Сучасна "Рукавичка" у Тернополі - біля колиски Месії

Свято "Різдвяна свічечка” відбулося у неділю, 9 січня, в Пласті.

Того вечора до нашого міста з усіх куточків України та Тернопілля з’їжджалися пластуни, котрі свого часу називали це приміщення домівкою.
Розпочали святкування традиційно із запалення трьох свічок від Вифлеємського вогню: за пластунів, котрих уже нема cеред живих, за тих, які далеко від дому, та за здоров’я всіх присутніх.
Після цього вся громада отримала благословення від капелана станиці Тернопіль, настоятеля Катедрального собору УГКЦ обласного центру отця-митрата Андрія Говери. А також прийняла віншування міського голови Тернополя Сергія Надала. Йому, до речі, було не солодко. Довелося терпіти жартівливі чіпляння кількох нав’язливих крамарів, танцювати з героїнею вертепу та приміряти капелюха, котрий опинився у нього на голові під час виступу сучасного вертепу старших пластунів.
Крім досвідчених вертепів, від діючих куренів Тернополя виступили й найменші вихованці Пласту з виставою "Рукавичка”. Дітки показали сучасну інтерпретацію казки зі щасливим різдвяним завершенням біля колиски Месії.
З веселим настроєм та сучасними колядками на вустах розходилися гості та учасники свята додому. Дорогою діти радо ділилися позитивом, емоційно обговорюючи смак куті, якою пригощали під час конкурсу, на найсмачнішу кутю. Багатьох дітей вразив зовнішній вигляд сучасного царя Ірода — в шкірянці та сонячних окулярах, котрий по мобільному викликав "чорта” з пекла. А батькам, котрі водять дітей до Пласту, найбільше сподобався пластовий оркестр та нагороди, котрими преміювали достойних за значний вклад у розвиток організації.

Любов ГАФІЙЧУК, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up