Аферисти вже зазіхають на гроші загиблих в АТО

Аферисти вже зазіхають на гроші загиблих в АТО
Коштами, які держава виплачує сім'ям загиблих військовослужбовців, уже цікавляться аферисти, б'ють на сполох у військкоматі області.

Сім'ям тернопільських військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції, держава почала виплачувати по 609 тисяч гривень. Про це повідомляє співробітник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Василь Лабай із посиланням на відділ соціального забезпечення Тернопільського обласного військового комісаріату.

— Кошти у повному обсязі уже виплачено двом родинам військовослужбовців, котрі загинули. Сьогодні розпочали оформлення документів на третю сім'ю. Представники ще двох тернопільських родин чекають на підтверджуючі документи, які мають надійти з Києва, — зазначила заступник начальника відділу соцзабезпечення Тернопільського облвійськкомату старший лейтенант Тетяна Лацік.

Вона також повідомила, що виплати іншим сім'ям відбудуться після проходження процедури збору документів та прийняття юридичних рішень.

Відео дня

Разом із тим, у Тернопільському обласному військовому комісаріаті наголошують на тому, що в області з'явилися прецеденти, коли до родин військовослужбовців, які загинули за волю України, телефонують невідомі особи, представляючись працівниками військкомату, цікавляться коштами.

— Зараз появилося чимало аферистів, котрі представляючись представниками військкомату, волонтерами, доброчинцями чи журналістами хочуть нагрітися на горі людей, - каже заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом підполковник Андрій Миськів.  -  Ми тримаємо зв'язок з цими родинами, пропонуємо їм гарантований державою соціальний захист, а виплата грошей перебуває на особистому контролі обласного та районних комісарів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up