У свої 14 років тернопільський юнак присідаючи піднімає 120 кг

У свої 14 років тернопільський юнак присідаючи піднімає 120 кг
Володимир Вакуленко (14 р.) важить лише 56 кілограмів, його зріст - 1,67 м. Але це не заважає хлопецві підкорювати вершини у пауерліфтингу
У свої 14 років вихованець Бережанської школи-інтернату Володимир Вакуленко вже кілька разів став чемпіоном України з пауерліфтингу. Наприкінці листопада хлопець посів перше місце у змаганнях з цього виду спорту серед юніорів, серед юнаків із результатом 313.31. в абсолютній першості за формулою Вілкса.

Цим видом спорту Володимир займається три роки. До цього пробував свої сили у легкій атлетиці, боксі, грав у футбол. Однак пауерліфтинг йому сподобався найбільше.

- Перший раз, коли я прийшов у зал, було трохи ніяково. Адже я тоді нічого не вмів, але мені одразу сподобалося навчатися, - каже він. - Завдяки зусиллям та допомозі свого тренера, Тараса Чвартацького, я зміг підкорити хоча деякі з вершин у пауерліфтингу.

Про свої досягнення Володимир говорить доволі скромно. Він наголошує на тому, що спорт - це його найбільша пристрасть. Хлопець дуже любить тренування та уроки фізкультури. А в майбутньому мріє стати вчителем фізкультури.

Відео дня

- Зал відвідую три, а коли готуюся до змагань, то й  п’ять разів на тиждень, - говорить він. - Але це мене зовсім не виснажує. Максимум ваги, яку беру на себе, присідаючи, - 120 кг. Станова тяга - 140 кг, а жим лежачи - 60 кг.

Спеціальної дієти юнак не дотримується. Їсть усе, що дають у школі. П’ятиразове харчування, наполегливість і бажання відкривати для себе неможливе - ось що керує юним спортсменом. За словами хлопця, коли тільки він розпочинав займатися пауерліфтингом, це було у 2011 році, то на перших змаганнях в області завоював лише п’яте місце. Але не опустив руки і продовжував тренуватися . І того ж року здобув і друге, і перше місце. Неодноразово юнак ставав чемпіоном України з пауерліфтингу. Цьгорічні листопадеві змагання лише допомогли йому посилити свої лідерські позиції.

- Я не хочу сказати, що зневажаю суперників. Усі вони - молодці, але були слабшими, ніж я, - каже чемпіон. - Хоча це не дає мені приводу розслаблятися. Навпаки, потрібно більше розвивати свої навички.

У Бережанській школі-інтернаті хлопчик навчається і живе вже дев’ятий рік. Його батьки позбавлені батьківських прав. За спортивні досягнення Володимира хвалять друзі зі школи, директор закладу і тренер. Саме підтримка близьких людей, як стверджує чемпіон, і стимулює його працювати та здобувати нові перемоги.

- Я зараз готуюся до інших змагань, вони відбудуться 2 лютого в Коломиї, - продовжує співрозмовник. - Цього разу буде трохи складніше, адже спортмени вже матимуть спеціальне екіпірування, яке називається трико. Воно збільшує навантаження.

Окрім занять пауерліфтингом, у вільний час Володимир любить разом із хлопцями побігати та пострибати, пограти у футбол. Серед пасивного відпочинку –спілкування у соцмережі з ровесниками. Також вихованець любить читати, особливо пригодницьку літературу й детективи.

У майбутньому герой нашої розповіді хоче побувати на міжнародних змаганнях з пауерліфтингу. Йому цікаво побачити рівень професійної підготовки спорстменів з-за кордону. До того ж це - додатковий стимул для нових звершень, кращих результатів та вагомих нагород.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up