Тернополянин Павлик Шачко переміг у дитячому конкурсі

Тернополянин Павлик Шачко переміг у дитячому конкурсі
Переможці премії "Диво-дитина 2015" з головою журі Ольгою Сумською
Учень тернопільської школи №29 Павло Шачко здобув звання „Диво-дитина 2015”. За виграну Всеукраїнську премію 4000 гривень юний художник планує купити планшет

Здібності юного художника у Всеукраїнській премії журі відзначило першою премією в номінації „Найтворча дитина”, адже в свої 12 років Павло вже має численні перемоги у всеукраїнських і міжнародних художніх конкурсах і навіть мав персональну виставку.

- Коли на фіналі в Києві я побачила, що всі 17 суддів поставили йому найвищу оцінку „5”, то зрозуміла, що він переможець, - розповіла мама хлопчика Наталія Шачко. - Я була надзвичайно щаслива, бо навіть не сподівалася цього.

Кілька попередніх відборів Павло проходив заочно – надсилав фото своїх картин і дипломів  організаторам премії.

Відео дня
  • Спочатку нам зателефонували, що Павлик потрапив в десятку кращих – і ми були вже раді з того, - розповідає пані Наталія. - Потім зателефонували, що пройшов в трійку фіналістів і ми поїхали в Київ.

Тож 16 квітня на фіналі в Києві Павло виходив на сцену зі своїми картинами.

- Ми везли 6 картин - його останню роботу розміром метр на метр „Захід сонця”, яку він написав спеціально для цієї поїздки, також картину „Львів” і парусники, які були відзначені премією Івана Марчука, - розповіла пані Наталія. -  То всі були вражені, що дитина працює в такому великому форматі.

В номінації найбільш творчих дітей були ще дівчинка, яка грає на флейті, і хлопчик, який грає на фортепіано, зазначає пані Наталія. Коли жінка почула їхні виступи, подумала, що 3-є місце для її сина - це теж дуже добре. Але все-таки Павло здобув першу премію, а інші двоє претендентів відповідно першу і другу премію в цій номінації.

- Ми навіть не сподівалися на перемогу, адже кращих обирали з більш ніж тисячі діток, - продовжує Наталія Шачко. - З однією грамотою там напевне і не розглядали б заявку. Там такі дітки були, їм по 6 років, а там вже 16 медалей. Відбір був дуже жорсткий, однієї нагороди в якомусь конкурсі - це замало.

Павло Шачко четвертий рік навчається в Тернопільській художній школі в Миколи Дмітруха.

- Пан Микола є дуже хорошим педагогом, завжди його підтримує, бо старається його і вчити, і одночасно не „ламати”, - зазначає співрозмовниця. –  Бо в Павлика є свій своєрідний стиль, його роботи вже впізнають. Павло любить малювати і міські пейзажі, і природу. Дитина постійно змінюється, як і його вподобання. Він Лауреат першої премії Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку „Щасливі діти на коні”, нагороджений дипломом учасника виставки Міжнародного конкурсу „Ілюстрація до народної казки”, дипломом іменної премії Івана Марчука, лауреат премії Тараса Шевченка, а у вересні минулого року відкрив особисту виставку.

Як каже мама хлопчика, Павлик теж зрадів перемозі, але звістку сприйняв досить спокійно.

- Коли інші діти стрибали від радості, то він дуже спокійно сприймає такі новини, - каже мама. - Він взагалі у нас дуже скромний, навіть про цю поїздку знала вчителька і ще хтось з класу, бо я ходила його відпрошувати з уроків. А він сам і не скаже нікому. От завтра йому інтерв’ю давати, а він дуже хвилюється. Він би хотів, щоб на етапі нагородження все і закінчувалося.

Довідка

Всеукраїнська премія „Диво-Дитина” відбувається вже кілька років поспіль.  Команда експертів визначає найталановитіших та найобдарованіших дітей в Україні, які мають унікальні, особливі розумові або фізичні здібності, незвичайні вміння, мають надзвичайну схильність до науки, спорту, мистецтва і можуть здивувати по-справжньому в номінаціх найрозумніша, найтворча, найдивовижніша, найспортивніша, найгероїчніша дитина. Для здобуття Премії  "Диво Дитина" запрошують діти 4-13 років, які мають досягнення або відкриття у науко-технічній сфері, переможці та призери обласних республіканських і міжнародних інтелектуальних ігор, шкільних олімпіад, спортивних або творчих змагань, фестивалів та конкурсів, діти, що зробили героїчний вчинок, а також мають феноменальну інтуїцію та пам'ять, володіють даром передбачення, або чутливістю до енергетики та ін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up