Коли почала займатися на пілоні, схудла на 28 кг

Коли почала займатися на пілоні, схудла на 28 кг
Майстер спорту зі спортивної гімнастики тепер тренується на пілоні і готує команду Тернополя на всеукраїнські змагання з цього виду спорту
Майстер спорту зі спортивної гімнастики Анна Кузьма навчалася робити гімнастичні вправи на пілоні з відео. Тепер вчить інших, аби у майбутньому в Тернополі були професійні тренери з цього виду спорту, і представляє команду нашого міста на чемпіонаті України

Тернополянка Анна Кузьма вирішила розвивати в Тернополі новий вид спорту – гімнастику на пілоні (пол-денс). Для цього вона відкрила у місті свій клуб і підготувала команду спортсменок для першого в Україні чемпіонату з цього виду спорту.

Майстер спорту зі спортивної гімнастики навчилася виконувати складні вправи на цьому снаряді, вивчаючи відеоролики на youtoube, коли була в декреті після народження доньки. Після роботи в кількох клубах відкрила свій заклад, в якому навчає фітнесу і пол-денсу, навіть готує тренерів для інших спортивно-оздоровчих клубів.

Відео дня

- Кілька років тому я викладала стрип-пластику, але завжди хотіла спробувати щось нове і відкрити власну справу, - розповідає Анна. – В youtoube побачила, як займаються пул-денс, і почала пробувати себе у цьому виді спорту. У тому клубі професійних пілонів не було - були дві металеві труби, товстіші, ніж потрібно. На них важко щось робити, але я навчилася робити потрібні елементи на тих трубах.

Коли все почало виходити на професійному рівні, Анна розпочала викладати в Тернополі пол-денс як спорт, як гімнастику на пілоні. Анна - майстер спорту зі спортивної гімнастики. Вона каже, що це - та ж гімнастика, тільки на пілоні, той самий шпагат, розтяжки, кувирки.

- У мене все життя пов’язане з гімнастикою, спортом і модельним бізнесом, - розповідає жінка. - Якось мене зацікавила школа акторської майстерності Наталії Крачковської у Москві – поїхала туди, пройшла кастинг, знімалася у рекламі, роликах. Можна було залишатися там, але саме тоді закінчувала дев’ятий клас, треба було складати іспити. Більше в Москву не захотіла повертатися. Важко було там без батьків, жити самій не дуже було зручно. Я повернулася додому і почала шукати себе тут. Відкрила свій клуб, навчаю дівчат. Вже маю своїх учениць, які викладають пол-денс в інших спортивно-оздоровчих закладах.


На змаганнях - і ті, кому 50+

Вправи на пілоні за кордоном давно сприймають як спорт, як різновид фітнесу, проводять різноманітні змагання, чемпіонати світу, зазначає Анна Кузьма. У нас, на жаль, пілон сприймають лише у плані еротики, танців у нічних і стрип-клубах, додає спортсменка.

- Всі думають, що пілон – це обов’язково стриптиз, але це не так, - каже співрозмовниця. – Це спорт, тут потрібно працювати на те, щоб була фізична сила, над розтяжками, це важкі тренування. Тричі на тиждень по дві години потрібно займатися силовим фітнесом, кардіовправами, качати ручки, спину. І по годині займатися на пілоні – розминка, махи, силові вправи. Якщо хтось думає, що пілон - це підійти, покрутитися і потертися біля нього, то помиляється. Це - важка праця, до мозолів і синців. Адже є статичні пілони, а є такі, що обертаються, на яких виконувати вправи ще важче.

Також потрібно працювати над розтяжкою з елементами йоги, відпрацьовувати крутки, сідати на шпагат, інакше на пілоні нічого не вдасться зробити. Крім того, є заняття з кардіонавантаженням, коли потрібно працювати над іншими групами м’язів – зміцнювати м’язи ніг, сідниць і пресу.

Цей спорт Анну приваблює тим, що тут тривалий спортивний вік. Адже гімнастки уже в 12-14 років стають неконкурентні в спорті, а на пілоні в цьому віці тільки можна починати розвивати себе. Навіть у 20 років не пізно починати займатися на пілоні, додає Анна. Навіть на змаганнях виступають як діти, так і ті, кому за 40 чи 50 років.

- Жінки настільки підтягнуті, доглянуті, навіть не скажеш, що жінці - більше 40 років, - каже тренер. - Тому я дуже задоволена, коли у клуб приходять старші жінки, пробують займатися на пілоні. Звичайно, у них не одразу виходить, важко втриматися на руках, але це все  приходить з практикою. Просто треба більше часу займатися вправами, які підготують до занять на пілоні, підготувати руки і ті м’язи, які забезпечать силу. Також - підготувати ноги, спочатку позайматися на підлозі, а потім зробити ці вправи на пілоні.

Донька на Миколая замовила пілон

У клуб на тренування до Анни приводять навіть малюків, оскільки у цьому спорті діти можуть виступати з шести років. Причому це спорт як для дівчат, так і для хлопців, як і гімнастика. Анна планує відкрити дитячу групу.

- Моя мала також приходить на заняття, їй пілон цікавий як карусель, - каже співрозмовниця. - Навіть на Миколая замовила собі пілон. У нас є діти, мами яких займаються, а вони, поки чекають їх, то граються. Згодом починають пробувати пілон, особливо той, що обертається. В мене займається дівчинка, якій зараз три роки. Вона вже робить на пілоні досить складні елементи. На змаганнях можна виступати з шести років, тож ми ще маємо час, щоб добре підготуватися. Хочу набрати групу діток, щоб з ними займатися і наступного року везти їх на чемпіонат України, щоб вони виступали за наше місто, щоб у Тернополі знали, що в нас є спортсмени, які можуть достойно представити його в цьому виді спорту.

Це упередження, ніби спортсменки на пілоні - колишні гімнастки чи артистки цирку. Адже часто починають займатися дівчата без серйозної фізичної підготовки.

- Мотивація у всіх різна, але, наприклад, для кого пріоритетом є схуднути, то я - живий приклад, як завдяки заняттям на пілоні можна схуднути на 28 кг, - каже Анна. - Коли дивляться на моє перше фото в паспорті, ніхто не впізнає, що це я. Я тоді важила 75 кг, тепер моя вага – 47 кг.

Фізична підготовка дуже багато важить у такому спорті, каже тренер.

- Рельєф виробляється за рахунок власної ваги, - пояснює співрозмовниця. - Підняти треба своє тіло. Це те, що людина реально може підняти. Це - важка праця, і синці є, і мозолі, зате немає целюліту. Тіло стає підтягнутим, людина відчуває впевненість у собі. Багато хто приходить до мене на заняття без цієї впевненості. Можливо, через те, що ніде не займалися - лише домашня робота і діти, а в клубі стають більш жіночними.

 

ДОВІДКА

Анна Кузьма (27 р.) народилася і працює в Тернополі. Модель з боді-арту, майстер спорту зі спортивної гімнастики, займається цим спортом із трьох років. Закінчила педагогічний ліцей, педуніверситет. Ще навчаючись у спортивній школі, виступала в цирку. Закінчила школу акторської майстерності Наталії Крачковської в Москві, знімалася у рекламних роликах, брала участь у показах одягу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Селецька Жанна

    так, це моя тренерша))))))))0

    Анна Рій reply Селецька Жанна

    Прошу підкажіть чи можна 11 річній дитині ходити на цей стиль як попасти у цю школу пол денс
  • Іванова Галина

    Анютка ти величезна молодчинка!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up