Тернопільські залізничники відремонтували дизель-поїзд "Нічлава"

Потяг "Нічлава", який 30 років курсував залізничними дорогами Тернопілля, відновили в пасажирському вагонному депо Тернополя.

Це перший пасажирський дизель, який відремонтували тернопільські фахівці. Оновлення "Нічлави" обійшлося "Укрзалізниці" приблизно у 2,5 млн грн. Дизельний двигун потяга та його ходову частину повністю перебрали та доповнили новими деталями, усередині вагонів замінили вікна, сидіння та оббивку, а ззовні провели малярні роботи. Тепер потяг - як новий не лише на вигляд, а й за технічними характеристиками, зазначають у Тернопільській дирекції Львівської залізниці.
- Це своєрідний подарунок залізниці тернополянам до Дня незалежності і Дня міста, - розповідає начальник сектора пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. - Потяг "Нічлава" своє від'їздив, йому близько 30 років. Постало питання: списати його чи провести капітальний ремонт. Зупинилися на останньому, адже у нас й так 70% потягів - застарілі. До речі, це перший потяг, який пасажирське депо повністю відремонтувало власними силами. Раніше такі ремонти здійснювали лише на заводі і коштували вони в межах 4 млн грн.
Оновлений потяг і далі їздитиме в межах нашої області, запевняють залізничники. Він курсуватиме на Іване-Пусте, Заліщики та Чортків. Одночасно дизель з шести вагонів може перевозити 660 пасажирів на сидячих місцях. Якщо сидячих місць усім не вистачить, то у потяг без тисняви можуть вміститися більше тисячі пасажирів.
- Сподіваюся лише на одне: що наші пасажири трішки переглянуть свою поведінку і змінять менталітет, бо з принципом "не моє - не шкода" толку не буде, - зазначає пані Супрун. - Люди дозволяють собі різати сидіння, випалювати щось на панелях, писати фломастером, розмальовувати потяги балончиками з фарбами. Пасажири самі ж собі шкодять, бо замість того, щоб їздити в комфорті і чистоті, пакостять.
До речі, у Тернопільській дирекції Львівської залізниці обіцяють, що на "Нічлаві" не зупиняться і оновлять ще один потяг.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    поізд для людей вньому мають іздити люди .ане бидлота яка поріже і попише.
  • Anonymous

    Єдина неточність - поїзд до ремонту власної назви не мав, був просто ДР1А-181.
  • Anonymous

    а головне як оперативно! поїзд цей урочисто пустили в експлуатацію 22 серпня! :)

    Anonymous reply Anonymous

    в перший свій рейс поїзд віз учасників пластового джемборі 23-го серпня. поїзд суперовий, ше фарбою смердів

    Anonymous reply Anonymous

    Поїзд дуже гарний, коли їдеш в ньому почуваєш себе людиною.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up