Мером Тернополя став Надал, але “Свобода” розбила намети (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Мером Тернополя став Надал, але “Свобода” розбила намети (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)
Завдяки 25 тис. 988 голосів тернополян новим головою міста став Сергій Надал. Про це 5 листопада оголосив голова міської ТВК Іван Чорнозуб. Найближчий переслідувач свободівця - Роман Заставний набрав 15 тис. 709 голосів. Третій результат отримав регіонал Петро Гоч. У нього - 12 тис. 630 голосів.

І преса, і політики, серед яких був Сергій Надал, чекали, що оголошення результатів відбудеться о 10.00. Проте ТВК зібрала усіх лише об 11.30. Причому озвучила тільки офіційні результати голосування за кандидатів на крісло міського голови.

Сприйняв без емоцій
У протоколах із остаточними цифрами розписалися всі члени ТВК. Запропонували поставити підпис у протоколі і переможцю виборів - пану Надалу. Він погодився. А ще, користуючись нагодою, звернувся до членів ТВК.
- Сьогодні від вашої оперативності, від вашої роботи залежить життєдіяльність двохсоттисячного міста, - сказав свободівець.
Коли оголосили про його перемогу, Сергій Надал емоцій не проявив. Його колеги новину оплесками також не зустріли. Одразу після цього новий міський голова поїхав на сесію облради. На засідання він дещо спізнився. Втім, поява пана Надала у залі овацій не викликала. Після реєстрації депутатів виявилося, що на сесії немає кворуму. Тож голова облради Олексій Кайда оголосив про спільні збори народних обранців краян і представників громадських організацій. Одним із перших слово для виступу попросив нардеп-регіонал Орест Муц. Попри крики "Ганьба!" і тупіт ніг у залі, він таки зумів сказати кілька вітальних слів і потиснути Сергієві Надалу руку.
- Шановний Сергію Віталійовичу, від всього депутатського корпусу та осередку Партії регіонів, котрий я очолюю, вітаю вас, - каже пан Муц. - Щиро! Бажаємо, щоб ви працювали на благо міста, відстоювали інтереси кожного тернополянина.
Новоспечений мер вислухав це спокійно. Коли регіонал підійшов до його крісла, піднявся і потис опоненту руку. Через деякий час із колегою-однопартійцем пан Надал вийшов із зали.

Чекають підтасовок
Попри перемогу свободівського голови, представники цієї політичної сили, а також кандидати в депутати занепокоєні, адже зранку у п’ятницю, 5 листопада оголосили лише те, хто став мером. ТВК проанонсувала, що пообіді оголосить результати голосування за списками партій у міськраду, а лише під вечір - переможців у мажоритарних округах. Та й то не усіх. Адже, як кажуть у ТВК, на деяких округах були порушення та скарги, які потрібно розглядати.
- Сьогодні, як встановлено законом, результати будуть оголошені. За винятком окремих мажоритарних округів, щодо яких є скарги. Але їх небагато, - зазначив голова ТВК Іван Чорнозуб. - Ми постараємось оголосити максимальну кількість депутатів, аби можна було провести першу сесію міської ради.
Але саме це і змушує свободівців хвилюватись. Окрім того, політична сила, що претендує на більшість у мерії, підозрює, що окремі члени ТВК та її голова можуть спробувати підтасувати результати виборів. Саме тому біля комісії представники “Свободи” розпочали безстрокову акцію.
- Ця акція спрямована на попередження фальсифікації кінцевого результату виборів під час підрахунку голосів, - пояснює голова обласної організації “Свобода” Олег Сиротюк. - Ми маємо інформацію про те, що до оголошення готували результати, що суперечать реальним результатам, але всіх фактів розголошувати поки не буду. Тому ми і вийшли на мирне зібрання. І люди будуть залишатися тут до оголошення кінцевих результатів виборів. Є підозра, що не всі депутати набудуть повноважень через рішення комісії. Можливою є така ситуація, що члени комісії почнуть через кілька годин раптово хворіти чи писати заяву на відмову від своїх обов'язків.
Відтак 5 листопада свободівці розставили з десяток наметів з написами “Свобода” навпроти центрального входу в “Березіль”. Там зібралися близько півсотні активістів. Деякі з них - з прапорами. Час від часу до них підходили інші політики від цієї ж партії та виголошували підбадьорюючі промови.
До речі, коли кореспондент “20 хвилин”, уже після оголошення результатів голосування за претендентів на мерське крісло, повертався у редакцію, то у маршрутному автобусі пасажири жваво обговорювали цю тему.
- А я ж казав, що переможе. Може хоч тепер нормально буде, - голосно і з радістю в голосі озвучив чоловік років 60-ти з вигляду.
Йому одразу заперечили декілька інших пасажирів.
- Та чого ви тішитесь. Не знати, що від того податківця чекати, - сказала середнього віку жінка.
- Ви такі наївні. Думаєте, прийде дядьо і про вас подбає? Ну, думайте собі дальше, а я вже знаю, що всі лиш для себе живуть, - підсумував інший пенсіонер.
Розмови про нового мера тривали, не припиняючись декілька зупинок. Вони продовжились і тоді, коли кореспондент виходив з автобуса.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (97)
  • Anonymous

