Перший тріумф "Ниви"

Перший тріумф "Ниви"
Футболісти тернопільської "Ниви" здобули свої перші три очки у другій лізі. Минулими вихідними підопічні бережанського фахівця Петра Червіна розгромом завершили поєдинок проти "СКАД-Ялпуг" із Болграда, що на Одещині.

Вперше за довгий час тернопільська "Нива" зуміла здобути впевнену перемогу, яка безумовно додасть впевненості у наступних матчах.

До третього туру "Нива" займала "почесне" останнє місце в турнірній таблиці другої ліги у групі А. Перший матч нового сезону наші гравці програли в Черкасах, а другий тур у Тернополі взагалі не відбувся через погодні умови. Отож, усі сподівання тернопільських вболівальників на перемогу довелося перекласти вже на третій тур, у якому "жовто-зелені" протистояли новачку професійного футболу - болградському "СКАД-Ялпугу". Наші суперники вже другий тур поспіль проводять свої домашні матчі на полі стадіону в селищі Багатому, що неподалік міста Ізмаїл. Відверто кажучи, місцева "арена" претендує на звання найгіршої серед всіх друголігових стадіонів. На це навіть після матчу жалілися тернопільські футболісти, які зовсім не були задоволені станом роздягалень.


Тренувалися напередодні

Відео дня
>
Тернопільський колектив вирушив на Одещину ввечері 4 серпня та оселилися у районному центрі - Ізмаїлі - у готелі. Ближче до вечора команда Петра Червіна мала змогу потренуватися та краще підготуватися до гри. Приємно, що, нарешті, наша команда має всі умови для повноцінного переїзду та тренувань перед грою, адже ще не так давно команда, проїхавши тисячі кілометрів у автобусі, одразу ж виходила на футбольне поле, а відтак говорити про нормальний стан футболістів не доводилося. Тепер ситуація змінилася у кращу сторону, і гравці перед матчем мають змогу виспатися та з новими силами підійти до гри.
На стадіон, де мав пройти матч між "Нивою" та болградцями, наші гравці прибули за годину до матчу та одразу ж випробували стан газону, який, варто сказати, був у доволі пристойному стані, чого не скажеш про лаву запасних та трибуни, які вщент обросли бур'янами. Лавою запасних для гостей та господарів поля слугувала невеличка лавочка, яку доставили на стадіон із сусідньої школи. Загалом делегація тернопільського клубу складалася із пристойної кількості людей. Крім тренерів та гравців, до Багатого прибули також масажист, лікар і навіть оператор, який протягом всієї гри знімав події, які відбувалися на полі. Із цього можна зробити висновок, що після кожної гри тренерський штаб разом із гравцями буде аналізувати моменти та робити висновки.


Склад змінився


Добряче розім'явшись перед матчем, гравці відправилися у роздягальні. На стадіоні, як для маленького села, зібралася доволі велика кількість вболівальників, які прийшли поспостерігати за командою. Варто сказати, що у Багатому є свій футбольний клуб, який виступає у чемпіонаті району. Вже наступного дня після матчу за участі "Ниви" у Багатому повинен був відбутися матч між місцевою командою та гостями з Ізмаїлу.
Отже, приблизно триста місцевих жителів стали свідками доволі цікавого поєдинку, у якому було багато голів, емоцій та перемога саме тернопільської команди, яка таким чином перервала свою довгу безвиграшну серію.
Окреме слово потрібно сказати про склад "жовто-зелених", який порівняно із матчем проти черкаського "Славутича" змінився кардинальним чином. Залишилися у Тернополі загалом вихованці нашого футболу - такі, як Городецький, Мазур та Сліпий. Поки що цим футболістам немає місця в основі команди, а відтак, аби грати у футболці "Ниви", їм доведеться довести свою профпридатність. Тернополян у нашому складі було лише четверо - Тригуба, Гринченко, Плішка та Скакун. Причому жоден із них не вийшов у стартовому складі проти "СКАД-Ялпуга". Місце у воротах "Ниви" зайняв новачок Денис Козенко, який відстояв на тверду п'ятірку, навіть не зважаючи на те, що пропустив гол у власні ворота. Капітанську пов'язку цього разу довірили досвідченому Юрію Войтовичу, який у минулому сезоні також "капітанив" у Сумах. Капітан команди у попередньому матчі Павло Онисько залишився на лаві запасних, а тому саме Войтовичу довірили це почесне звання. Пару форвардів "жовто-зелених" склали два Ярослави - Сокол та Галенко. Першому судилося згодом стати героєм поєдинку, хоча другий у цьому матчі теж відзначився.


