Партнер рубрики Події

У Тернополі членів ТВК замкнули (ОНОВЛЕНО) (ВІДЕО)

У Тернополі членів ТВК замкнули (ОНОВЛЕНО) (ВІДЕО)
Членів ТВК та її голову, які проголосували за припинення своєї роботи на один день, не випускають з приміщення тервиборчкому представники “Свободи”. Свободівці їх навіть в туалет не випускають - кажуть, що бояться, щоб представники комісії чогось не втнули. Відповідно, станом на 7 листопада кінцеві результати виборів в Тернополі залишаються невідомі.

 

“Облога” ТВК почалася близько 10.00 у неділю. Члени комісії почали перераховувати голоси за кандидатів у мажоритарних округах. Там, за інформацією ТВК, були скарги чи порушення. Коли під час підрахунку розпакували голоси за кандидата від “Свободи”, виявилось, що з 156 бюлетенів з голосами на його користь на одній із дільниць, - 15 зіпсовані.
“Відміток не було, а зараз з'явились”
На зіпсованих бюлетенях окрім галочок навпроти прізвища кандидата були помітки, нанесені іншими чорнилами. Відповідно до закону, такі бюлетні є недійсними, тож комісія вирішила позбавити кандидата цих 15 голосів. Але самому кандидату та членам дільничної комісії, які приїхали в ТВК, таке бажання не сподобалось. Адже раніше цих поміток на документах не було.
- Відкрили пакет з бюлетенями за Сергія Приходька, почали перераховувати, виявилось, що на 15 зі 156 є зайві відмітки, - розповідає член дільничної комісії Віктор Калінчук. - Я був членом дільничної комісії, яка ці бюлетені рахувала. Їх як мінімум тричі перераховували різні люди і відміток цих не було. А зараз з'явились. Цікаво те, що зіпсовані бюлетні почали з'являтись один за одним. Тобто до 100-110 все було нормально, а потім кожен другий - зіпсований.
Зіпсовані бюлетні члени ТВК виявили лише на одній з дільниць округу №2 і планували перерахувати голоси ще з чотрирьох дільниць. Але їх зупинили представники “Свободи”, кандидати в депутати та спостерігачі. Вони почали вимагати пояснень та викликали прокуратуру. Діяти почали, як пояснили, бо різниця між кандидатом, якого обрали на окрузі та найближчим переслідувачем - 35 голосів. Якщо на одній з п’яти дільниць виявили 15 нових недійсних бюлетенів, то подібного можна чекати й по перерахунку інших дільниць.
- Є намагання сфальсифікувати результати волевиявлення тернополян. Відбувся перерахунок результатів з однієї з дільниць, - каже голова облради Олексій Кайда. Він теж приїхав на ТВК. - Мішок який занесли члени ТВК не був опломбований. Саме в ньому було виявлено 15 бюлетенів, на яких іншою ручкою були поставлені зайві позначки. Є підозра, що або в ночі, або на етапі доставки сюди сфальсифікували бюлетені.
У суботу, 6 листопада, відбулось засідання політради “Свободи”, де прийняли, що всі депутати від “Свободи” здадуть мандати і підуть на нові вибори в Тернополі, якщо фальсифікації продовжать, каже пан Кайда.
- Члени ТВК та її голова хочуть залишити приміщення чим порушують законодавство. Тому ми їх стримуємо, - продовжує він. - Чекаємо приїзду слідчого прокуратури, який має встановити факт незаконного перерахунку. За такі фальшування хтось має понести кримінальну відповідальність.
“Не можна так людей мучити”
Члени ТВК та її голова, оголосили про те, що у неділю роботу припиняють, оскільки їм заважають повноцінно працювати.
- Правоохоронні органи дадуть оцінку діям, які сьогодні тут відбуваються. Пропозиція - припинити діяльність комісії й перерахунок. Хто за? Прошу голосувати - оголосив в ТВК голова Іван Чорнозуб. - Так, все, комісія підтримала. Значить перерив до завтра, до 9 години.
Але покинути приміщення їм не вдалось, бо представники “Свободи” заблокували вихід з приміщення й вимагали продовжити роботу.
Станом на 16.00, членів ТВК не випускали з приміщення. Ані вимоги, ані прохання не допомагали. Біля виходу зібрались уже більше пів сотні людей, а всередені в декого з членів ТВК почалась істерика.
- Пустіть. Дайте пройти. Я в туалет хочу. Не можна так людей мучити, пропустіть, - кричала одна з жінок в середині. До неї долучились й інші. Згодом і чоловіки почали в туалет проситись. Але марно - не випустили.
Після того представники ТВК спробували натиском прорвати блокування, але їх силою відтиснули в середині. Станом на 16.00, ситуація залишалась патовою. Щоправда представники “Свободи” вирушили в суд з вимогою скасувати ініційований комісією перерахунок голосів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (127)
  • Anonymous

