Волонтер Богдан Кіндій потрапив у біду

Волонтер Богдан Кіндій потрапив у біду

Нещасний випадок із волонтером Логістичного центру допомоги бійцям АТО Богданом Кіндієм трапився у вихідні під час акції „Захисти своїх” у Гаях Шевченківських. Волонтери готували їжу, аби таким чином зібрати кошти на потреби армії. Богдан Кіндій, розпалюючи вогонь, отримав опіки рук і ніг 2-го ступеня.

У понеділок, 30 травня, Богданові Кіндію зробили першу операцію. Про допомогу чоловікові коштами волонтери наразі не говорять, потрібні перев’язочні матеріали та фізрозчин.

- Богдан виконував свої професійні обов’язки, якщо волонтерство можна вважати професією, - говорить волонтерка Лілія Мусіхіна. – Але я думаю, що таки можна, бо вже два роки люди працюють, і зараз я серйозно починаю задумуватись над соціальним статусом волонтера. Бо є передова, є неоплачувана робота на користь суспільства... А тепер як людині дати раду? Йому потрібно допомагати, можливо, будуть потрібні кошти, кров групи 4+.  Дуже хочеться, щоб люди, які працюють на благо суспільства, працюють безкоштовно і дуже часто без вихідних, мали підтримку.

У лікарні Богдана Кіндія напередодні операції провідав тернополянин Олег Герман та волонтери.

Відео дня

"Ми ще попрацюємо тими руками і побігаємо тими ногами" - сказав крізь біль. Губи тремтять, але усміхаються. Вогонь не зламав його на фронті - не зламає і тут. Наприкінці попросив: "Вишліть друзям фото. Усім привіт! Ми переможемо! Слава Україні!", – пише на своїй сторінці у соцмережі „Фейсбук” пан Герман.

Допомогти Богданові Кіндію зголосилося дуже багато людей, розповідає волонтер Люба Вовк.

- Усі допомагають, чим потрібно. Це і волонтери нашої організації, і споріднені громадські організації, є підтримка від обласної адміністрації та адміністрації лікарні, - каже вона. - Люди телефонують навіть з-за кордону, телефон розривається і в волонтерів, і в його дружини, і в нього самого. І Богдан дуже всім дякує, бо відчуває цю підтримку. В інтернеті поширили номер картки, то вже багато людей допомогли фінансово. Наразі великої потреби в коштах немає. Коли з’явиться нова інформація, ми обов’язково повідомимо.

З нагальних потреб – треба багато фізрозчину і перев’язочних матеріалів – це марля, широкі бинти, їх кажуть, треба буде багато, бо перев’язки є щодня. Це поки єдині речі, які можна приносити чи в Логістичний центр чи на Самооборону, як кому зручно, додає Люба Вовк.

 - Зараз поки невідомо, скільки коштів потрібно буде загалом, тому про фінансову допомогу поки не говоримо, - каже вона. - Це може стати відомо за кілька днів, коли лікарі визначаться з подальшим лікуванням, бо на Богдана ще чекає пересадка шкіри.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up