На „Марафоні добра” збиратимуть гроші на обладнання для обласної лікарні

На „Марафоні добра” збиратимуть гроші на обладнання для обласної лікарні
Активісти збирають кошти на апарат для дитячої обласної лікарні для обстеження дітей, хворих на епілепсію
Пробігти 1,5 км заради доброї справи закликають тернополян у суботу, 23 травня, громадські активісти. Старт і фініш - на Театральному майдані. Початок акції об 11 години. До уваги водіїв – на деякий час вулиці, де проходитиме марафон, будуть перекриті для проїзду. Організатори зазначають, що весь марафон можна пробігти за 15 хвилин.
  • Своєю першою акцією ми збиратимемо гроші на холдер енцифалограф, - розповіла співкоординатор проекту ГО „Файне місто” Ната Бенч. – Цей апарат потрібен обласній дитячій лікарні для лікування дітей, хворих на епілепсію. Ми вирішили провести нашу акцію в формі марафону, щоб показати, що до своєї мети ми будемо не йти, а бігти. І головна ідея – не просто прийти і пожертвувати кошти, а разом з друзями, колегами, сім’єю, колективом, весело провести час і пробігти цей шлях для хорошої мети. 

Марафон пройде за таким маршрутом: старт бульвар Т. Шевченка – вул. Ю. Словацького – вул. Грушевського – вул. Листопадова – вул. Й.Сліпого – вул. Руська – бульвар Т. Шевченка – фініш.

Як зазначають координатори проекту, для його реалізації потрібно зібрати 150 тисяч гривень. Свої акції активісти збираються проводити до кінця року.

Відео дня

- Це буде сума вчинків від багатьох добрих людей, будемо залучати спортсменів, музикантів, - каже співкоординатор проекту Аліна Дзюба. –  Адже ми хочемо не лише придбати апарат, а й щоб обстеження дітям проводили безкоштовно.

Скриньки для збору пожертв розмістять по периметру майдану і також в фотозонах. Кірм того, на театралці буде основний барабан, перед яким волонтери роздаватимуть контрольні браслети учасникам за зроблені пожертви.

- Хто зробив пожертву, отримує браслет і може бігти, - пояснила співкоординатор проекту Вікторія Фаріон. 

Організатори кажуть, що будуть вдячні і 2 гривням, які пожертвує студент, і більшій сумі сумі від бізнесменів. Тому закликають прийти школярів, студентів, спортсменів, музикантів, депутатів, усіх небайдужих тернополян підтримати акцію. Кошти одразу перерахують на майдані і суму озвучать на загал.

- Ми вже маємо 10 тисяч гривень, які пожертвували небайдужі тернополяни, громадські організації, політичні партії, тож ми вже знаємо, з якої суми розпочинаємо, - зазначила Ната Бенч. – Звичайно, хочемо зібрати ці кошти чимшвидше, адже в лікарні вже навіть є готовий кабінет для цього обладнання.

Проект „Марафон добра” – „Благодійний марафон”, як зазначають координатори, не обмежується в часі і по закінченні однієї акції вони ініціюватимуть допомогу в інших справах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up