На Бога надію покладаю й не боюсь

47 тисяч кремлівських бандитів, що отаборилися вздовж нашого кордону, досить однозначно натякають нам на те, що Російсько-Українська війна ще не завершилася. Можна передбачити, що як тільки наші козаки відіб’ють у сепаратистів та окупантів останнє село на Луганщині, Путіну в ту ж мить з новою силою захочеться захищати інтереси російськомовних громадян в Україні. Зрештою, він легко може, майже без перешкод, ввести свої танки без жодних мотивів: бо просто так захотів. І ось тоді почнеться справжня війна, ще більша ніж була до цього. Із ще більшою кількістю людських жертв та зруйнованих населених пунктів.

Розуміння цих речей змушує наших людей переживати дві найбільші емоції : страх та ненависть. Страх перед майбутнім. Навіть, якщо не своїм власним, то своїх близьких, друзів і знайомих. Повістка в військкомат нині по-замовчуванню сприймається вже як тимчасово відтермінована похоронка.

Узагалі, страх у дозованих порціях - це дуже зручна емоція. В окремих випадках вона дає людині можливість вести себе більш обережно та виважено. Тим не менше, надмірний страх, частіше всього, паралізує, робить нас слабкими та беззахисними.

Господь, наш люблячий Батько, у Святому Писанні залишив для нас безліч повідомлень про те, що не потрібно боятися, в яку б складну ситуацію ми з вами не потрапляли б упродовж усього свого життя. І від першої, до останньої книги Біблії Господь постійно нагадує нам: «Не бійтеся!».

Через багато століть, дивовижно послуговуючись пророком Ісаєю, Господь каже Україні: «Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю».(Ісая 41:10)

У Псалмах читаємо «На Бога надію покладаю й не боюсь, що людина учинить мені?» (Пс. 55:12)

А вже в Новому Заповіті, Сам Спаситель нам нагадує: «І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні. Чи не два горобці продаються за гріш? А на землю із них ні один не впаде без волі Отця вашого. А вам і волосся все на голові пораховано.Отож, не лякайтесь, бо вартніші ви за багатьох горобців».(Від Матвія 10:28-31)    

Підставою нашої безстрашності є віра в Бога. Якщо ми будемо мати віру, то вона зможе подолати наш будь який фізичний страх. Бо ж віра це не просто впевненість у Божому існуванні. Це не просто знання, але наша реакція на таке знання. Тому, при будь-якій кризі віруючу людину нічого не лякає. Ми знаємо, що Бог потурбувався про нас раніше, ніж ми ще встигли налякатися. І найголовніше: Якщо з нами Бог, то хто проти нас? Тому, не турбуйтесь про те, що в вас є багато страху. Турбуйтесь більше про те, що в вас мало віри.

«Всі, хто надію на Тебе складають, хай тішаться, будуть вічно співати вони, і Ти їх охорониш, і будуть радіти Тобою, хто любить Ім'я Твоє!». (Пс. 5:12)

Коментарі (0)
Сила мук заздрості пропорційно залежна від нашої...

Сила мук заздрості пропорційно залежна від нашої близькості до об’єкта. Тобто, чим ближча до нас людина, тим сильніше та...

ЯК ВІДРІЗНЯТИ ДОБРУ ЛЮДИНУ ВІД ЗЛОЇ? ЯКІ ОЗНАКИ? ЗРЕШТОЮ, ХТО ТАКИЙ – ЗЛИЙ? Зла людина не живе у реальності. Вона перебуває...

Я тут собі подумав, що одним із способів диявола зламати наш дух – це розповсюджувати для нас лише погані новини. Так, це...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up