Шевченківці завершили сезон прем’єрою

Шевченківці завершили сезон прем’єрою
Виставою "Наречена світанкової зорі" шевченківці завершили театральний сезон. 7 липня колектив театру йде у відпустку
Не лише участю у фестивалях і багатьма прем’єрами запам’ятався сезон акторам Тернопільського драмтеатру. У сім’ях кількох акторів цього року є поповнення. Тож літня відпустка мине у приємних клопотах.

П’ять прем’єр цього сезону представили на суд тернопільської публіки актори обласного драмтеатру: „Мина Мазайло”, „Каченя Пушок та задерикуватий Півень”, „Летюча миша”, „Медовий місяць на всі сто” і „Наречена світанкової зорі”. Останньою виставою колектив Тернопільського драмтеатру закінчив сезон. Крім того, актори побували на двох фестивалях – виставу „Мина Мазайло” показали в Івано-Франківську, а „Каченя Пушок та задерикуватий Півень” – у польському Ельбльонзі.

  • До 7 липня театр ще працює, йде читка наступної вистави - „Тітка Чарлея” за п’єсою англійського драматурга Брендона Томаса, над якою працюватиме заслужений діяч мистецтв України, режисер-постановник В’ячеслав Жила, - розповідає керівник літературно-драматичної частини драмтеатру Ірина Папуша. – А далі театр на місяць йде у відпустку. Раніше було так, що на час нашої відпустки сцену надавали театрам, які приїжджали до нас на гастролі, адже у всіх - відпустки в різний час. Наразі такої інформації немає, що в липні хтось приїде до нас. Актори відпочинуть, а у серпні розпочнуть роботу над „Тіткою Чарлея”. Можливо, і режисер-постановник - народний артист України Олег Мосійчук також обере виставу й у роботі буде два проекти. Зараз він працює над „Тернопільськими театральними вечорами”.

Багато приємних змін сталося у житті акторів: у багатьох сім’ях - поповнення.

- В актора Євгена Лаціка народилася донечка, артистка Алла Кулішевська має синочка, діткам уже по кілька місяців, - розповідає Ірина Папуша. – Алла якраз встигла до „Нареченої світанкової зорі”. Можна сказати, що родина дозволила їй відбутися як мамі і повернутися до роботи. Вітаємо заслуженого артиста України Сергія Андрушка, в якого народилася донечка. Він - молодий тато і свою відпустку присвятить родині. Оксана Левків, головна виконавиця ролі в „Занадто одруженому таксисті” у травні народила дівчинку і вже теж бере участь у виставах. Вийшла заміж Христина Ількевич. Тішимося такими моментами. Багато хто працює у театрі цілими родинами, всі ми один за одного переживаємо, підтримуємо.

Відео дня

Трупа театру в цьому сезоні мала єдину втрату – пішла з життя актриса Світлана Бевз.

  • Вона мала б виконувати головну роль – роль матері у прем’єрній виставі „Наречена світанкової зорі”, - додає пані Ірина. - Дуже це нас шокувало і схвилювало. У Світлани були плани, адже нещодавно народилася внучка, всі свої мрії хотіла втілити влітку, але сталося інакше.

Наразі з театру ніхто не розрахувався, нікого не забрали до війська, хоча повістки отримували.

  • Проходили медкомісії і актори театру, і працівники творчих цехів, - розповідає Ірина Папуша. - До липня у них відстрочка, а як буде з початку сезону - не знаємо. Але в дирекції театру є плани на серпень, їх узгодили з воєнкомом. Зокрема, йдеться про дві вистави для наших бійців в АТО. Ще потрібно вирішити питання з транспортом. З автобусом має облрада допомогти чи, можливо, транспортом допоможуть волонтери. Також у серпні, коли актори повернуться з відпустки, а сезон ще не розпочнеться, будуть зустрічі з бійцями військової частини, розташованої у Тернополі, читання, виконання пісень під гітару - такі невеличкі концерти. Поїдемо у серпні з благодійними виставами в райони області.

А у вересні колектив чекає тернополян на прем’єрі і театральному фестивалі "Тернопільські театральні вечори".

- Ми дуже любимо цю пору, - розповідає Ірина Папуша. - Любимо, коли багато глядачів. Ми щасливі, коли люди бачать наші афіші і телефонують, щоб дізнатися про вистави, стоять у черзі за квитками, скучають за нами. Ми тішимося, коли в залі людно, бо грати на порожній зал акторам дуже прикро. А коли бачиш аншлаг, глядачам хочеться віддавати усе, що маєш на душі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up