Видавець Мар'яна Савка про те, як бути успішним

Видавець Мар'яна Савка про те, як бути успішним
Невелику лекцію про те, що успішна людина — це людина, корисна для інших, підготувала для відвідувачів лекційної галявини фестивалю “Вуличний Ринок” головний редактор львівського “Видавництва Старого Лева” Мар'яна Савка.

 - Ми нещодавно видали книгу Шона Кові “7 звичок високоефективних підлітків”. Шон Деві — син відомого бізнес-тренера, і, як сам зізнаввся — вони з братом були для атька ледь не піддослідними кроликами. Це звісно, було скеазано жартома, однак він з дитинства вчився основам успішності. Тож на прикладі власного видавництва я хочу деякими із них поділитися з вами, - розповідає пані Савка.

1. Кожна успішна людина повинна займати проактивну позицію. Адже вона несе повну відповідальність за своє життя. Тому не потрібно ніколи концентрувати увагу не негативі. У видавничій справі України вічно кажуть про фактори, які негативно на не впливають. Однак факт залишається фактом — впевнених в собі гравців підтримувати не треба. Вони самі створюють правила та умови гри.

2. Починаючи, думай, що ти хочеш отримати. Завжди варто бачити кінцевий результат. Тут допоможе елементарне планування та пошук мотивації. У нас у видавництві те, що ще рік тому вважалося нереальним, вже реалізовано. Тож ми задумалися над тим, що завжди варто було ставити ще вищі цілі.

Відео дня

3. Потрібно впорядкувати свої життєві пріоритети. Усі деталі можна доопрацювати в процесі. Головне — розуміти основні задачі, які варто виконати, і не розпорошувати сили на те, що можна упустити.

4. Необхідно думати про виграш для інших. Ми, наприклад, абсолютно віримо в нашого читача. Тому й намагаємося за допомогою якості принести йому максимальну користь. Потрібно давати людям саме те, чого вони прагнуть, а не “впарювати” їм що-завгодно, аби лише отримати прибуток. Він буде, але, в такому випадку, короткостроковим. Потрібно бути чесним зі своїм споживачем. Крім того, ти завжди несеш відповідальність за своїх працівників. Які теж залежать від успішності твоєї справи.

5. Спершу потрібно зрозуміти інших, а тоді шукати розуміння. До нас часто приходять різні автори. Які іноді пропонують щось унікальне та нове. І якщо ризикувати, то розумієш, що кінцевий продукт може бути успішним. Крім того, варто знаходити порозуміння з авторами, аби їхнє бачення разом з твоїм дало щось цікаве для споживача.

6. Знаходьте синергію. Сама ідея нічого не варта, якщо тримати її лише для себе. Усі винаходи людства базуються на тому, що в свій час винахідники поділилися ними з іншими. Крім того, мало просто взяти людей на роботу, потрібно інтуїтивно підібрати їх так, щоб вони могли співпрацювати та доповнювати одне одного

7. Необхідно постійно самовідновлюватися. Якщо ви — бігун на короткій дистанції, то варто вміти відновлювати дихання. Інакше довша дистанція може стати для вас останньою.

Довідка:

Мар'яна Савка народилася 21 лютого 1973 року в м. Копичинці Тернопільської області. Поетеса, письменниця, перекладач. Співзасновник та головний редактор львівського "Видавництва Старого Лева".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up