На Херсонщині від вибуху боєприпасів загинули 6 тернопільських бійців (ОНОВЛЕНО)

На Херсонщині від вибуху боєприпасів загинули 6 тернопільських бійців (ОНОВЛЕНО)
Спочатку повідомляли про трьох загиблих. Тепер же за найсвіжішою інформацією, внаслідок пожежі польового табору військової частини 6 військовослужбовців ЗС України загинуло, 11 отримали поранення.

У с. Червоний Чабан (Херсонська обл.) в одному з наметів, де розміщувалися бійці Тернопільського батальйону територіальної оборони "Збруч" вранці 1 лютого стався вибух.

Як повідомляє видання “Надднепрянка”, кількадесят військовослужбовців розташовувалися в наметах, які поставили у будівлі старої ферми.

Читайте також: На Херсонщині загинув боєць Назарій Кулинець із Тернопільщини

"У якості опалення застосовувалися саморобні "буржуйки", за якими треба стежити особливо уважно, оскільки вони є об'єктом підвищеної небезпеки. Подробиці інциденту Міністерство оборони приховує, але можна припустити, що в одному з наметів сталося загоряння і вогонь перекинувся на інші. Один з наметів використовувався як склад зброї та боєприпасів. В результаті вибуху сталося руйнування будівлі і уламки завалили намети", - пише видання.

Відео дня

12 військовослужбовців з різними ступенями опіків доставили у Каланчацьку райлікарню (у повідомленні облМНС вказано, що їх доправлено до Чаплинської райлікарні).

На місці ведуться рятувальні роботи, з-під завалів витягли тіла двох загиблих. Безвісти зниклими поки вважаються понад 10 осіб.

Сайт Міністерства про подію не повідомляє. У новинах на сайті МО з Херсонщини повідомляється тільки про благодійні дитячих концертах для військових".

Тим часом повідомляють, яку допомогу треба надати нашим потрепілим бійцям:


Також Херсон Online повідомляє, що до Чаплинської райлікарні поступили 12 військовослужбовців Збройних сил України з термічними опіками. За даними облДержНС, військові перебувають у стані середньої тяжкості.  Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликались. 

За фактом вибуху боєприпасів, що стався у Херсонській області, до  Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 414 Кримінального кодексу – "порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

На місці події працюють оперативно-слідчі групи співробітників управління МВС у Херсонській області, управління СБУ в Херсонській області, прокуратури Херсонської області, управління ДержНС у Херсонській області.

Як повідомляє  Херсон Online, бійці батальйону "Збруч" прибули до н.п. Червоний Чабан в рамках ротації, щойно повернулися із зони АТО. 

За останніми даними, внаслідок пожежі польового табору військової частини 6 військовослужбовців ЗС України загинуло, 11 отримали поранення. Про це повідомив начальник Миколаївського зонального відділу ВСП у ЗС України полковник Андрій Тимошенко. 

Коментарі (13)
  • Анонім

    на даний момент ми маємо те що засуджують не вину людину !!!

    Причому тут цей сержант...він не в чому не виноватий....а хочуть посадити....

    Люди не потріно протестувати проти того хто не виний.   .бо рано чи пізно може все повенутися...потрібно страйкувати і посадити дійсно того хто хоче сховатися ща спиною сержанта Власюка! !!!!
  • Анонім

    і все-таки горілка - є дані попереднього розслідування, є навіть один заарештований... Вели себе, як на пікніку.

    оля reply Анонім

    не пишіть дурниць, керівництво, щоб прикрити свої зади і про горілку і про ще хрен зна що скаже. Шкода хлопців, хай з Богом спочивають.
  • Ярмусь Марія

    це точні дані про загиблих
  • Анонім

    Сьогодні від вибуху на Херсонщині загинули шестеро бійців батальйону “Збруч”. Серед них  Назарій Кулинець, житель села Млинівці,Зборівського району та мешканець Тернополя Павло Римар. Інцидент стався вночі 1 лютого в районі виконання завдань за призначенням (н.п. Червоний Чабан, Херсонської області).



    Травмовані військовослужбовці автомобілем швидкої медичної допомоги були доставлені до Чаплинської районної лікарні, де їм надано першу медичну допомогу.



    Також внаслідок пожежі постраждав зборівчанин Роман Паньків,який знаходиться у лікарні міста Херсон, волонтери й небайдужі вже надсилають кошти на лікування хлопця.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up