В Московській патріархії задоволенні новими змінами

В Московській патріархії задоволенні новими змінами в законодавстві щодо місіонерської діяльності, прийнятими щойно в Держдумі РФ. Про це повідомляє Інтерфакс.

Однак представники інших конфесій різко засудили ці зміни. Проте їх голос не був почутий. То ж є всі ознаки того, що Московська патріархія вирішила остаточно замінити КПСС вживаючи для цього і потенційно репресивне законодавство. Швидше за все, відчувши смак, вони на цьому не зупиняться. Потураючи навіть власне православне братство, єхидно ігноруючи Всепраправославний Собор, для РПЦ тим більше не можуть бути святими права людей інших конфесій.

Отже, дискримінаційний і просто нефаховий закон прийнято. Тепер питання відгородження від системи Путіна-Кирила стало гостро принциповим, як ніколи, і в питанні збереженні свободи совісті і права на поширення своїх релігійних переконань. Тепер вже точно зрозуміло, чому був скасований міжнародний форум, покликаний висвітлювати проблеми переслідуваних християн, що мав восени відбутись у Москві.

Міжнародним організаціям необхідно почати вже утворювати центри надання допомоги для постраждалих від дискримінаційного закону, а не чекати проявлення гоніння на інаковіруючих у крайніх формах. Зрозуміло, що міжнародні організації більш перейняті правами геїв та мігрантів, але мають знайтись і такі, кому не байдужа доля віруючих людей.

Питання щодо УПЦ (МП) в Україні повинно бути вирішено в максимально короткі терміни на законодавчому рівні. Представники цієї конфесії відтепер втрачають всіляке моральне право вимагати до себе особливого ставлення у той час, як керівництво їхньої церкви підтримує дискриманіційне законодавство. Якщо ж вони не згідні з ним, то повинні відкрито відмежуватись від нього.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Расскажите о результатах вселенского собора! Что ответил УПЦ КП Патриарх Ворфоломей на требование дать автокефалию, и на письмо Парубия?

    Анонім reply Анонім

    довго не втримаєте все одно будемо незалежні як і всі інші народи і нації!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
  • Анонім

    вивести московську секту за межі України!!!
Антикорупціонери ставлять Україну в небезпечний шпагат

Антикорупційний суд та НАБУ – це економічна Гаага для керівників-корупціонерів у країні третього світу. Не хочеш на...

Про причини і наслідки присутності «руки Кремля» в інформаційному просторі України

Ви чули казку про солом’яного бичка? А притчу про пастуха та вовка? Якщо не читали, то, мабуть, чули, як хлопчина-пастух...

Чи варто чекати на чужу корову?

Напевне не я один бачу, що існують паралелі поміж Євромайданом і сьогоднішньою ситуацією в країні, після зняття блокади окупованих...

Трамп передбачуваний

Вже дірку в папері протерли твердження експертів і журналістів про те, що Дональд Трамп непередбачуваний політик,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up