Батальйон "Тернопіль": "Бомжі в таких умовах не живуть, а нам на Схід їхати воювати..."

Батальйон "Тернопіль": "Бомжі в таких умовах не живуть, а нам на Схід їхати воювати..."
У яких умовах служать у Тернополі бійці одноіменного спецбатальйону, дізнався кореспондент 20minut.ua зранку 17 липня. Як результат, побачив замість зброярні - шафки з дитсадків. Бойлерна кімната - замість кладової. На "плацу" - побиті автівки. Саме ж батальйонне приміщення - підвал, - затоплений дощовою водою.

- Проблема починається звідси - із входу, - пояснює куратор батальйону та старший радник управління внутрішніх справ, полковник В'ячеслав Кравчук.

Чоловік мені каже: "Знімай тут всьо. Нехай всі бачать, в яких умовах тут служать хлопці. А їм на Схід скоро...".

Відео дня

За словами полковника, у "Тернополі" - близько 200 бійців. Поки вони чекають відправки у зону АТО, несуть службу в місті. Саме ж місце їхньої дислокації - підвал районного відділку міліції на вулиці Степовій. 

Задній двір відділку - штрафмайданчик - В'ячеслав Кравчук іронічно називає плацом.

- Врешті, то і мав би бути плац. Тут мали б шикувати хлопців. Звідси давати їм наряди і всяке таке. Але куди там!? Якщо тут побиті машини купами розкидані.., - пояснює правоохоронець.

- Ви йому ще наш "спортзал" покажіть, - озивається до полковника колега. Утім, ніякого спортзалу, як і плацу, в батальйоні немає.

- Та й нас взагалі нічого немає, - гірко нарікає куратор "Тернополя".

Заходимо у підвальне приміщення. При вході на кріслі - черговий боєць. У кутку біля дверей - шафки, як у дитсадках.

- І оце обов'язково зніми. То, хе-хе, такі у нас вставниці для зброї. У переносному значенні, звичайно, - починає екскурсію полковник.

Одразу поруч "зброярні" - двері з надписом "Бойлерна".

- Тут ми змушені майно батальйону зберігати, - каже чоловік.



Усього у підвалі - декілька кімнат та коридор. Його ширина - не більше півтора метра. Довжина коридора - близько десяти метрів.

- І тут повинні розминатися 200 бійців... Ви собі таке уявляєте? Бо особисто я - ні, - бідкається правоохоронець.

Далі мені "хизується" рештою батальйонної господарки. Кімната для переодягання - невелике приміщення із геть обдертими стінами. Сирість неймовірна.


- Годину тому тут повсюди води було майже по коліна, - розповідає "екскурсовод". - Вигрібали її руками. Але що!? Знову поллє сильний дощ - і знову нас затопить.

У кабінеті комбата - ситуація не краща. Аналогічне побачив у кімнаті командирів взводів. Звідти ще не встигли забрати усю дощову воду. У кутках - невеликі калюжі. Бачу кілька підмоклих картонних ящиків. 

- В цих, здається, окуляри та ліхтарики, які хлопці братимуть з собою на Схід. Ну, і ще інша екіпіровка, - пояснює В'ячеслав Кравчук.



Над туалетом чоловік теж іронізує. Каже, тут мала би бути баня.

- А на ділі - одна туалетна кабінка. Є ще друга, але вона не працює, - додає співрозмовник.

Далі старший радник управління внутрішніх справ підбиває підсумки моєї екскурсії.

- Тут - наше постійне місце дислокації. Бійці тут же мають тренуватися, навчатися тощо. Але ж для цього мають бути і відповідні умови, - наголошує чоловік. - Бійці зараз тут не просто ходять туди-сюди. Вони ж несуть службу по місту, поки не Схід не поїдуть. Після наряду хлопці мали б тут відпочити. Але де? В калюжі?

 

У батальйоні "Тернопіль" - добровольці зі всіх районів області. Ночувати, кажуть бійці, змушені у квартирах, які орендують за власні кошти.

- Ну, або їдуть десь у своє село в Заліщиках, а зранку автобусом повертаються назад на службу, - каже полковник.

Правоохоронець запевняє: у таких умовах неможливо ані служити, ані, тим паче, готуватися до відправки у зону АТО.

- Я б хотів подивитися, як би тут розташувалися, наприклад, обласна чи міська ради, - додає співрозмовник. - Наприклад, місяць тому мер Тернополя обіцяв нам тут зробити ремонт. Місяць минув, обіцянка залишилася...

Бійці та командування батальйону - у гніві та відчаї. Через журналістів змушені звертатися до влади, аби та її нарешті почула.

- Ти повинен це все показати людям. Бо це - неможливо, - просить мене полковник. - Скажи, що ми просимо від імені всіх бійців та їхніх сімей вирішити питання з нормальним нашим розміщенням.







 

Коментарі (15)
  • Ivan Sirco

    Воевать гниды собрались? С кем? Да за деньгами поехали. Ну так там и останетесь.
  • Татьяна Кнушевицкая

    Воюйте,ребятки,воюйте.Родина вас не забудет,но хуй вспомнит.
  • Михайлина3

    взяли  і самі  зробили  -   ,,,,,,



    бомжам таке б було защастя
  • Тернополянин

    Умови звісно неприйнятні, але невже хлопці чекають, що на Сході буде легше? Вони думають що в зоні АТО їх готелі чекають з двоспальними ліжками? Критикувати звісно треба, але що зробили самі, своїми силами, щоб навести лад зараз в своєму нехай і недоладному приміщенні? Солдат має вміти давати собі раду в найскладніших обставинах, а не плакати на відсутність теплого душу чи інших благ цивілізації.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up