УЗД містечкового кар’єризму

Позаду благословенна пора вакханалії само- і чорного піару, вояжів країною кандидатів і – обіцянок, обіцянок, обіцянок… Знищити корупцію і запроторити в буцегарні ділків з липкими руками, очистити органи влади від «колишніх», викрити представників «п’ятої колони», створити прозору податкову систему, розгребти сміттєві звалища, відремонтувати танкодроми під назвою автошляхи…

«Гей, хлопці, - сказав би якийсь недовірливий дядько, пошкрябавши потилицю, -  так це вже було і не раз. Щоразу нові клялися, що будуть ліпшими за старих, а лише доривалися до корита, то вже й не відтягнути їх було. То на дідька ота катавасія з виборами, коли все буде як було?».

«Ну що ви, діду, таке говорите!? – переконував цього «Фому Невіруючого» якийсь свідомий обиватель, - перезавантаження влади конче необхідне. Он прийдуть нові люди, які з’явилися на хвилі «Революції гідності», відповідальні, патріотичні,  компетентні. Вони  сформують у парламенті конструктивну більшість, уряд і тоді…»

Я б навіть насмілився повірити в оте світле «тоді», якби не знав декого з цієї «славної когорти», яка пнулася зі шкіри, щоб зайняти свої місця у залі парламенту й пройти вступний курс із натискання кнопок. З хлопчини із сором’язливим поглядом він поступово виріс у самовпевненого політичного ділка місцевого розливу. Поки що місцевого, оскільки його амбіції простягаються значно далі і витають десь там, на Печерських пагорбах.  І керує ним увесь цей час одне всепоглинаюче бажання – «рулити»!  Не так суттєво, чим саме  - лише б бути «во главі»! Головна його життєва установка – посісти достойне (на його думку) становище в соціумі. Роль «народного обранця», з усіма її атрибутами, чудово підходить для цього. Що це: гіпертрофований кар’єризм чи перевищена самооцінка? Втім, він не відрізняється від багатьох собі подібних, реальний образ котрих разюче контрастує з тим, що його подавали довірливій публіці. Суто по-людськи розумію його – чоловік поставив собі мету й наполегливо йде до неї.  Але… кому було б добре, якби він  почепив омріяний депутатський значок?

Йому самому? Безумовно, адже підкорився б важливий щабель у суспільній ієрархії, був би зроблений черговий крок у вузьке коло «обраних». 

Його родичам і оточенню? Більш ніж напевно, адже відкривалися б нові можливості для «рішання» різних питань.

Громаді міста, виборцям? Вельми сумнівно – вони для нього, швидше за все, перестали б  існувати наступного дня після виборів.

Країні в цілому? Поява нового «протирача штанів» у Верховній Раді на її долю не вплинула б ніяк.

Коментарі (0)

Витвори фантазії митців, буває, співпадають з реальністю точнісінько так само, як накладаються одна на одну монети одного...

Чому в нас «отакі люди»?

«Отакі в нас люди» — цю фразу в різних варіаціях можна чути частенько.  Коли хтось тишком-нишком...

Вона таки справді чарівна, ота пора середини жовтня, і я разом з іншими тернополянами мав щасливу нагоду насолодитися нею....

З коментарів у соцмережах: " Еліта Тернополя !!!Не смішіть  копита Тернополян!!!!!!!!". "Головне...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up