Тест на патріотизм!

ВИБИРАТИ ВАМ!

 

Казали, що народ піднявся проти режиму Януковича і монополії на владу «регіоналів». Добре, хай буде так. Але чому тоді намагаються заборонити Комуністичну партію України?

Все пояснюється дуже просто – комуністи у чергове мали рацію, коли попереджали про небезпечні тенденції розвитку ситуації в країні й серйозні загрози миру в суспільстві. Більше того, пропонували конкретні шляхи їх уникнення. Тепер, коли навіть найбільш тривожні прогнози перевершено, олігархія банально мстить тим, чию правоту не хоче визнати. Водночас, крупна буржуазія прагне позбутися партії, яка постійно вказує на кримінальне походження їхнього багатства і вимагає повернення з приватних рук у державну власність базових галузей економіки.


Як відомо, історія не визнає умовного виду. Але зараз, коли йдеться про зовсім недавні події, що ще свіжі в пам’яті, ми можемо собі дозволити оте «якби». Отож, уявімо на хвильку, що торік відбувся ініційований Компартією референдум. Це означає, що з усіх найбільш проблемних у державі питань була б отримана відповідь народу. Того самого, який за Конституцією є джерелом влади. І все – крапка! Кінець усім політичним спекуляціям, усім намірам розколоти народ, усім намаганням багатіти на його зубожінні.


Візьмемо хоча б тему зовнішньополітичної орієнтації. Отої самої, через яку, начебто, і виник «євромайдан». Нагадаємо, що комуністи не агітували за жоден з можливих варіантів. А лише пропонували послухати думку народу. Якою б не була його воля, завдання влади – виконувати цю волю. І жодні «майдани» не потрібні. Не послухали…
Скажіть, а для чого під час тривожних подій у Києві втрачено понад сотню життів? Та не для того ж, щоб у підсумку на Донбасі рахунок загиблим йшов на тисячі! От і постають з усією суворістю два споконвічних для Русі запитання – «Що робити?» і «Хто винен?». Шукати винних зараз, означає ще більше загострювати і без того вибухонебезпечну суспільно-політичну ситуацію. Відкладемо вирішення цієї проблеми до кращих часів. А от що потрібно робити, відомо і без зайвих роз’яснень – належить обрати справжню, народну владу. Тоді вона дбатиме про інтереси народу, а не працюватиме задля збагачення горстки «грошових мішків».


Наведу коротку цитату з передвиборної програми Комуністичної партії України, і все одразу стане зрозумілим: «Руйнувати варто не міста і села, а кланово-олігархічну систему». Чи зачепили її хоч трішки оті потрясіння з барикадами, чорним димом від підпалених шин, з пораненими і навіть убитими? Ні! Один режим замінено іншим. І зростають ціни, і далі зубожіють ті, хто вміє трудитися, а не займатися комерційним грабунком. Є лише одна відмінність. І та в гірший бік – руйнувань зазнали міста і села. Гасло «жити по-новому» було дуже успішним. Але лише у плані виборчих технологій. А на ділі воно залишиться нездійсненим, як і все, що обіцяють багатії. Не можна жити по-новому в старій системі! І тому близькі у часі вибори стануть ще й тестом на патріотизм. Бо справжній патріот ніколи не проголосує за тих, хто довів державу до нинішнього стану, за тих, для кого Україна є не Вітчизною, а місцем, де можна з мільйонера перетворитися на мільярдера.  