    ну що ж, публіка - підігріта, політики (клоуни) - на арені, а хто погасить світло - ... може силовики?
  • Anonymous

    О,скоро карантин в школах буде?
  • Anonymous

    Шкода, що на чотири роки наше прекрасне місто просто пропаде, перестане жити. Часто в коментах пишуть , що ми дибіли і тому подібне. Повірте, що дуже багато моїх знайомих, та знайомих моїх знайомих за Надала не голосували. Тепер ми в шоці, як так він міг пройти. Однозначно , голоси були підтасовані. Для себе зробила висновок - більше на вибори ні ногою. А для чого? Ми , прості люди, всеодно нічого мирним шляхом не добємось.Хіба вила в руки і полоскотати ними новоспеченого мера. Ну що ж - побачимо наскільки наші тротуари потепліють, на скільки збідніють і так небагаті тернополяни, що пристарається собі бідний податківець. Але пане Надал - людське терпіння не безмежне, і де Ви візьмете стільки ж охорони як у Вашого боса - п.Януковича?

    Anonymous reply Anonymous

    ваші знвайомі і їх знайомі це ше не все місто...шановна яку ж ви фігню несете...я особисто не заю мера, але ж мля не можна так гнати на того, хто ще навіть не приступив до своїх обов'язків...тобі шо віщий сон приснився, шо він всіх нас обраде...чи ти незадоволена житям...

    Anonymous reply Anonymous

    ваші знвайомі і їх знайомі це ше не все місто...шановна яку ж ви фігню несете...я особисто не заю мера, але ж мля не можна так гнати на того, хто ще навіть не приступив до своїх обов'язків...тобі шо віщий сон приснився, шо він всіх нас обраде...чи ти незадоволена житям...

    Anonymous reply Anonymous

    ваші знвайомі і їх знайомі це ше не все місто...шановна яку ж ви фігню несете...я особисто не заю мера, але ж мля не можна так гнати на того, хто ще навіть не приступив до своїх обов'язків...тобі шо віщий сон приснився, шо він всіх нас обраде...чи ти незадоволена житям...

    Anonymous reply Anonymous

    "бабуся", класне у тебе паганяло в ФСБ.

    Anonymous reply Anonymous

    "имя не указано" -поясни мені , що таке ФСБ

    Anonymous reply Anonymous

    А що ти і твої знайомі то весь Тернопіль, ти голосуй хоч за Папу Римського, а Надала обрали головою тому, що люди стали свідоміші

    Anonymous reply Anonymous

    Отака то у нас "Свобода", вся знервована, накручена. Як же ви керувати будите з такими нервами? Я добре знаю батька п.Надала. Прекрасний лікар, чуйна людина, надзвичайно спокійний та врівноважений, але син... Знаєте є хороша приказка : "З ким поведешся, того наберешся". Якщо Ви його друг то вдвічі співчуваю тернополянам. Адже, якщо ви при владі, до Вас підуть люди на прийом зі своїми проблемами, зі своїми думками, своїми поглядами на цю чи іншу ситуацію і Ви також, як от тут на форумі , не знаючи людини, звертаєтесь на "ти", ображаєте. Я ж Вашого ставленика не ображаю. І зверталась я раніше не до Вас , а до п.Сергія. (То він уже собі адвокатів найняв.). І своєї думки , щодо п.Сергія не зміню до тих пір поки не побачу насправді в його роботі турботу про місто, про людей які тут проживають. І на прийом до п.Сергія запишуся. Подивимося.

