Рух по вулицях в центрі Тернополя стає одностороннім

Рух по вулицях в центрі Тернополя стає одностороннім
Одразу на кількох вулицях центральної частини міста запроваджують односторонній рух з 1 січня.

 

Тернополяни, які їхатимуть з “БАМу” до залізничного вокзалу, виходитимуть з маршруток на зупинці на вул. Дивізії «Галичина» — до вокзалу доведеться йти через пішохідний міст із 1 січня. До мерії можна буде під’їхати тільки зі сторони Нацбанку. На Руську не вдасться потрапити з вул. Шашкевича, якщо їхати атомобілем від “Орнави”. Такі зміни чекають місто з Нового року.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt">— Такі нововведення для міста розробили спеціалісти Львівської політехніки, — розповідає заступник міського голови з питань ЖКГ Микола Марценюк. — Вони аналізували транспортну систему міста і дійшли висновку, що, зробивши рух центральними вулицями одностороннім, вдасться трохи “розвантажити” місця, де постійно утворюються затори.

Зараз у місті встановлюють відповідні знаки, а вже з 1 січня всім автомобілям у Центрі доведеться їздити по-новому. Односторонньою, в напрямку двоаркового моста, зроблять вулицю Богдана Хмельницького. У зворотньому напрямку транспорт їздитиме по вулиці Дивізії «Галичина», колишній Довгій.

Також односторонньою зроблять вул. Шашкевича — нею можна буде їхати тільки від Руської до Живова. У зворотньому напрямку, на Руську, можна буде виїхати по паралельній до Шашкевича вул. Паращука. Тільки в одному напрямку — від Грушевського до Катедри — дозволено буде їхати Листопадовою.

У майбутньому рух транспорту в місті зазнає змін. Уже наступного року планують розширити проїзд під двоарковим мостом — у напрямку вул. Збаразької. Праву арку розширять за рахунок пішохідної зони, і там буде повноцінний проїзд на дві смуги.

Працюють фахівці Львівської політехніки і над вдосконаленням системи руху транспорту на “рогатці”. У цьому районі, на думку львів’ян, насамперед потрібно довести до ладу Гайову. Потім, можливо, змінять напрямок руху на прилеглих до неї вулицях та роботу світлофорів. У далеких планах міста — збудувати дорогу, яка сполучала б Пронятин та район поблизу заводу “Сатурн” в обхід Ставу.

Варто зауважити, що “даішники” підтримують запровадження одностороннього руху на вулицях центральної частини міста. Правоохоронці кажуть, що такі нововведення себе виправдають — і пересування містом стане швидшим та безпечнішим. Самим водіям, кажуть у ДАІ, не варто боятися нововведень.

— Думаю, до часу, доки нова система руху набере чинність, тернополяни будуть проінформовані про це із мас-медіа, — каже начальник ДАІ Тернополя Степан Ранецький. — Окрім цього, в перші дні після нововведнння на вулицях, де буде змінено напрям руху, обов’язково стоятимуть патрулі. Їхнім завданням буде не штрафувати, а роз’яснювати водіям зміни. Ми ж розуміємо, що звичка їздити в двох напрямках у тернополян вироблялася роками.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Anonymous

    А ЩО ЦЕ ТВОРИТЬСЯ КОЛО ЖД ВОКЗАЛУ? маршрутки розвертаються і їдуть через міст біля політеху до 6 магазину. а що буде, якщо зроблять односторонній рух? під мостом не влізуть всі машини одночасно, а людям незручності через зміни. залишіть громадський транспорт по Хмельницького!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    На рахунок руху транспорту по вул. Хмельницького: нехай би проїзд мав лише міський транспорт, а Автомобілі рухались по вул. Вояків Дивізії Галичина.

    Anonymous reply Anonymous

    Справедливо!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Гайову потрібно зробити. Козли !

    Anonymous reply Anonymous

    на Руську від муз школи буде нереально виїхати, тим більше зимою в нас проблема з піском- продали на будови.

    Anonymous reply Anonymous

    ура! нормальні зміни ! а Гайову хай ті мажори роблять шо там кантори тримають...
  • Anonymous

    Хто був у Львові, і бачив який там рух, той знає що Тернопіль чекає повна ДУПА.

    Anonymous reply Anonymous

    Ой, мене випередили. В Львові дійсно ВЕЛИКА ДУПА з рухом. Нехай в себе порядки наведуть. Цікаво, скільки тим експертам проплатили, і хто їх лоббіював???
  • Anonymous

    дійсно не потрібно нічого міняти з рухом. для громадського транспорту слід робити кишені де можна, міст біля 6 - світлофор поставити, зробити де можна парковки з частковим заїздом на тротуар, а то точно буде як коло базару - ні проїхати, ні пройти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up