Як пережити політичну агітацію

 З 5 вересня розпочався період політичної агітації. Такий собі період активного промивання і так промитих мізків населення. Кожен політик  і політична сила намагатиметься вкласти у наші голови тверде переконання, що він - найкращий, а конкуренти - мерзотники. Тобто ті, ліпші, кандидати говоритимуть про свої справи, а ті, кому похвалитись нічим - писатимуть всяку гидоту про конкурентів. І дуже хочеться, аби по завершенню періоду агітації, в наших головах залишились наші думки, судження, рішення, а не ті, які нам туди насильно втиснули з екранів, бордів, шпальт газет.

Тож як гідно пережити агітацію і не стати "зомбі". Як медійник, можу порадити вам кілька аспектів.

Передусім виберіть кому вірити. Навряд сайт, який з'явився три місяці тому і цілеспрямовано когось хвалить, є джерелом, якому треба вірити. Навряд стаття журналіста, ім'я якого ви чуєте вперше, має бути для вас незаперечним авторитетом. Ви роками читаєте газети, журнали і сайти, дивитесь телевізор - і вже є ті, кому вірите. Ті ресурси з гучним іменем-брендом і журналісти - також самі по собі бренди. Якщо ви їм вірили раніше - може, варто триматись тієї лінії? Хіба би вони дуже різко змінили риторику і стали подавати події однобоко. Тоді так - перегляньте своє ставлення до таких ресурсів.

Довіряйте тим, кого знаєте особисто. Довіряйте лідерам думок, навіть у соцмережах. Адже сучасні лідери громадської думки у Фейсбуці часом не менш впливові, ніж офіційні ЗМІ.

Шукайте альтернативу. Перепитуйте знайомих з приводу правдивості викладених фактів, порівнюйте з іншими ресурсами, і пам'ятайте - не все правда, що написано. А якщо той самий текст включно з комами є на кількох виданнях - то це вже напевно замовний текст. 

Зважайте на помітки - журналістський текст чи політична реклама. і читайте тоді той текст з відповідним розумінням.

Думайте розумом, а не емоціям. Ваш вибір не повинен обгрунтовуватись фразою "Він такий хороший!" - вимагайте фактів. Порівнюйте їх, згадуйте новини про цих людей кількарічної давності. Думайте!

І так, жаль, що Верховна Рада таки не обмежила агітацію на ТВ, бордах і радіо. Це буде важкий час для всіх нас. Але ми справимось, ми зможемо пройти гідно агітаційний період  - і зробити в кінці справді свій обгрунтований вибір.

 

- Минулий рік був непростим для світу і для кожного з нас. Сирія, Алеппо, Париж, Берлін... Україна не відстала надто від...

Майдан: три роки потому

Революція Гідності зробила маленьке чудо у нашій країні. На кілька місяців-тижнів- днів ми повірили, що все буде інакше....

Грандіозне спортивне свято завітає у наше місто 29 травня! Свято, яке зараз актуальне як ніколи, яке відображає світові тренди,...

Спадщина Чорнобиля

В страшні річниці ми схиляємо голови і згадуємо, як було. Вшановуємо пам'ять тих, в кого попереду було все життя, але воно...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up