У Тернополі почали кадрову революцію

У Тернополі почали кадрову революцію
Ольгу Похиляк призначили начальником управління освіти та науки 6 грудня. Вона - представник партії "Наша Україна" і депутат міськради.

Попередній начальник Олександр Остапчук, за словами мера Сергія Надала, написав заяву на звільнення ще минулого тижня. Причина, як стверджує міський голова, - помилки чиновника при виконанні обов'язків. Це, мовляв, призвело до того, що не заклали кошти ані на опалення освітніх закладів, ані на зарплати педагогам.
Вихователі та учителі міста скаржилися депутату облради Степанові Барні на скорочення робочих тижня і дня, відправлення у неоплачувані відпустки. Про це йшлося на сесії міськради 4 грудня.
- Це правда, - зауважує мер Сергій Надал. – Начальником управління освіти працював пан Остапчук – представник партії "За Україну!". Він довів до того, що стан освіти - критичний, у сфері панує показуха.
Ще тоді всі припускали, що новим головним освітянином стане директор школи №8 Ольга Похиляк. При цьому можливості виправдати себе панові Остапчуку ніхто не давав.
- Я не вважаю себе зобов'язаним реагувати на подібні звинувачення, - коментує екс-начальник телефоном. – Жодних спростувань не буде. Як ми працювали, мають робити висновки фахівці, а не чиновники. Про кризу в освіті взагалі може говорити лише той, хто тільки сьогодні в Тернопіль приїхав. Бо про наші успіхи знають навіть у Міністерстві освіти. Результати наших випускників під час тестувань свідчать самі за себе.
Фінансів на зарплати і сплату за комунальні послуги освіті, за його словами, бракувало завжди. Через це на сесіях постійно вносили правки до бюджету і додавали необхідне. До того ж, борги у зарплаті та за комунальні послуги цього року нам вдалося зменшити до мінімуму.
- Просто знайшли крайнього, - додає пан Остапчук. – Адже ціни на газ, розмір мінімальної зарплати зросли не через нас. Це просто треба було врахувати у бюджеті міста. Але цього не зробили.
До слова, 6 грудня Степан Барна пояснив, що також вважає поведінку нової міської влади нелогічною. На його думку, мер просто "знайшов цапа відбувайла". Власне, пан Остапчук з освітою не пориває. Він повертається на свою колишню посаду – директора школи №6.
- Тепер ви будете чути про наші найбільші досягнення навіть на рівні міністерства, - зауважує він. – Адже тепер я впроваджуватиму всі новації у закладі, яким керуватиму.
 

До речі
Начальником управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради призначили голову міської організації НРУ Ігоря Мединського. Пан Мединський раніше обіймав посаду начальника управління праці та соцполітики міськради, балотувався на посаду міського голови Тернополя. Причому він свого часу вже очолював управління транспорту, комунікацій та зв’язку.

 

Відео дня
bject width="425" height="344">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    6-й школі повезло! Нарешті вертається улюблений директор.
  • Anonymous

    продала всю землю біля школи на черзі вся освіта .Людина надзвичайно КОРИСТОЛЮБНА

    Anonymous reply Anonymous

    Мединський і Похилячка - однозначні "проколи" нової влади. навіть якщо їх попередники були не дуже, то шило на мило міняти нема смисла
  • Anonymous

    Ольга Похиляк дуже хороший директор.І я думаю що їй під силу керувати всією освітою.Всіх благ Вам пані Ольго.

    Anonymous reply Anonymous

    До руда 06/12/2010 23:02 -- написала сама собі пані Ольга :)

    Anonymous reply Anonymous

    А ще - вона дуже лукава. В очі говорить одне, поза очі протилежне.Знаю на власному досвіді.
  • Anonymous

    Місто в шоці. Такої гнітючої атмосфери не памятає ніхто.Я завжди пишалась рідним Тернополем і наваіть голосувала за Свободу, а тепер мені соромно. Одні патріотичні лозунги , а на людей ніхто незважаєх
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up