Тернополяни створили власний рецепт сухих борщів для бійців

Тернополяни створили власний рецепт сухих борщів для бійців
Господинь, які хочуть допомогти бійцям, просять долучатись до приготування суміші для сухих борщів.

На даному етапі ми зв’язуємось із Дніпропетровськими волонтерками, - каже один із організаторів акції Оксана Бучковська. - За їх прикладом ми це все і почали, розробляємо рецептуру одного борщового набору для того, щоб точно значи чого саме і скільки потрібно.

Для тих, хто хоче долучитись до приготування сухого борщу, організатори пропонують приносити сирі продукти такі, як капуста, червоний буряк, морква, цибуля, болгар-ський перець, часник, томатний соус в пакетах, приправи до бо-рщу.

- У нас є волонтер Вікторія, яка займається безпосередньо саме сухими борщами, - каже Оксана. - Тому радимо звертатись до неї за технологією і  самостійно сушити вдома овочі в елек-тросушці чи духовці із вентилятором або при відкритих дверцятах та привозити вже готову сушеню нам. 

Відео дня

Усе це волонтери складатимуть згідно рецептури в пакети і вакуумувати, щоб набори могли зберігатись довго.Крім цього шукають волонтерів, які мають власний транспорт і   могли б за власний кошт перевезти невеликі вантажі по місту. 

- Поки що такої потреби ще не було, ми самі справляємось, але якщо робота набере обертів, то може виникну-ти така необхідність, - додає жінка. = Ще потрібна електрична сушка та апарат для вакуумування овочів. 
За словами пані Оксани, коли вони вирішили втілити подібний проект в життя у Тернополі, то думали, що все обмежиться межами міста. Проте зараз до них звертаються і з районів та інших областей. 
Конкретних прохань від бійців до волонтерів поки не було, як розповідає Оксана Бучковська. Але волонтери моніторять чати, волонтерські звіти і виходять з того, чим можуть допомогти своїми силами. 

Довідка

Стосовно "сухої кухні" просять звератись до Вікторії Лень за номером 067-344-44-40 або на сторінку у соцмережі vk.com/id22515977. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up