Тернопільщину очистять від залишків комунізму

Тернопільщину очистять від залишків комунізму
Закон про заборону комуністичної та нацистської символіки передбачає її усунення також із архітектурних споруд, розповів у Тернополі 17 квітня народний депутат і екс-голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь.

 - Комуністична сиволіка до сих пір присутня на будівлях навіть Тернопільскої області, - розповідає співавтор закону Юрій Чижмарь. - Зокрема, на будинках культури Борщівщини ще й зараз можна побачити серпи і молоти. А це - погано. Саме через таку символіку нашу країну туристи до сих пір асоціюють із Радянським Союзом.

Автори закону кажуть, що питанням заборони комуністичної та нацистської символіки не варто спекулювати.

 - Нам вже почали закидати, що ми заборонили ветеранам ордени носити, - каже пан Чижмарь. - Тож ми хочемо наголосити, що про ордени мова не йшла. Ми поважаємо ветеранів, які своїм героїзмом захистили нашу землю, тож їхні нагороди не є пропагандою комунізму. А забороняли ми саме її.

Відео дня

Комуністичні символи відтепер можна використовувати лише у виставах, кінострічках, експозиціях музеїв та тематичних кафе. Стосовно останніх було зроблене виключення, оскільки там присутній здоровий сарказм стосовно цієї символіки. Люди, які торгуватимуть сувенірною продукцією із зображенням вождів чи серпа-молота, нестимуть кримінальну відповідальність.

Також в Тернополі розпочала свою роботу комісія, яка збирає данні про наявність комуністичної символіки в межах міста.

Довідка:

Інформацію про такі випадки можна надсилати на електронну скриньку [email protected] або зателефонувавши на «гарячу» лінію 15-80.

Коментарі (7)
  • Анонім

  • Анонім

    Тааак, панове майстри, викидайте із кладовок-майстерень молотки - ніііззззя!.. Символ комуністичного страшного минулого! Вуйки і вуйни, стрийки і стрийни! У кого там ще в селі серп завалявся? Негайно знищити!

    Паралельно пропонуємо Прєзі-денту і В Р - заборонити одяг червоних кольорів! Заборонити автомобілі червоного кольору! А хто із мужиків випадково придбав труси кольору Жовтневої революції - негайно шити кримінал!

    наталюня драпик reply Анонім

    та що там серпи і молотки пів тернополя розвалить,всі будинки були побудовані за часів комуністичного минулого і багато чого іншого , повальна чижмарьовщина, нехай спочатку побудуе а потім валить ,саме головне що пропихнув, ще створив комісію , телефон надав і сидить  чекае, охота на відьом розпочилася,а  яку форму державного устрою він  будуе мені не зрозуміло

    наталюня драпик reply наталюня драпик

    з яким законотворцем він знюхався що такий шедевр видав цікаво мені знати

    наталюня драпик reply наталюня драпик

    яке би не було минуле страшне несправедливе чи інше його треба прийняти зрозуміти і відпустити , а не робити на цьому піар,люди які  жили в ті часи  віддавали життя за ці символи і вмирали мають право на повагу,а  чижмарю в ато пора нехай за своі цінності відповість ділом, а не сидить  на телефоні,позор
  • наталюня драпик

    в мене на свідоцтві про народження е символ комуністичного минулого може стерти резинкою, ще я народилася тоді , мене не утилізують а то страшно стало

    Анонім reply наталюня драпик

    Ну да. Получается, кто прожил пол-жизни в Советском Союзе - это не считается, - тот, значит, жизнь прожил зря. Почти 100 000 рублей незалежная отобрала у мну.. Ну да ладно, пес с ними, заработал еще 100 000, правда, в долларах. Капитализм, однако.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up