Така близька і така далека Європа

Вже більше року активно крокуємо в Європу і з подивом бачимо, що стоїмо на місці. Безвізового режиму немає. Угода про асоціацію в економічній частині почне діяти з  1 січня 2016р., і то, зараз знову активно починають говорити про перенесення цього строку.

Європейський Союз, фактично, не робить нам кроків назустріч, або робить зовсім незначні. Так, останній Ризький саміт був, фактично, провальним для України:

  • не було надано такого необхідного і довгоочікуваного безвізового режиму для України;
  • у підсумковій декларації не згадується про військову агресію Росії – як ніби її і нема;
  • не сказано про можливу військову підтримку з боку ЄС.

Турбує також , що у цей важкий час ЄС ще й знімає санкції з одіозних фігур попередньої влади, розморожуючи їх активи, тобто вкрадені в українців кошти.

Довгоочікуване зростання експорту в ЄС було дуже короткострокове, і вже за  перший квартал 2015р. експорт склав лише 2/3 в порівнянні з І кв. 2014р. Експортні квоти України до ЄС в аграрному секторі  швидко вичерпались. Торгівля зупиняється.

Складається враження, що дійсно Європа стає байдужою до нас і наших проблем, неусвідомлюючи всю загрозу для себе. Тому не варто переоцінювати значення допомоги ззовні, а розраховувати  лише на себе.

25-а річниця Незалежності України… Важкими були ці роки: «бурхливі 90-і» - розгул злочинності; гіперінфляція, бідність, режим...

Вже більше року активно крокуємо в Європу і з подивом бачимо, що стоїмо на місці. Безвізового режиму немає. Угода про асоціацію...

Нарешті оприлюднено  проект бюджету м.Тернополя на 2015р. Безумовно – це найголовніший документ міста на рік.  Спробую...

Дуже хочеться, щоб наш Тернопіль розвивався, щоб у тернополян підвищилися зарплати, щоб ми стали дійсно процвітаючим європейським...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up