Розпочали активно


Перед матчем всі експерти ставили на перемогу "Ниви", проте мало хто вважав, що підопічні Петра Червіна зможуть нанести суперникам такий розгром.
Свисток рефері дав знати про початок поєдинку. Із перших хвилин матчу тернополяни одразу ж спробували взяти ініціативу у свої руки та забити швидкий гол. Варто сказати, що з самого початку матчу наші футболісти трішки перенервували і їм не вдавалося створювати біля воріт опонентів щось корисне. Хоча всі події на футбольному полі відбувалися на половині поля "СКАД-Ялпуга". Болградці вдало відбиватися та стримували атаки "Ниви". Тернополяни більше діяли через середину поля та рідко застосовували флангові проходи. Наші півзахисники постійно старалися знайти на вістрі атаки Сокола або Галенка. Невелика перевага тернополян втілилася у гол вже на десятій хвилині матчу. Знову слідувала передача у штрафний майданчик гостей, де хтось із наших опонентів відверто руками затримав нашого гравця. Вердикт рефері - пенальті, яке вміло реалізував колишній гравець іллічівського "Бастіону" Олександр Нечипорук.
Одразу ж після забитого голу "жовто-зелені" почали діяти ще впевненіше та одразу ж могли подвоїти рахунок, але м’яч після удару когось із футболістів "Ниви" влучив у поперечину воріт господарів. Ближче до завершення першої половини матчу "СКАД-Ялпуг" дещо вирівняв гру, але перейти половину поля "Ниви" господарям вдавалося рідко. Переважно вся боротьба точилася у середині поля. Суперники пробували контратакувати, але тернополяни цього їм робити не давали. Перший тайм так і завершився із мінімальною перевагою наших земляків.
А от друга половина матчу відзначилася справжньою зливою голів. Було помітно, що головний тренер нашої команди Петро Червін у перерві чітко вказав на помилки у грі, а футболісти в свою чергу чітко зрозуміли настанови тренера. На поле тернополяни вийшли із ще більшою впевненістю у перемозі. І це принесло свої плоди.
Молодий нападник Ярослав Сокол скористався непорозумінням у діях захисників болградської команди і вистрілив по воротах. "Круглий" після рикошету від стійки потрапив у сітку - 2:0.


Пропустили з пенальті


Наші суперники, отримавши другого "ляпаса", стали грати розкутіше і більше атакували. Саме в одній із атак "СКАД-Ялпуга" хтось із захисників "Ниви" необережно зіграв у власному штрафному майданчику та збив гравця опонентів. У цьому випадку суддя теж був невблаганний - пенальті, яке чітко реалізував нападник господарів Тимченко. Наш Денис Козенко шансів відбити одинадцятимеровий не мав.
Забивши гол, суперники почали все частіше підбиратися до захисних редутів "жовто-зелених". Болградці мали нагоду навіть зрівняти рахунок та зі всіма небезпеками біля воріт справлявся Козенко.
Відоме футбольне правило говорить: не забиваєш ти - забивають тобі. У цьому випадку воно спрацювало на всі сто. Перший цвях у домовину гостей забив все молодий екс-динамівець Сокол, а довершив розгром колишній форвард кіровоградської "Зірки" Ярослав Галенко, який забивав вже в пусті ворота - 4:1.
Отже, перша заслужена перемога підопічних Червіна, які вселили велику надію у серця вболівальників. Тепер потрібно випробувати на собі ще одного новачка професійного футболу - "Реал-Фарм". Звісно, до ідеальної гри "Ниви" доведеться ще зробити чимало, але перший крок на шляху до виконання завдань вже зроблено. Тим паче, що селекційна робота "жовто-зелених" кипить повним ходом. І до завершення трансферного вікна обіцяють запросити ще велику групу виконавців.

"Перемога була потрібна"

Незважаючи на величезну відстань до селища Багатого (воно знаходиться практично на кордоні із Румунією - прим. ред.), все ж знайшлися віддані фани, які слідували за командою. Кілька тернопільських ультрас протягом гри палко підтримували своїх футболістів, за що вони відповіли вдалою грою та першою перемогою у сезоні. Один із тернополян, які подолали чимало кілометрів, щоб подивитися цей матч, розповів про свої враження.
- Насамперед важливо, що ми здобули нарешті три очки, - розпочав Андрій Романов (22 р.) - Перемога нам була потрібна, адже тепер ми можемо з впевненістю підійти до наступного матчу. Ми сподіваємося, що традиція перемагати представників Одещини збережеться і до наступного матчу, який ми гратимемо вже вдома. Ще ця перемога важлива для всіх вболівальників "Ниви", адже зараз люди приходять на стадіон, тільки якщо бачать результат. Надіємося, що вдала гра клубу поверне людей на трибуни.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Молодці-проти вівці.А проти молодця- сам вівця.
  • Anonymous

    Молодці.. давно вже не було на нашій вулиці свята)..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up