Насправді страви для святкового столу приготувати неважко, розповідає шеф-кухар – головне знати технологію приготування і організувати послідовність роботи.
- Хочу відкрити професійну школу кухарів, - каже Ігор Клос. - Бо в нас дуже мало професіоналів своєї справи. Часто в тернопільські заклади запрошують шефа з Києва, він показав свою роботу, склав калькуляцію і пішов. Натомість приходить інший шеф, він вносить своє, і вже ти їси змінену страву. Крім того, є людський фактор – ти посварилась із чоловіком - їжа пересолена чи недосолена. У нас мало таких фахівців, які тримали б марку, незважаючи ні на що.
А ще чоловік хоче розпочати навчальний проект для діток – школу кухарів. Зараз шеф-кухар веде переговори з одним із дитсадків міста з цього питання.
- Мій курс складається з 28 уроків, де я описав різні кухні світу, - розповідає пан Ігор. - Там буде і американська кухня, і французька. Я позбирав цікаві рецепти з різних кухонь. Подача проекту – у формі уроку, тож дітям буде цікаво. Коли дитина отримує навички з дитинства – це супер. Цей проект у дитсадках я виношував давно. Хотім навчити, скажімо, вихователів, щоб вони навчали дітей. Має бути з відеозапис, діткам даватимуть диск, роздрукують картку харчування з рецептурою, щоби в будь-який час дитина могла переглянути запис і сама приготувати страву. Усе має бути з покроковими малюнками.
До речі, своїх дітей пан Ігор теж навчає кухарської майстерності.
- Моя дитина у чотири роки вже вміє нарізати продукти професійним ножем, - каже кухар. - Я навчив. Не мають чим зайнятися діти – йдуть на кухню. А тут дуже цікаво. І я не трясуся над ними, не кажу: „Ой не бери цього, ой того не чіпай”.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер