Перший раз – у 29 років

Так, я  сама була вражена. Заходжу в потяг. На нижній полиці сидить хлопчина.

- Ви тут чи тут? – питає, показуючи на різні краї полиці.

- Тут! – показую вертикально.  – це моя полиця.

- А де моя? Моя восьма, - розгублено каже він.

- Ну от, восьма. Зверху. – знизую плечима.

- А де я маю сидіти? Я що, всю дорогу до Тернополя маю наверху сидіти? – обурено-ображено запитує попутчик.

Їй-Богу, закипаю. Ні, це я маю поступитись тобі нижнім місцем і вилізти нагору, - подумки саркастично відповідаю.

Але година напруженого мовчання змінилась спільним розпиванням чаю, і тоді стало зрозуміло, що для хлопчини це вперше – їхати в поїзді. Раніше не доводилось, бо їздив постійно власним автомобілем.

Сміявся весь плацкарт, коли він розповідав, як купував квиток і жалібно питав у касирки: "Ось мій квиток на потяг. Як я можу по ньому доїхати до Тернополя?". Уявляю реакцію касирки – певно у неї закипів мозок від факту, що це ще якось треба пояснити)

То непорозуміння було викликане тим, що хлопець не знав, що існують верхні полки) І щиро подумав, що це означає, що на нижній буде троє людей, а йому треба сидіти на верхній протягом восьми годин.

Білизну він, звісно, не взяв, бо "білизну ж беруть лише у купе чи спальному вагоні".

У туалеті в нього був відчай, бо він кілька хвилин стояв перед краном, надіючись, що спрацює сенсор і вода поллється сама. Аж згодом знайшов педальку)

Зрештою дорога минула, як мить. І мій попутчик був дуже задоволений тим, як минув його перший раз – перша поїздка в українському потязі.

Коментарі (6)
  • Татьяна Космачиева

    заголовок дуже вдалий!)
  • Олег

    Перший раз у 29 років. Я думав стаття про зовсім інше.
  • Анонім

    А ДЕ гумор? Напевно, п.Чернецька, є види транспорту, які і  вам ще не знайомі? Чи ви катаєтеся виключно потягами Синкансен Серії 500?
  • Anonymous

    Дуже смішно. Особливо смішно,коли не комусь,а тобі випадає верхня полиця на півдоби поїздки,а якась "добра" душа навіть не подумає запропонувати присісти поряд.

    читач reply Anonymous

    сенс не в цьому. ясно, що хлопцеві запропонували спокійно сидіти на нижній полиці. а просто в тому, що питання "То я маю наверху сидіти?" однозначно розцінюється як сарказм, якщо не знати, що хлопчина серйозно, бо він не знає, як влаштований потяг)
  • Піпко Наталія

    везе тобі, Світланко, на таких цікавих попутчиків)

Я їжджу на роботу тролейбусом. І ось уже майже два тижні поспіль маю нагоду послухати, крім традиційних новин і реклами,...

Якось так склалось, що не було нагоди бувати у тернопільській промзоні. Однак необхідність зустрічей із представниками підприємств,...

 Так, я хвалюсь. Так, нескромно. Так, я інтернет-залежна людина) Але тепер мій мобільний не натужно поскрипує, коли...

Так, я  сама була вражена. Заходжу в потяг. На нижній полиці сидить хлопчина. - Ви тут чи тут? – питає, показуючи...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up