Тернополянам представили настільну дитячу гру-стратегію "За волю!"

Тернополянам представили настільну  дитячу гру-стратегію "За волю!"
Настільну гру “За волю!” презентували тернопільські пластуни у книгарні “Є” у понеділок, 24 жовтня. Цю карткову гру придумали у Канаді — українці з діаспори. Противниками у ній є нацисти та українські повстанці.

- Карткова гра “За волю!” - це військова стратегія, - представляє гру пластунка Ірина Гнасевич. - Її не так просто грати. Тут потрібно проявляти кмітливість, обдумувати кожен хід та стежити за діями противника. Однак гра дуже корисна для дітей, адже вона розвиває стратегічне мислення та допомагає дітям краще вивчити історію.
Противників у картковій грі вибрали не випадково — таким чином розробники хотіли показати, що УПА воювала також проти німецьких військ, а не була їхньою “поплічницею”, як це подавала радянська пропоганда.
- “За волю!” розрахована на дітей старших 12 років, - розповідає Ірина. - Учасники матимуть змогу вивчити роди військ, військові чини та озброєння упівців та військ вермахту. А також це хоч якийсь спосіб відірвати дітей від шкідливого монітора комп’ютера.
Гра коштує 180 грн. Її продають у книгарні “Є”, що на Валовій. Тираж обмежений.
- У тернопіль надіслали лише чотири примірники, - каже Ірина Гнасевич. - Однак ближче до нового року має вийти новий наклад — десь 500 примірників. Тоді її можна буде купити простіше.
В Україні “За волю!” грають лише одиниці. А от у Канаді вона популярна з 2004 року.
- Картки для гри українці у Канаді спочатку малювали самі, а вже потім випустили друковану версію, - каже Ірина. - Канадський варіант має інструкцію “діаспорною” мовою. Тож перед тим, як видати її в Україні, пластуни переклали інструкцію на літературну українську. “За волю” розрахована на двох гравців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Шановні модери! Куди діваються коментарі?
  • Anonymous

    180 грн.??! за карти? ні фіга собі!..
  • Anonymous

    на скільки ми знаємо що УПА воювали не тільки проти Фашистської Німеччини а й проти жидо-мовсковської Красної армії .. тому вважаю потрібно було розробити стратегію гри не тільки проти Німецьких солдатів а й проти москоти
  • Anonymous

    А діаспора сиділа б у своїй Канадії і не рипалась. Якщо так вболівають за долю "неньки України", то хай приїжджають і працюють для неї. А ще краще, безкоштовно постачають свої вигадки нам. Цікаво, хто придбає настільну гру "від діяспори" за 180 грн.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up