    Частина свободівців прокурені і пропиті дегенерати, які крім матів нічого не знають. А є частина моральних, ідейних і розумних людей!
  • Anonymous

    Шановний, чи шановна, я вам не тикаю. До чого Сталін? - аж надто схожа схема приходу до влади ПР, а ще быльше - з Гітлерівською. А риторика яка, а методи приходу до влади тиском, обманом, залакуванням. Це ж вони - благодійники??? Це ж їх Табачник, Азаорв - україноненависники в принципі, це ж їх влада розбудовує олігархат, а нам підвищує пенсійний вік, робочий день, душить податками. Шановна, чи шановний, ви була коли небудь у Європі? Там нема ЖОДНОЇ партії, яка б так ненавидула народ, мову, яка б була б настільки непрофесійною, де міністри отримують лінкольни - і це норма, де перекривають місто - бо їде ЦАР, де корупція оформляється законодавством. Я не є членом Свободи, я доросла, освічена і не злиденна людина, але я хочу, щоб моя країна не жила в свинарнику, щоб люди не були бидлом, яке за 100 грн чи крісло начальничка перекреслить майбутнє своїх дітей. Мене завжди дивувало:як то так, чому, як тільки українець отримує КРІСЛО - йому темніє в очах, він чітко лиже дупу ХАЗЯЇНУ і за копійки продає себе, родину, очолюваний колектив в рабство - ідеологічне. Шановні, про яку державу ми можем говорити, коли ви підтримуєте силу, якій нема чим пишатись, яка не є силою прогресу і розвитку - шводше злиднів і злочинності, мало того, заради гаманця готові зрадити рідних, сусідів, країну. Ми не є народом, монолітом, європейцями, які гуртом відстоюють себе. Ми є раби, навіть якщо під задом шкіряне крісло, на дверях - табличка, і дитина вчиться на юриста за гарно вкрадені гроші. Бо ми є боягузи і заздримо Європі. Я не член партії Свобода, але прекрасно розумію, скільки бруду буди вилито на них тими, кому є що втрачати. Слава Україні!!!
  • Anonymous

    Гость: - имя не указано - 12/11/2010 19:34 Ти взагалі мозгами розкинь і подумай до чого тут сталін!! тобі свобода також промивку зробила. Шановні тернополяни давайте подивимось що зробить свобода а тоді на форумі обсудим!!! Мені дуже цікаво чи вони приймуть такі досить прості роспорядження які люба людина хотіла б бачити!! але про ті розпорядження я хіба шо скажу регіоналам - а чому?? а тому що лише вони таке зможуть протягнути і якщо свобода непідтримає то флаг їм в руки!!! АЛЕ ЯКЩО ПРОЙДЕ ВИГРАЮТЬ АБСОЛЮТНО ВСІ ТЕРНОПОЛЯНИ!!!
  • Anonymous

    Гость: - имя не указано - 12/11/2010 19:34 Ти взагалі мозгами розкинь і подумай до чого тут сталін!! тобі свобода також промивку зробила. Шановні тернополяни давайте подивимось що зробить свобода а тоді на форумі обсудим!!! Мені дуже цікаво чи вони приймуть такі досить прості роспорядження які люба людина хотіла б бачити!! але про ті розпорядження я хіба шо скажу регіоналам - а чому?? а тому що лише вони таке зможуть протягнути і якщо свобода непідтримає то флаг їм в руки!!! АЛЕ ЯКЩО ПРОЙДЕ ВИГРАЮТЬ АБСОЛЮТНО ВСІ ТЕРНОПОЛЯНИ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up