Тернопільску "Ниву" розгромили у Миколаєві

Тернопільська "Нива" розгромлена у Миколаєві. Поразкою з рахунком 1:5 завершився візит підопічних Ігоря Біскупа на Південь України, де вони поступились місцевому муніципальному клубу.

Матч у рамках 17-го туру першості України з футболу серед команд Другої ліги проходив у суботу, 30 квітня. Єдиним забитим голом у складі "жовто-зелених" відзначився Андрій Ковальов.

Ще перед візитом тернопільської "Ниви" у Миколаїв небагато було оптимістів, що вірили у позитивний для нашої команди підсумок двобою. Коли в гості до головного претендента на підвищення у класі їде один із аутсайдерів змагань - інших варіантів просто не може бути. Втім, як часто буває у матчах за участю тернопільської "Ниви", уболівальники розраховували на сенсацію. І "жовто-зелені" цілком виправдовували кредит довіри своїх уболівальників протягом дебютних 30 хвилин зустрічі. За їхнім ходом "Нива" не лише нічим не поступалась серйозним опонентам, а й подекуди переважала господарів поля. Однак надовго підопічних Ігоря Біскупа не вистачило - заключні хвилини першого тайму та друга половина гри зняли всі запитання щодо переможця зустрічі.

Відкритий футбол у першому таймі

Відео дня
>На відміну від протистояння з одеським "Чорноморцем-2", у матчі з "коребалеми" виконуючий обов'язки головного тренера "Ниви" Ігор Біскуп вдався до кількох кадрових перестанов. Зокрема цього разу зі стартових хвилин розпочинали поєдинок Дроздовський, Ключик та Тригуба. А за відсутністю Тараса Кормила команду із капітанською пов'язкою вивів на поле Віталій Городецький.

Могли пропустити тернополяни - вже у дебюті матчу господарі перевірили надійність голкіпера "Ниви" Сергія Ткачука. Проте з дальнім ударом Колодіна страж воріт нашої команди справився, перевівши загрозу на кутовий. Натомість не відсиджувались в обороні і тернополяни. Андрій Ковальов, які в першому таймі, був чи не найактивнішим футболістом у складі обох команд, втратив нагоду вивести "Ниву" вперед на 19-й хвилині зустрічі. Після розіграшу кутового нападник цілив у кут воріт господарів. У цьому випадку у голкіпера "Миколаєва" Сергія Карпова - стійка поперечина воріт.

Вже через декілька хвилин аналогічний за гостротою момент створили господарі - Колодін замикав фланговий простріл партнера. Цього разу стійка вже врятувала ворота "Ниви". Відкрита гра, яку команди запропонували одна одній, звичайно, подобалась уболівальникам, яких на центральному стадіоні Миколаєва зібралось близько 5 тисяч, та все ж втілилась у забиті голи вже після екватору першої половини гри. За іронією долі першими забили тернополяни.

Справедливо, що перший гол "Ниви" у 2011 році забив саме Андрій Ковальов. В останніх матчах саме його дії на футбольному полі цілком відповідають реноме атакуючого "мотора" команди. На 29-й хвилині Андрій наважився на удар фактично із лінії штрафного майданчика, причому, вдався постріл на славу. Голкіпер господарів у цьому епізоді залишився статистом.

Однак, радість наших футболістів була недовгою - вже в наступній атаці господарі відновили статус-кво. За фол проти Бездольного арбітр призначив пенальті, яке сам постраждалий і реалізував (1:1). Кінцівка першої половини зустрічі проходила у рівній бортьбі з взаємними шансами на успіх. Однак, якщо гравці "Ниви" не зуміли скористатись взаємною помилкою голкіпера Карпова та захисника Войцехівського, то господарі свій шанс втілили у другий забитий гол. На 35-й хвилині свою коману вивів вперед Іван Іванов. До завершення першого тайму шансів змінити рахунок у команд вже не було.

Три голи та не забитий пенальті

Тож, за рівної першої половини гри, другий тайм "Нива" провалила. Видно, що фізичні кондиції наших землячків далекі від оптимальних показників. Та все ж, у нашої команди був відмінний шанс уникнути розгрому.

Першу хорошу нагоду забити втретє господарі втратили на 56-й хвилині. Нападник "Миколаєва" Родевич виходив на побачення із Ткачуком, проте не влучив у ворота. Час Олексія Родевича прийшов на 71-й хвилині, коли після розіграшу кутового та метушні у штрафному майданчику "Ниви" він виявився найрозторопнішим та відправив третій м'яч у сітку воріт гостей.

На 82-й хвилині зустрічі Родевич оформив дубль, влучним ударом завершивши масовану атаку "корабелів", та довів рахунок до розгромного (4:1). Шанс уникнути чергового розгрому у сезоні "Нива" втратила - на 88-й хвилині зустрічі арбітр реабілітувався за пенальті у ворота "жовто-зелених" у першому таймі, призначивши одинадцятиметровий у ворота господарів. Однак послідувати прикладу "Миколаєва" наші земляки не зуміли - удар Сірого Карпов парирував.

Вже у компенсований арбітром час "корабели" забили вп'яте - юний гравець господарів Тропін переграв Ткачука ударом з району одинадцятиметрової позначки. Тож фінальний рахунок зустрічі - 5:1 на користь "Миколаєва".

Хоча й такий результат цілком прогнозований, та все ж назвати його справедливим складно. Перевага звичайно була на боці "Миколаєва", однак розгрому команда Ігоря Біскупа ніяк не заслужила. Тут радше річ ледь у не 100% реалізації створених нагод командою господарів. Тішить інше: у "Ниви" нарешті видно ту гру, за рахунок якої вона може розраховувати на набрані очки. Відмінний шанс це зробити "жовто-зелені" отримають наступної суботи, 7 травня. У рамках 18-го туру першості України з футболу серед команд Другої ліги у Тернопіль завітає ще один аутсайдер першості - білоцерківська "Рось".
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    misha в тебе є шось в голові?один так накосив бабла шо кинувся з крана.
  • Anonymous

    хто ниви купує гравців?!гравці самі йдуть з команди....в них даже контрактів немає!!
  • Anonymous

    звичайно не для таких!А для таких щоб бабло можна було б накосити,і ще раз скажу всіх дійсно хороших гравців ПРОДАЛИ,ПРОДАЛИ.І нема більше кому грати бо ПРОДАЛИ.Якби менше думали як бабла накосити а як команду підняти із колін тоді було б все по іншому!!!
  • Anonymous

    ви дебіли,не для таких як ви вона грає...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up