Партнер рубрики Події

Тернопіль покажуть з вікон тролейбуса

Тернопіль покажуть з вікон тролейбуса
Тернополян, які хочуть більше дізнатися про історію свого міста, його гостей та екскурсійні групи уже найближчим часом возитиме спеціально обладнаний екскурсійний тролейбус.

Старенький тролейбус чеського виробництва для екскурсій переобладнало КП "Тернопільміськелектротранс" за допомогою міської ради. Тролейбус, вироблений у 1980 р., спочатку возив киян, а потім і тернополян. Транспорт підлягав списанню, проте влада та "тролейбусники" дали йому друге життя.
- Це справді цікавий задум. Ремонт та переобладнання тролейбуса обійшлися в 46 тисяч гривень, це небагато, - розповів під час першого рейсу тролейбуса міський голова Роман Заставний. - У нас ще є чотири старі тролейбуси. Якщо екскурсійний виправдає себе, то можна і їх переобладнати в кафетерії на колесах чи замість пивних наметів у парках поставити, оформивши їх тематично.
Зовні тролейбус не дуже відрізняється від тих, що курсують містом. Пофарбований у сірий, жовтий та синій кольори. Спереду та з боків тролейбуса вказано, що він екскурсійний. Проте інтер'єр дуже відрізняється від тролейбусів, які возять тернополян щодня. Транспортний засіб оббитий дерев'яною вагонкою, замість гуми під ногами - паркет. Сидіння обтягнуті шкірзамінником, а над вікнами - світлини з зображенням старого Тернополя.
Наразі управління культури міста разом із КП "Тернопільміськелектротранс" розробляють маршрут руху, екскурсійну програму та визначають тарифи. Тому працюватиме тролейбус орієнтовно за місяць. Планують, що тролейбус виконуватиме замовлення на перевезення екскурсійних груп, і навіть такі незвичні, як перевезення молодят та весільних гостей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    бажаю цьому тролейбусу ще одного довгого життя! нехай катається! заробляє! треба добре продумати тариф щоб він був і доступний і прибутковий! УСПІШНИХ ПОЇЗДОК!

    Anonymous reply Anonymous

    mojna z pary zrobutu tux troleibyciv. tolk z togo tochno byde
  • Anonymous

    До речі, це була одна з ідей небагатьох шанувальників тролейбуса у Тернополі, яка дійшла до мера. Є ще багато різних пропозицій! До речі 2 роки тому пропонували зробити туристичний із тролейбуса 001, який відкривав рух у Тернополі, але його безжально порізали на металобрухт.!

    Anonymous reply Anonymous

    ideia chydova , adje sam vukorustovyvav toi troleibyc iak byv malum i izduv do shkolu
  • Anonymous

    а чого, дуже прикольно. а на рахунок бару на колесах - доставка після випивону до дому :-), зато в туалет не вийдеш - бар поїде далі.
  • Anonymous

    тролейбус № 060 до ремонту: http://image011.mylivepage.com/chunk11/205055/1276/ternopil_060_2008-07-28_lychvar_0099.jpg і після: http://image011.mylivepage.com/chunk11/205055/2201/ternopil_060_2009-06-02_lychvar_3705.jpg
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up