    Anonymous reply Anonymous

    "Ти" це ще не образа зате ненависників Надала аж трясе від люті і агресії, а чого варті їхні словечка, які принижують людську гідність, "бидло", "Барани", "стадо" і т.д і т.п. Там Вам засліпило. І яку допомогу можна чекати від людини, при цьому кртитикуючи її або ставлячись до неї упереджено.

    Anonymous reply Anonymous

    Бабуся,я теж голосував за Заставного і вважаю,що він достойно відпрацював і достойно пішов.Яерез 4 роки,а то і скоріше вважаю Роман Йосипович знову повернеться в крісло мера.На рахунок Надала,то я вважаю не потрібно так його страхатися.Нехай трохи попрацює,тож тоді будемо і говорити.Хоча кидається у вічі,що Свобода навмисне хоче позбутися 6 наметів,щоб не мати більшості,тай Кайда чомусь сильно пригнічений.Вони добре розуміють,що якщо Надал загнеться,то їхній Свободі настануть кранти і саме з Тернополя почнеться їхній крах у всеукраїнському масштабі.Хто ж така насправді Свобода,то відповідь ми отримаємо вже найближчим часом,коли Надал почне набирати собі команду в виконавчі комітети,та своїх заступників.Якщо там засвітяться регаАнали,то з Свободою все зрозуміло-це дочірня партія ригаАналів.Не виключено,що тоді самі Тернополяни будуть вимагати повторних виборів.Наразі ще нічого не зрозуміло.І свободу не потрібно критикувати,бо вони ще не працювали.Обласна Свобода поки що прогресивною роботою не відзначилась.Голоси в Заставного забрав не стільки Надап,як Лило,Чубак та Ратушняк,які ще до виборів знали,що їм нічого не світить.Якби був другий тур,то Заставний би переміг,але працювати з опозиційною до нього міськрадою в особі Свободи було б надзвичайно вавжко.Тому я вважаю,що Заставний не багато втратив.Тепер всю відповідальність за життя міста нестиме Свобода.То ж Надал повинен зараз працювати і за себе і за свого товариша.Якщо діяльність його роботи буде незадовільною,то стрілки перевести він вже на нікого не зможе. Підставить однопартійців ,Тягнибока і сам опозориться по вуха.То ж тоді і по плодах ним зроблених його судити будемо.А зараз нехай працює на благо Тернополя.Робитиме позитив для міста,отримає повагу і від його мешканців.

    Anonymous reply Anonymous

    до речі про посади ... До мене поступила інформація з достовірних джерел , що Деревляний , який ще недавно закидав зраду всьому партійному активу Тернопільської "Батьківщини" і агітував голосувати проти своєї партії ,так як в кожній газеті писав , що вони є сателітами ПР , НА ДАНИЙ МОМЕНТ ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ З ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ ПРО ТЕ , ЩОБ ПРИЗНАЧИТИ СВОЮ ЛЮДИНУ КРИСАКА НАЧАЛЬНИКОМ ВІДДІЛУ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ . Зкидається на те , що ця людина навмисно зірвала виборчу агітацію своєї політичної сили і підставила свого лідера - Тимошенко. Натомість він планує посадити свою людину в тепле крісло , й надалі брати активну участь в дерибані Тернопільської землі .

    Anonymous reply Anonymous

    Крисак чудова людина те що його деуоли примушує дерево робити дещо погане то самі знаете коли ви не шех то для вас шех завжди прав!!!

    Anonymous reply Anonymous

    деревляний стає в гарну позу, дує губки і каже: 2ми не визнаємо ці вибори!!!" Та плювали всі на твої вибрики. Знов не буде міська рада мати представників "Батьківщини"тому і буде скрізь "Свобода"

    Anonymous reply Anonymous

    він жеж зрадник111 всі про це вже знають.

    Anonymous reply Anonymous

    всі знають , що він зрадник , обідно лише те , що він настрополив Тимошенко проти вірних членів партії , звинувативши їх у зраді. А вона , не приїхавши , не розібравшись , оголосила про зраду Тернопільської "Батьківщини" . Як одразу 400 чоловік можуть зрадити ? А Дерево разом з кількома заступниками "лишилися вірними партії " ... Є така приказка " Злодій кричить тримай злодія ".
  • Anonymous

    ГАНЬБА ТЕРНОПОЛЯНАМ СТАДО БУТИ ВАМ ЗАВЖДИ ПІД КАБЛУКОМ

    Anonymous reply Anonymous

    а що-другого туру не буде!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up