Тернополянки за вечір фасують сотні наборів зі смаколиками для бійців АТО

Тернополянки за вечір фасують сотні наборів зі смаколиками для бійців АТО
114 наборів із сухим борщем, 44 – з кутею та 67 – із узваром запакували вчора, 26 грудня, тернополянки бійцям АТО.

Крім того також зробили 35 наборів із сухим борщем, але на нього вже не вистачило висушеного буряка, тож ці набори відклали на потім.

 - Ми навіть не сподівалися, що прийде так багато дівчат, - каже координатор акції  «Смаколики для АТО» Оксана Бучковська. – До обіду зголосилося лише двоє, а ввечері прийшло більше 20!

І хоч і організатори акції оголошували збір на фасування на 17.30, але охочі допомогти підходили у вказане місце протягом всього вечора. Тож деяких доводилося просити прийти іншим разом, бо роботи для них вже просто не знаходилося.

Відео дня

 - Коли фасували в мене вдома, то дівчат було значно менше, - розповідає координатор акції Вікторія Лень. – А коли є спеціально відведене приміщення в центрі міста, то туди набагато легше прийти тим, хто хоче допомогти.

В одному кабінеті дівчата фасували компоненти для куті, в іншому – для узвару та сухого борщу. Запах в приміщеннях стояв просто неймовірний! Все нагадує конвеєр на виробництві: хтось насипає капусту, наступна дівчина – буряк, ще наступна - цибулю, моркву, приправи. Тоді вкладаються листівки із поясненням, як зготувати борщ, і все це запаюється.

Час від часу чути: «Кому потрібні вільні руки?» - і дівчина біжить туди, де потрібна її допомога. Така ж ситуація на фасуванні узварів та куті: ніхто не нудьгує. Якщо закінчується одна робота, то твоя допомога обов’язково знадобиться на іншому процесі.

 - Спочатку ми пшеницю для куті запарювали, - розповідає пані Бучковська. – Але оскільки зараз плюсова температура, то є ризик, що вона просто скисне в дорозі. Та й хлопці з передової запевнили нас, що в них є всі умови, аби приготувати пшеницю вже там на місці. Тож тепер фасуємо суху.

Previous Next

В пакунки із стравами дівчата також вкладають листочок зі своїми координатами та номерами телефонів, щоб хлопці, за нагоди, передзвонювали їм із побажаннями та зауваженнями щодо продуктів.

 - І от днями додається до мене в соцмережі до друзів якийсь незнайомий хлопець, - розповідає пані Лень. – Я спочатку розгубилася, що на фото – хлопець із автоматом. Тож перепитала, чи ми знайомі? А він мені написав, що як же так незнайомі, якщо він наш борщ їв? Так приємно було.

Загалом працювали дівчата близько трьох годин,  і дуже радіють, що тернополянки так активно відгукнулися до заклику допомогти.

Довідка:

Приносити продукти для куті, узвару та інших страв  можна за адресою вул. Руська, 52, 2-ий поверх, офіс «Обєднання «Самопоміч» .

Якщо ж ви бажаєте допомогти фінансово, то гроші можна переказувати на картку Приватбанку

№ 6762 4683 9859 1374 Бучковська (Барабаш) Оксана Степанівна

Координатори акції:

Оксана Бучковська 098-478-05-21

Вікторія Лень 067-344-44-40

Більше інформації про акцію: vk.com/smakolyky_ternopil

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up