Тернопільський аеропорт зацікавив швейцарських інвесторів

Тернопільський аеропорт зацікавив швейцарських інвесторів
Про перспективи розвитку тернопільського аеропорту йшла мова під час зустрічі голови облради Олексія Кайди із представниками швейцарського інвестиційного консорціуму Martlet Air Group AG.

Оскільки Martlet Air Group AG є офіційним проектно-інвестиційним конгломератом, котрий працює в галузі розвитку й інвестицій аеропортів на території України з метою створення логістичних терміналів та малобюджетних авіаперевезень, пропозиції її представників виявились достатньо цікавими для Тернопільського аеропорту.

Голова обласної ради неодноразово наголошував на тому, що «…саме розташування Тернопільщини як центру Західної України, практично рівновіддаленої від інших міст (Львова, Хмельницького, Рівного, Чернівців, Івано-Франківська та Луцка) вимагає від нас відповідних дій щодо відновлення транспортної інфраструктури».Саме такий напрямок є перспективним для розвитку області. У розмові із працівниками «Shanti Capital Ltd.» Олексій Кайда підкреслив: «Ми переконані, що майбутнє аеропорту не лише у пасажирських, а й, і це на багато вигідніше, транспортних перевезеннях. Навколо нього могли б зосереджуватися складські приміщення, ремонтні майстерні, авіашкола, аероклуб, і ще багато чого цікавого і необхідного, як це відбувається у інших країнах. Він може стати великим транспортний вузлом, якщо перенести сюди приміський автовокзал, створити відповідні умови, підвести необхідні комунікації. Це було б новим подихом для відродження краю.»

Як повідомили гості: саме розташування Тернополя та стан аеропорту ( завдяки роботі обласної ради, виділеним коштам тощо летовище перебуває у задовільному стані) спонукали їх запропонувати області співпрацю. Наданий представниками компанії Майстер План видався досить цікавим для продовження подальшої діяльності, оскільки в перспективі забезпечує створення вантажних терміналів, збільшення обсягів авіаційних перевезень, збільшення кількості та поліпшення якості послуг авіаційного та неавіаційного характеру та інші.

Відео дня
На завершення зустрічі сторони домовились проаналізувати надані проекти та, у разі визначення наявних вигідних перспектив для усіх зацікавлених, продовжити роботу, повідомляє прес-служба Тернопільської облради. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    цікаво, чи інвестори знають про долю їхнього попередника? ;-)
  • Anonymous

    Martlet Air Group AG.- щось в списках компаній які мають відношення до авіації цю фірму я не зустрів в жодній країні ні як будівельну, ні як обслуговуючу. скільки статутний фонд? хто засновник? і скільки ще слухати брехню про аеропорт, гроші які виділяють з бюджету і інші соплі наших чиновників? може краще дійсно не махати кадилом перед мертвим а похоронити його?

    Anonymous reply Anonymous

    та які то швейцарці? хлопці? та то наші зареєстрували тамка певно у кантоні Цуг фірмочку і вже думають, що вони швейцарці. ця же фірма взяла на 25 років в оренду аеропорт в Вінниці і хоче 200 млн доларів вложити в Бельбек в Криму. то наші люди з України і гроші теж звідси.
  • Anonymous

    австріякам вломили неустойку, тепер чокулядників на бабло прокинуть
  • Anonymous

    карван йде а собака гавкає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up