Є бійці, які не хочуть додому на ротацію, каже тернопільська міліція

Є бійці, які не хочуть додому на ротацію, каже тернопільська міліція
50 бійців батальйону "Тернопіль" будуть відряджені для служби в Краматорськ 30 липня. Загалом в зоні АТО служать десятки правоохоронців з Тернопільщини.

Зокрема, 45 міліціонерів, 30 військовослужбовців Нацгвардії (колишніх внутрішніх військ). А також минулого тижня на Схід вирушили 15 працівників ДАІ. Окрім того, 5 серпня проведуть чергову ротацію міліціонерів, повідомив заступник начальника обласної міліції, начальника міліції громадської безпеки Руслан Балик. Він нещодавно відвідав тернопільських правоохоронців, які служать в зоні АТО.

- Ми вивчили ряд питань до поїздки, адже правоохоронці зверталися, - каже пан Балик. - В ЗМІ була інформація, що наші працівники поїхали голі-босі, не мають харчування. Тому ми поїхали і перевірили. Можу лише сказати, що в наших  працівників там усе добре, і у них - високий бойовий дух.

Руслан Балик також додає, що 35 наших бійців несуть службу в місті Ізюм. Вони охороняють телевишку та готель, де розташовуються міжнародні делегації, представники ЗМІ, ОБСЄ, керівники держави, які приїжджають в зону АТО. 10 чоловік служать на блокпосту між Слов'янськом та Краматорськом. Це - один із найважчих постів.

Відео дня

- 15 працівників ДАІ, які минулого тижня поїхали в зону АТО, залишилися в Слов'янську, - каже пан Балик. - Але їх щоночі залучають для супроводу колон військової техніки в гарячі точки. Військовослужбовці Нацгвардії несуть службу на в'їзді в Словянськ. Приміщення, яке вони охороняють за декілька днів  до їх приїзду було звільнене від сепаратистів. Перший поверх залишається замінованим. Будівлю ще обстрілюють, все всипано гільзами різного калібру. Вікон-дверей там немає.

Загалом умови, в яких перебувають наші бійці на Сході, не прості, адже щодня в них над головами літають кулі. Проте хлопці не здаються і готові боротися до кінця, додає начальник управління кадрового забезпечення обласної міліції Віктор Гулич, який теж побував у зоні АТО.

- В хлопців є бажання захищати свій край на найвищому рівні, - каже він. -  Є й такі, що на наступну ротацію не хочуть їхати додому. Ми це питання з'ясовуємо. Але вдома їх чекають і ротувати їх потрібно. Загалом наші хлопці амуніцією забезпечені, проблем з харчуванням немає. Дякуючи громадськості, продуктів у них достатньо. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up