Тернополяни допоможуть "тролейбусникам"

Тернополяни допоможуть "тролейбусникам"
Громадські обговорення щодо підвищення проїзду у тролейбусах проходили в четвер, 4 червня, в приміщенні тролейбусного депо. Більшість присутніх підтримали звернення КП "Тернопільелектротранс" щодо підняття вартості квитка до 1 грн.

Якщо виконком 11 червня затвердить збільшення тарифу на проїзд, то тернополяни уже в цьому місяці будуть платити 1 грн.
Водночас тільки 5 тролейбусів із 50, які возять тернополян, відповідають нормам експлуатації. Тобто 92% всього транспорту тролейбусного депо застарілі, а тому потребують постійного ремонту, зазначали на громадських слуханнях фахівці КП "Тернопільелектротранс".
- Як може працювати підприємство, яке постійно перебуває у збитках, - каже начальник фінансово-економічного відділу Андрій Малко. - Наше підприємство не може вийти на рентабельність та покрити своїх витрати. 
Державних субвенції та відшкодувань міської влади недостатньо на покриття збитків підприємства. 
- За нашими підрахунками, перевезення одного пасажира у тролейбусі вартує 1 грн 16 коп., - зазначає пан Малко.- Тобто, навіть піднявши проїзд до гривні, ми знову будемо тільки працювати на покриття своїх витрат.
Тернополяни, які зібралися на громадських слуханнях, цікавились у представників управління транспорту міської ради про те, як справуються з цією ситуацією сусідні області, і чи влада може допомогти тролейбусному депо вийти з кризового стану. Також висловлювались "тролейбусники", які просили підтримати їх підприємство та дати можливість нормально працювати.
Тернопільська влада хоче зберегти тролейбусне депо, і водночас розводить руками, оскільки в міському бюджеті не вистачає коштів на те, щоб "підняти" депо.
- Основна ціль влади - зберегти тролейбусний парк та її колектив,  - каже головний спеціаліст управління транспорту та зв"язку міської ради Олег Вітрук. - Водночас важливим питанням є забезпечення безпеки перевезення тернополян у тролейбусах.
Підняття ціни на вартість проїзду піде на підтримання підприємства від банкрутства, а також для покращення технічного стану машин для безпеки руху. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а коли будуть десь піднімати питання про підвищення зарплати????

    Anonymous reply Anonymous

    Та вже хай піднімають до 1грн.А то кондуктори достали своїми "може є 5 чи 10 коп".
  • Anonymous

    ''Громадські обговорення щодо підвищення проїзду у тролейбусах проходили в четвер, 4 червня, в приміщенні тролейбусного депо. '' А на громадських обговореннях були лише працівники Тролейбусного депо і чиновники які на тролейбусах ніколи не їздять? Шкода звичайно, але на мою думку з цим підвищенням більше людей почне їздити на маршрутках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up