А тепер повернемося до того, чому олігархія та її слухняна челядь з усіляких націоналістів та радикалів хочуть заборонити Компартію України. Прочитайте програму, з якою йдуть на позачергові вибори комуністи, і все стане зрозумілим.  
Перш за все ми вимагаємо встановлення на українській землі миру і спокою. Але такого миру, після досягнення якого не буде ображених і незадоволених його умовами. Це означає уважно вислухати всі сторони і досягти загальноприйнятного компромісу. Такий варіант не задовольняє олігархію та радикалів. Чуються настирливі заклики воювати до кінця. Чийого? А ще, як це не боляче констатувати, війна є винятково прибутковим бізнесом. Навіть більше – полем для усіляких зловживань і крадіжок. Бо ж вона усе списує! Дуже насторожують, наприклад, повідомлення про величезні втрати бойової техніки у зоні АТО. Хто її порахує, і хто дасть гарантії, що нібито підбиті танки та БМП не продані цілісінькими в інші «гарячі точки», яких чимало розставлено по карті світу.  


Ми ратуємо за припинення мілітаризації свідомості громадян, взаємної нетерпимості, ненависті, агресії й злості. Але якщо цього вдасться досягти, то на чому базуватимуть свої виборчі технології олігархи?


Важливо, щоб усі, включаючи найбільш національно стурбованих, усвідомили об’єктивну реальність – Україна є багатонаціональною державою. Тому ущемлення соціальних, національних, етнічних інтересів кого б то не було провокує трагічні за своїми наслідками конфлікти. Вибір тут зовсім невеликий. Або ми навчимося жити у взаємній повазі, або рано чи пізно нашу Батьківщину буде поділено на частини. Комуністи чітко формулюють свій шлях до миру і відродження – широка самостійність регіонів при міцних конституційних гарантіях єдності та територіальної цілісності країни.


У нашій передвиборній програмі з тривогою сказано й про те, що Україна все більше із суб’єкта зовнішньої політики перетворюється на її об’єкт, стає пішаком чужинської геополітичної гри між США, Європою і Росією. Комуністи вимагають відновлення суверенітету й незаангажованості у царині зовнішньої політики. Це в той час, коли олігархи, безвідносно до їх кланової приналежності, дивляться на закордон, як на джерело мільярдних подачок. Віддавати ж не їм. Платити за боргами доведеться трудовому народу, скоріш за все навіть не одному нинішньому поколінню, а й дітям та онукам!


Або такий пункт – найважливіші дискусійні питання державного і суспільного життя вирішувати шляхом народних плебісцитів. На таке олігархія ніколи не погодиться, бо це означатиме кінець її панування. А надприбуткам крупної буржуазії загрожує вимога соціальної справедливості, націоналізація стратегічних галузей промисловості, повернення державі контролю над надрами і природними ресурсами, заборона купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, державна монополія на виробництво і реалізацію алкогольних і тютюнових виробів… Врешті, краще один раз прочитати самому, ніж сто разів почути. Отож, гляньте самі, що пропонують комуністи виборцям і ви побачити ту Україну, в якій хотілося б жити! Якщо правда те, що кожен народ має таку владу, якої заслуговує, то давайте разом ставати кращими, патріотичнішими!

Коментарі (2)
  • Андрій Літовчук

    Можливо нехай би і була та партія коли члени  Комуністичної партії України були б патріотами України а не Росії! а так заборонити і забути, суспільство вимагає а не олігархи!
  • igor golovko

    Політична реклама. А може краще дочекаємся результатів виборів і аж тоді побачимо що скажуть українці на ваше бажання навязати їм чергову націоналізацію разом з Петьою генсеком. Ми вже проходили і колгоспи і кількох генсеків з їх голодоморами афганами і " руководящей ролью партии",

  Як твердять циніки, пояснити можна все на світі. А отже й драконівське підвищення комунальних тарифів у виконанні породженого...

  Років десять тому випало мені підсісти в поїзд Львів – Київ. Заходжу в купе, а там у розпалі суперечка між двома пасажирами....

  Гортаю старий нотатник. Ага, ось вона, розшукувана сторінка! Читаю: Кілограм картоплі – 75 коп. Батон хліба  –...

ВИБИРАТИ ВАМ!   Казали, що народ піднявся проти режиму Януковича і монополії на владу «регіоналів». Добре, хай буде...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up