На пілоні виступають і ті, кому шість років, і кому за 50

На пілоні виступають і ті, кому шість років, і кому за 50
Цього року в Україні відбувся перший чемпіонат з пол-денсу. Виступали тут і команда з Тернополя
Як тренер Анна Кузьма вперше повезла тернопільську команду на чемпіонат України з пол-денсу, який нещодавно відбувся у Києві.

- Це наш перший досвід, і хоч ми не перемогли, але дівчата показали себе, побачили можливості інших спортсменок, - розповідає Анна Кузьма. – Мої вихованки взагалі вперше були на великій сцені, вперше побачили масштаб змагань, отримали досвід навіть у плані відчуття спортивного снаряду, адже там - чотириметрові пілони, вгорі нічим не закріплені. Тож у цьому плані дівчатам було трохи важко, бо це відрізняється від тих умов, у яких ми тренуємося. А перше місце взяла спортсменка, яка перемогла на чемпіонаті Європи в Іспанії. Вона виступала з цією ж програмою. Звичайно, в Україні на першому чемпіонаті вона була найкращою. Але в нас великі плани на майбутнє, бо потенціал наших спортсменок - досить хороший.

На змаганнях у Києві виступали лише учениці спортсменки, бо на змаганнях тренер повинен представити свій клуб, а сам не виступає.

- Я навчалася виконувати вправи на пілоні з відео, а youtoube мене не представить, - каже Анна. - Тому я навчила дівчат, і на змаганнях виступали вони.

Відео дня

Цьогорічний чемпіонат з пол-денсу, за словами співрозмовниці, вперше був спортивним змаганням на пілоні. Особливості спорту – закритий одяг - топ і шорти.

- Були дуже жорсткі правила, - зазначає спортсменка. - Волосся не може бути розпущеним, треба бути босим, взуття на півдборах заборонене, не можна виступати з пірсингом, сережками, будь-якими прикрасами. Якщо спортсменка виходила з сережками чи з пірсингом, то бали знімали. Костюм спортсменки має бути більш закритим, ніж для стрип-пластики, шорти повинні закривати сідниці. Було дуже важко виступати, бо на пілоні утримуєшся за рахунок зчеплення зі снарядом відкритих частин тіла. Тримаємося спиною, руками, підпахвами, колінами, всіма відкритими ділянками. Але такі правила у цьому спорті, і їх треба дотримуватися, щоб не дискваліфікували.

У цьому спорті можуть виступати діти з шести років. Причому це спорт як для дівчат, так і для хлопців, як і гімнастика.

- На чемпіонаті були маленькі дітки. Вони у дечому навіть сильніші від дорослих, бо не мали страху - такі трюки робили, що дорослим не під силу, - пригадує Анна. - А працювати потрібно без страховки. Бувають падіння, зриви, травми, як у будь-якому спорті. Навіть на чемпіонаті дівчина впала обличчям вниз, але все-таки дотанцювала. Як у будь-якому спорті - щоб там не було, треба піднятися і продовжити виступ.

Анна хоче і в Тернополі організувати змагання, запросити спортсменів зі Львова, Харкова, Одеси.

- Всі згідні приїхати, бо хочуть зробити цей спорт більш популярним. Хочуть, щоб було цивілізоване сприйняття пол-денсу, щоб люди не вважали, що це щось страшне чи непристойне. Нашій команді є куди розвиватися, у нас - багато талановитих дівчат. Просто люди не знають, що у Тернополі пол-денс розвивається як спорт, а не підготовка дівчат для роботи за кордоном чи для нічних клубів. Більшість думає, що пілон – це лише для стриптизу, що це щось несерйозне, вважають, що немає тренерів. Так, на чемпіонаті в Києві багато спортсменок було з числа колишніх гімнасток. Але і дівчата, які не мають серйозної фізичної підготовки, при серйозному і відповідальному ставленні можуть досягти високих результатів.

У планах гімнастки - відкрити ще більший зал, з вищими стелями. Адже пілон повинен мати висоту чотири метри, щоб можна було робити падіння, різні складні елементи, які потребують висоти.

- Щоб на змаганнях у дівчат не виникав страх висоти і щоб добре розрахувати час виступу, адже виступ триває чотири хвилини (тривалість кожного елементу треба розрахувати до секунди – прим. ред.), - треба тренуватися на вищому пілоні, - каже Анна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up