життя, але воно...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up