Заступитися за селян, за фермерів, за рідну землю готове "Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП"

Заступитися за селян, за фермерів, за рідну землю готове "Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП"
За роки незалежності жодна влада повною мірою не розв’язувала проблеми села. Адже донедавна в Україні не було політсили, яка б реально захищала село та аграріїв.

Прийшов час формування  розгорненої платформи аграрних реформ. У Верховній Раді України має з’явитись партія, яка стане на захист інтересів українського хлібороба. І такою політичною силою є «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП». 

Тернопільщина стала восьмим регіоном України, в якому політична сила представила 7 реформ українського села. Форум у Борщеві зібрав сотні прихильників партії зі всієї області. 

За словами заступника лідера партії «ЗАСТУП» Ірини Синявської, головна мета заходу - донести до українців, що єдина політична сила, яка стала на захист села, йде на вибори до Верховної Ради.

 «Заступ» — це не лише політична партія, це Всеукраїнське аграрне об’єднання, однодумцями якого є мільйони українців. Вперше на теренах України з’явилася політична сила, до якої увійшли не олігархи, а потужні аграрні професійні організації, сільські голови та сільгоспвиробники, — наголосила заступник лідера партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська. Донедавна всім було байдуже до проблем селян. Тільки «ЗАСТУП» у своїй програмі описав конкретні кроки для підтримки аграріїв. І дуже приємно, що у складі цієї партії багато простих, відкритих людей, а не недоступних політиків».

Політик зазначила, що «ЗАСТУП» підтримують не лише жителі сіл, а й містяни, котрі хочуть споживати якісні продукти.

Учасники Форуму велику увагу приділили програмі партії. Представник першої п'ятірки політичної партії «ЗАСТУП» Володимир Хоменко  наголосив на тому, що передвиборча програма політсили є покроковим планом відродження українського села та підтримки малих і середніх агровиробників. Це унікальний комплексний план реформ, який вперше в Україні написали не політики для села, а село для політиків.
 «Сьогодні настав час захистити себе, рідну землю й оселю! Це ключові принципи партії «ЗАСТУП». Ми переконані, що для комплексного відродження агросектору та сільських території необхідно розширити повноваження сільських громад і дозволити їм самостійно розпоряджатись заборгованими грошима. Окрім того, «ЗАСТУП» виступає за створення стимулів для фермерів-початківців, запровадження спеціального режиму сприяння для лікарів, вчителів та інших представників сільської інтелігенції, аби зробити село привабливим для життя. «ЗАСТУП» пропонує і вже реалізовує ґрунтовну програму розширення сільгоспвиробництва, розбудови новітньої інфраструктури з реалізації та переробки продуктів. У майбутній Верховній Раді ми домагатимемось ухвалення та фінансування Державної програми, яка гарантуватиме сільським дітям доступ до якісної освіти, підніме якість медицини», - зазначив Володимир Хоменко.

Водночас «ЗАСТУП» підтримує євроінтеграцію України, однак лідери партії вважають, що вона має відбуватися з урахуванням інтересів вітчизняних аграріїв.
Ірина Синявська наголосила, що у власній діяльності «ЗАСТУП» буде використовувати, як взірець, багатий досвід Польської селянської партії, якій, після підписання угоди із ЄС, вдалося вибороти вигідні умови для місцевих сільгоспвиробників.

«За вісім років із дня, як набрала чинності угода про вільну торгівлю між ЄС та Польщею, її економіка зросла удвічі! А сільське господарство — утричі! Так, були і страйки, і протести, і блокади. Але польський селянин домігся від держави розв’язання своїх проблем. Польща стала одним із лідерів на надзвичайно конкурентному європейському ринку сільгосппродукції. Такий шанс є і в нас», — зазначила заступник лідера партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» Ірина Синявська.

Проте чиновник додала, що навіть виходячи на європейські ринки,  підвищуючи якість своєї продукції важливо не втратити свою індивідуальність в органічних, свіжих екопродуктах. Такі принципи чітко розуміють члени Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» серед яких немає жодного олігарха, спортсмена чи відомого співака. Адже «ЗАСТУПівці» переконані, що закони для аграріїв та селян мають писати ті, хто живе та працює в селі.

Також до сотні літерів «Заступу» увійшло п’ятеро вихідців з Тернопільщини. Представниками нашої області є сільська інтелігенція, чого немає в жодній партії. Серед них Анатолій Доманський – перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації, Іван Чубатий – головний спеціаліст Борщівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Іван Голик – заступник директора з виховної роботи Мельнице-Подільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Борщівського району,  Віталій Ковальчук – заступник директора з виховної роботи, ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Почапинці та Михайло Гоп – завідувач клубом села Чагарі Гусятинського району, депутат Коцюбинської сільської ради. 
Додамо, що в день проведення Форуму у м. Борщові представники громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «ЗАСТУП» взяли участь у висадженні яблуневого саду на території колекційно-дослідного поля Борщівського агротехнічного коледжу. Для майбутнього саду обрали особливий сорт дерев – «Шлях до передоги».

В рамках проведення благодійної акції «Добрі справи», активісти «ЗАСТУПу» ініціювали реконструкцію  спортивного майданчика на території Борщівської гімназії. 
Нагадаємо, що політична партія «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» іде на вибори до парламенту під номером 7 у виборчих бюлетенях. Це єдина політична сила в Україні, яка повністю сконцентрувалася на проблемах села та захисті інтересів сільгоспвиробників. Партія виступає за розширення повноважень сільських і селищних рад, надання підтримки малим та середнім агровиробникам, євроінтеграцію на вигідних для вітчизняних фермерів умовах.

Коментарі (2)
  • Андрейко Олег

    Саджаються дерева, діти у вишиванках і т.д. це все показуха... Ця партія створена для того, щоб забрати голоси в когось. Тобто -  технічна партія.

    Мене запросили попрацювати для того, щоб проводити агітацію та розповідати про створення нової партії, в якій немає депутатів, які вже один або кілька разів протирали свої штани в парламенті а ми їм за це платили зарплати. Спочатку мені сказали, що я буду розповсюджувати агітматеріали. Коли я прийшла в штаб, мені заяили. що я являюсь "бригадиром", я повинна знайти 2 "десятників", які б проагітували по 15 чоловік(кількість бригадирів залежить від від кількості людей в населеному пункті). Такі "бригадири" були в кожному селі нашого району та нашої області. Звичайно як і завжди за всяку роботу заохочують грошима.Бригадирам пообіцяли по100грн за серпень, вересень, та жовтень а десятникам по 100 грн за вересень та жовтень. кожного разу коли нас кликали на збори обіцяли агітматеріали та їх не було. А нас постійно пресували,що ми не працюємо, що ніхто не знає про таку партію.

    В кінцевому результаті заплатили "бригадирам" за вересень а за жовтень сказали, що ми не переробились. та це ще нічого. А от десятникам заплатили по 500 грн. всього і сказали що дадуть ще 500,якщо ті принесуть розписки про те, що ті люди, яких вони агітували проголосують за заступ.

    Якщо ця партія хоче працювати, то чому про неї ніхто не знає: чим вони займаються (окрім передвиборчого піару), хто в неї входить? І якщо вона недавно створена, то з візки у неї скільки "бабла", хто її фінансує? (всі оці гроші платились неофіційно)
  • Andry Zayats

    нічого святого тільки бізнес і чистий розрахунок.

    32% - сільске населення України. Пообіцяти їм рай - а вдруг повезе.....

    як недавно казав один політик - треба говорити те, що хочуть почути - все інше неважно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up